Wenen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wenen culinair ontdekken

Wenen,
Oostenrijk


De mooie Oostenrijkse hoofdstad heeft veel te bieden ook op culinair gebied. De Wiener schnitzel, Sachertorte en Wiener wurstel, zijn maar een paar voorbeelden van beroemde lekkernijen. Er zijn een paar leuke plaatsen waar je je culinaire ontdekkingsreis kan beginnen.
In het centrum bij de Hoofkappelle van de Hofburg zit het beroemde Sacher hotel met cafe waar je de fameuze sachtertorte kan verorberen. Op de Kohlmarkt is ook Café Demel gevestigd, een van de bekendste Weense koffiehuizen, dat ooit door keizerin Sissi gefrequenteerd werd. Alleen al vanwege de prachtige inrichting is het de moeite waard hier een Einspänner (koffie met slagroom) of Grosser Schwarzer met Sachertorte of Dobostorte te bestellen (bestel nooit zomaar een "Kaffee", maar bestel aan de hand van de menukaart wat voor koffie je wilt).
Op de Dorotheergasse 1 Buffet zit een vestiging van Trzesniewski. Deze verkoopt heerlijk belegde sneetjes brood (canapees) in alle kleuren en smaken. Voorbij de Stephans Dom zit een heerlijk Italiaanse ijsssalon die de moeite waard is.
De Naschmarkt moet ook op het lijstje. Dit is een grote ‘vaste’ markt die voornamelijk uit allerlei food stalletjes en restaurants bestaat. De terrassen zitten met mooi weer vol en het is gezellig om er tussen door te lopen. De markt biedt veel delicatessen uit de streek en je ziet dat men hier in Oostenrijk veel aan bio-landbouw doet. In dit rijtje hoort ook nog Staud’s Pavillon thuis, op de Wiener Yppenplatz Waar Johanna Staud in 1947 met de verkoop van verse groenten en fruit begon, vind je nu de mooiste ingelegde groentendelicatessen, maar ook heerlijke fruitige jam, compotes en siropen.