Oostenrijk reviews

8
Oostenrijk dachstein-west
SourOnTour was hier 01 dec 2017
Ben je op zoek naar een Oostenrijks skigebied weg van de massa, ga dan naar Dachstein-West. Dit is nog niet ontdekt door veel mensen en je kunt er heerlijk rustig skiën (of snowboarden). Het gebied is redelijk uitgestrekt en je hebt zeker 50 kilometer aan pistes. Deze zijn veelal rood, maar qua moeilijkheidsgraad is dit ook voor de beginner best goed te doen. Aan restaurantjes op de pistes geen gebrek en die wat ik zelf geprobeerd heb, waren allemaal prima. Mede omdat het er rustig is en de pistes niet te lastig zijn is het gebied ook erg geschikt voor gezinnen met kinderen.
Regio
  • veel restaurants met lekker eten
  • betaalbaar
  • rustig skigebied
  • weinig aprés ski
Review geplaatst op 2018-11-20
9
Oostenrijk
jeannette was hier 01 nov 2016
Kerst in Wenen: Vanaf de derde week november is Wenen al volop in kerstsfeer. Overal in de stad zijn kerstmarkten en kramen te vinden. Soms kan dit een nadeel zijn voor het maken van foto's want ze staan ook voor de alle bezienswaardigheden. Verder kan het al koud zijn maar wij hadden gelukkig nog zonnig weer.
Land
  • veel te zien
  • heerlijke koffie met gebak
  • toeristisch
Review geplaatst op 2016-12-18
8
Oostenrijk Wien
whelder was hier 01 aug 2016
Schönbrunn aan de rand van Wenen heeft een magische klank. Elke kerst zijn er wel Sissi-films op TV te zien waarin het paleis een hoofdrol speelt. Een bezoek aan het paleis is zeker de moeite waard maar vergeet ook de overige attracties niet. Afhankelijk van het seizoen zijn er diverse combinatietickets. Geheel tegen onze gewoonte in kozen wij deze keer voor het combinatieicket voor alle attracties (Goldpass). Je hebt dan naast de topattracties paleis en dierentuin nog een heleboel toegangstickets. Dat zijn: oranjerie (matig interessant), het doolhof (leuk voor een uurtje), het koetsenmuseum met Sissi-tour (erg leuk), de woestijnkas met tuin (bijzonder en verrassend met veel kleine woestijndieren), de palmenkas en de glorietta met prachtig uitzicht. Wij gingen drie dagen tenminste een deel van de tijd naar Schönbrunn om van al het moois te genieten. Het paleis is enorm druk. De overige attracties zijn van druk (dierentuin en doolhof) tot vrij rustig (Glorietta en Oranjerie).
Regio
  • Veel attracties op een klein oppervlak
  • Prachtig paleis waar je in je eigen tempo doo
  • Zoo van wereldklasse met onder meer Panda's e
  • Heerlijk wandelen in de tuinen en parken
  • Palmenkas en zeker ook de woestijnkas zijn pr
  • Pittige prijzen
  • Erg druk in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2016-12-10
10
Oostenrijk
De Alpen zijn wellicht het best bereikbare hooggebergte ter wereld, maar herbergen toch nog talloze stille en onontdekte uithoeken. In het hart van deze Alpen bevindt zich bovendien een parel: het Nationaal Park Hohe Tauern, het grootste nationaal park van Centraal-Europa. Dit hooggebergte-natuurpark wordt gekenmerkt door talloze gletsjers, omringd door meer dan 300 bergtoppen van meer dan 3000 m hoogte, waaronder de ongekroonde koning van Oostenrijk: de 3798 m hoge Grossglockner. Rustzoekers die een adembenemend uitzicht kunnen waarderen, zijn hier absoluut op hun plek. Wie ook nog sportief is, kan zich hier jarenlang uitleven. Ik keer gemiddeld iedere twee jaar weer terug naar de Hohe Tauern en het verveelt nooit: het gebied is erg groot en veelzijdig. Van moerassige alpenweides tot ijzige bergpieken en van spiegelgladde bergmeertjes tot mistige naaldbossen: alle landschapstypen zijn er te vinden. Er is een groot netwerk van gemarkeerde wandelroutes - maar van "gebaand" is lang niet altijd sprake. Sommige "routes" zijn alleen te herkennen aan vervaagde verfmarkeringen; verder moet je zelf je weg tussen huizenhoge rotsblokken en resten van sneeuwlawines door zoeken. Waar het aan de grenzen van het nationaal park, zoals bij de bekende watervallen, erg druk kan zijn, ben je al op anderhalf uur lopen vanaf de toeristencentra nagenoeg alleen. Absoluut een aanrader is om een huttentocht te maken en dagelijks de zonsop- en zonsondergang in de bergen mee te maken. Fantastisch!
