Tirol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op de top van de Steinplatte

Tirol,
Oostenrijk


De Steinplatte is een gigantisch schuin omhoog lopend stenen plateau in de Kitzbüheler Alpen, met de top op 2500 meter hoogte. Ik sta hier op het hoogste punt en kijk met de wandelaarster voor me mee de verte in, naar de bergketen "der Wilder Kaiser", en een ander hoog punt op de Steinplatte waar een groot kruis is geplaatst waar je meer wandelaars omheen ziet scharrelen.

De Kitzbüheler Alpen liggen in Tirol en zijn zeer toegankelijk door het uitgebreide gondelsysteem. Er zijn er 31 in dit gebied en die brengen je al naar een behoorlijke hoogte. Op de Steinplatte moet je daarna nog ongeveer drie kwartier door naar dit letterlijke en figuurlijke hoogtepunt. Maar vanaf het eindpunt van de gondel zijn de uitzichten ook al prachtig, er is daar ook een gedeeltelijk doorzichtig platform dat 70 meter boven een afgrond zweeft, voor de liefhebbers.

Tip: als je veel van de gondels gebruik wilt maken is er de mogelijkheid een "Sommer Card" aan te schaffen, waardoor je voordelig toegang hebt tot alle gondels in dit gebied met één kaart, zie ook www.kitzbueheler-alpen.com/nl/zomer/wandelen/gondelbanen-sommer-card.html