Tirol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rattenberg

Tirol,
Oostenrijk


Tijdens de enige bewolkte en af en toe nattige dag van onze week in Oostenrijk hebben we een bezoek gebracht aan het kleine plaatsje Rattenberg. Het is gelegen in het Inntal en ook letterlijk aan de Inn. De straatjes zijn sfeervol met huizen in pastelkleuren. Wij vonden ze absoluut niet-Oostenrijks. Het stadje is bekend om het glaswerk, glasblazers en kristal. De winkeltjes liggen er vol mee. Kijken met de handjes op de rug, want niet te betalen. Wel leuk om er rond te struinen.
We brachten ook een bezoek aan het Augustinermuseum, verbonden met de kerk St Augustinus. Je kunt hier met trapjes naar boven en dan loop je bóven de koepel en het plafond. De constructie van dit dak met eeuwenoude balken was leuk om te zien. Ook kun je de kerktoren nog in, met fraai uitzicht over het stadje en de Inn.
Boven Rattenberg zijn nog restanten van een kasteel. Er worden zomers waarschijnlijk ridderspelen opgevoerd, want tussen de ruines was (in stijl) een mooi podium gebouwd. We werden hier door onze kleinkinderen getrakteerd op een geïmproviseerde voorstelling :-)