Land
  • Relatief makkelijk en snel bereikbaar
  • Prachtige natuur
  • Oase van rust in een dichtbevolkt werelddeel
  • Veilig land
  • Betaalbaar
  • Veel verschillende activiteiten mogelijk
  • Gevaren van het hooggebergte
  • Enkele drukbezochte toeristencentra
Review geplaatst op 2017-02-15
10
Oostenrijk
watervallen-europa was hier 01 jul 2016
Als je in Oostenrijk bent hoort een bezoek aan de Krimmler Wasserfälle er bij. Ook al zijn de watervallen zeer toeristisch (350.000 bezoekers per jaar), het natuurschoon maakt heel veel goed. De Krimmler Wasserfälle stort over 380 meter naar beneden in 3 grote stappen. Omdat er een pad is gemaakt naast de waterval met 11 uitzichtpunten, is het de moeite waard om helemaal naar boven te lopen. Een uitgebreid verslag staat op mijn website die over watervallen in Europa gaat (in het Engels): http://www.europeanwaterfalls.com/waterfalls/krimmler-wasserfalle/
Land
  • Bijzonder mooie waterval
  • Mooie wandeling
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-01-07
9
Oostenrijk
wardfaes was hier 01 jun 2016
Wenen is een monument op zich. Je waant je direct in de tijd van de Habsburg familie en het Oostenrijks-Hongaars keizerrijk. Een vrij compact centrum geeft je de mogelijkheid om op een dag of twee het centrum te bezichtigen, al is dat niet voldoende wil je de musea en paleizen allemaal bezoeken. Ook buiten het historische centrum ligt er voldoende om te ontdekken. Vooral de twee paleizen, Schloss Belvedere en Schloss Schönbrunn, zijn een omweg zeker waard.
Land
  • Autoluw
  • Openbaar vervoer
  • Historisch verleden bewaard gebleven
  • Duurder
Review geplaatst op 2017-06-02
9
Oostenrijk Wenen
wardfaes was hier 01 jun 2016
Wenen is een monument op zich. Je waant je direct in de tijd van de Habsburg familie en het Oostenrijks-Hongaars keizerrijk. Een vrij compact centrum geeft je de mogelijkheid om op een dag of twee het centrum te bezichtigen, al is dat niet voldoende wil je de musea en paleizen allemaal bezoeken. Ook buiten het historische centrum ligt er voldoende om te ontdekken. Vooral de twee paleizen, Schloss Belvedere en Schloss Schönbrunn, zijn een omweg zeker waard.
Stad
  • Autoluw
  • Openbaar vervoer
  • Historisch verleden bewaard gebleven
  • Duurder
Review geplaatst op 2017-06-02
9
Oostenrijk
vulture1960 was hier 01 mei 2016
In Wenen waan je je terug in de tijd. Veel mooie grote en oude gebouwen , kastelen , kerken, parken. Heerlijk als het goed weer is om door heen te wandelen. De stad is makkelijk per voet te ontdekken. Als het weer wat minder is kun je de metro nemen dan kom je ook overal. Houd je van musea's dan is het echt genieten. Er zijn er wel een stuk of 30. Voor kermis vermaak met een picknick erachter ga je naar de Prater. Een prachtig park. Een ritje in het reuzenrad bied een prachtig uitzicht over de stad. Je kan ook een bezoek brengen aan de mooie dierntuin die de stad rijk is. Winkelen is er ook erg leuk. Je hebt een heel exclusief deel met alle dure merken. Het gewone gedeelte en overal tussen door de winkeltjes met het Oostenrijkse karakter. Eten en drinken kun je er goed en ook goedkoop en gezellig. Ze doen alleen niet veel aan groentjes op je bord. Ook 's-avonds is er genoeg vermaak. Breng een bezoekje aan een opera, maak een ritje in een paardenrijtuig door de stad of beklim de Stephansdom. Of gewoon lekker met een stukje taart op een terrasje mensen kijken.
Land
  • Alles op loop afstand - hotel centrum
  • Karakterestieke oude gebouwen
  • Uitstekende metro verbindingen
  • veel musea
  • Goedkoop en lekker eten
  • Sommige eetgelegenheden mag je nog roken
Review geplaatst op 2017-03-15
9
Oostenrijk Wenen
vulture1960 was hier 01 mei 2016
In Wenen waan je je terug in de tijd. Veel mooie grote en oude gebouwen , kastelen , kerken, parken. Heerlijk als het goed weer is om door heen te wandelen. De stad is makkelijk per voet te ontdekken. Als het weer wat minder is kun je de metro nemen dan kom je ook overal. Houd je van musea's dan is het echt genieten. Er zijn er wel een stuk of 30. Voor kermis vermaak met een picknick erachter ga je naar de Prater. Een prachtig park. Een ritje in het reuzenrad bied een prachtig uitzicht over de stad. Je kan ook een bezoek brengen aan de mooie dierntuin die de stad rijk is. Winkelen is er ook erg leuk. Je hebt een heel exclusief deel met alle dure merken. Het gewone gedeelte en overal tussen door de winkeltjes met het Oostenrijkse karakter. Eten en drinken kun je er goed en ook goedkoop en gezellig. Ze doen alleen niet veel aan groentjes op je bord. Ook 's-avonds is er genoeg vermaak. Breng een bezoekje aan een opera, maak een ritje in een paardenrijtuig door de stad of beklim de Stephansdom. Of gewoon lekker met een stukje taart op een terrasje mensen kijken.
Stad
  • Alles op loop afstand - hotel centrum
  • Karakterestieke oude gebouwen
  • Uitstekende metro verbindingen
  • veel musea
  • Goedkoop en lekker eten
  • Sommige eetgelegenheden mag je nog roken
Review geplaatst op 2017-03-15
9
Oostenrijk Tirol
ChristaThieme was hier 01 feb 2016
Waar we ook naartoe gaan voor wintersport, we komen uiteindelijk altijd weer terug in Tirol. Heerlijke sneeuw, gastvrije mensen en goede skipistes voor jong en oud. Nog een stralend zonnetje erbij en we zijn weer helemaal tevreden!
Regio
  • Vrij sneeuwzeker
  • Gastvrije mensen
  • Aandacht voor jong en oud
  • Tirol had dichter bij NL mogen liggen!
Review geplaatst op 2016-11-21
10
Oostenrijk
ChristaThieme was hier 01 feb 2015
Serfaus in Oostenrijk is voor ons in de winter even de boel de boel laten en genieten van elkaar. Heerlijk genieten van Tiroler skipistes, Gröstl, Wiener Schnitzel en de Schnapps op een zonnig terras waar je de kracht van de zon kan voelen. En ja, ook in Nederland schijnt de zon regelmatig in de winter, maar de warmte van zonnestralen kan je dan niet echt voelen. Wél in Oostenrijk op het terras, waarbij je zelfs bijna kan wegbranden met een graadje of vijf op de bergtop en veertien in het dal. En dan ook nog eens lekker naar beneden suizen... gewoon super! De sneeuw was trouwens niet eens zo slecht, ondanks de hoge temperaturen. Zelfs in het dal was het nog goed te doen. Voor de kinderen is het een feest van herkenning (we komen hier al jaren) en alle oude en natuurlijk ook nieuwe plekjes (her)ontdekt te worden. Skivakantie is voor hen niet alleen op de latten staan en zo snel, stuntend of steil mogelijk naar beneden gaan. Skivakantie is ook sneeuwballen gooien, ijspegels verzamelen en spelen in de tiefschnee, maar ook rodelen, Kaisersschmarrn en Apfelstrudel eten, heiβe Choco en Johannesberensaft drinken en met z´n vieren een potje kaarten.
Land
  • Het dorp is doordeweeks autovrij
  • Gratis vervoer met de dorpsmetro
  • Skipistes voor alle niveau's
  • Absoluut kindvriendelijk!
  • Nederlandse skileraren
  • Sneeuwzeker
  • Ik kan er geen bedenken
Review geplaatst op 2016-10-22
10
Oostenrijk Serfaus
ChristaThieme was hier 01 feb 2015
Serfaus in Oostenrijk is voor ons in de winter even de boel de boel laten en genieten van elkaar. Heerlijk genieten van Tiroler skipistes, Gröstl, Wiener Schnitzel en de Schnapps op een zonnig terras waar je de kracht van de zon kan voelen. En ja, ook in Nederland schijnt de zon regelmatig in de winter, maar de warmte van zonnestralen kan je dan niet echt voelen. Wél in Oostenrijk op het terras, waarbij je zelfs bijna kan wegbranden met een graadje of vijf op de bergtop en veertien in het dal. En dan ook nog eens lekker naar beneden suizen... gewoon super! De sneeuw was trouwens niet eens zo slecht, ondanks de hoge temperaturen. Zelfs in het dal was het nog goed te doen. Voor de kinderen is het een feest van herkenning (we komen hier al jaren) en alle oude en natuurlijk ook nieuwe plekjes (her)ontdekt te worden. Skivakantie is voor hen niet alleen op de latten staan en zo snel, stuntend of steil mogelijk naar beneden gaan. Skivakantie is ook sneeuwballen gooien, ijspegels verzamelen en spelen in de tiefschnee, maar ook rodelen, Kaisersschmarrn en Apfelstrudel eten, heiβe Choco en Johannesberensaft drinken en met z´n vieren een potje kaarten.
Stad
  • Het dorp is doordeweeks autovrij
  • Gratis vervoer met de dorpsmetro
  • Skipistes voor alle niveau's
  • Absoluut kindvriendelijk!
  • Nederlandse skileraren
  • Sneeuwzeker
  • Ik kan er geen bedenken
Review geplaatst op 2016-10-22
8
Oostenrijk
JannavEek was hier 01 aug 2014
Het kleinste stadje van Oostenrijk is en middeleeuws juweeltje aan de rivier de Inn met mooie gerestaureerde pastelkleurige huizen. Rattenberg is beroemd om zijn glasbedrijfjes en winkels, soms kun je er een glasblazer aan het werk zien. Dat geluk hadden wij niet want we waren al vroeg in de morgen toen winkels en terrassen pas net open gingen. Ik herinner me de leuke wandeling door de straatjes en stegen met bogen, de weg langs de rivier, en klim naar de kerk en kasteelruïne op de Schlossberg. Leuk stadje! Er is ook een museum. Daarna hebben we ons er getrakteerd op koffie met het befaamde overheerlijke gebakje van Konditorei Hacker. En tegen de tijd dat we weer vertrokken begon het stadje langzaam vol te stromen met toeristen We vonden dat we het juiste tijdstip hadden gekozen voor een bezoekje aan Rattenberg.
Land
  • Fotogeniek middeleeuws stadje
  • Glaswinkels
  • Mooie ligging aan de rivier
  • Leuke terrassen met overheerlijk gebak
  • Zeer toeristisch
Review geplaatst op 2016-10-23
8
Oostenrijk
JannavEek was hier 01 aug 2014
Innsbruck is fotogeniek met overal de toppen van het Tiroler-gebergte in zicht. De binnenstad is meer dan 800 jaar oud en heeft leuke bezienswaardigheden, zoals Fürstenburg, een kasteel uit de 15e-eeuws dat beroemd is geworden door het gouden dak, 'Goldenes Dachl'. De Maria-Theresien-Straße vormt het bruisende hart van de stad, met vele leuke winkels en details aan de gebouwen. Wij kwamen niet eens toe aan een stadswandeling, want het was zomer, gezellig op de terrassen, en de middag was te snel om.
Land
  • Fraaie historische gebouwen
  • Leuk in zowel zomer en winter
  • Gezellig druk
Review geplaatst op 2016-10-23
8
Oostenrijk Rattenberg
JannavEek was hier 01 aug 2014
Het kleinste stadje van Oostenrijk is en middeleeuws juweeltje aan de rivier de Inn met mooie gerestaureerde pastelkleurige huizen. Rattenberg is beroemd om zijn glasbedrijfjes en winkels, soms kun je er een glasblazer aan het werk zien. Dat geluk hadden wij niet want we waren al vroeg in de morgen toen winkels en terrassen pas net open gingen. Ik herinner me de leuke wandeling door de straatjes en stegen met bogen, de weg langs de rivier, en klim naar de kerk en kasteelruïne op de Schlossberg. Leuk stadje! Er is ook een museum. Daarna hebben we ons er getrakteerd op koffie met het befaamde overheerlijke gebakje van Konditorei Hacker. En tegen de tijd dat we weer vertrokken begon het stadje langzaam vol te stromen met toeristen We vonden dat we het juiste tijdstip hadden gekozen voor een bezoekje aan Rattenberg.
Stad
  • Fotogeniek middeleeuws stadje
  • Glaswinkels
  • Mooie ligging aan de rivier
  • Leuke terrassen met overheerlijk gebak
  • Zeer toeristisch
Review geplaatst op 2016-10-23
9
Oostenrijk Styria
Fransvdg was hier 01 okt 2007
Vanuit Graz kun je gemakkelijk, ook per trein, in het dorpje Mixnitz komen. Daar vind je de Bärenschützklamm. Dat is een bergwand met mooie kleine watervallen. Je kunt hier via 115 bruggen en 49 ladders met 2900 treden omhoog klauteren naar de top van de Klamm. Het gaat tijdens deze klauterpartij om een hoogteverschil van 350 meter en het hele parcours is 1400 meter lang. De Klamm is geopend van 1 mei t/m 31 oktober en de entree voor een volwassene was in 2016 drie euro vijfig. Boven staat een berghut waar je lekker kunt uitrusten en iets eten of drinken. Je hoeft echt geen alpinist te zijn om deze wandeltocht te maken. Goede wandelschoenen zijn wel een vereiste want dankzij dikke zolen heb je geen last van de ongelijk liggende stenen waar je over heen moet. Vanuit station Mixnitz moet je eerst een klein uur lopen door het dal en een bos naar het begin van de Klamm. Als het flink geregend heeft wordt de Klamm afgesloten om glijpartijen te voorkomen. In totaal ben ik ongeveer vijf uur onderweg geweest. De Klamm mag je alleen maar omhoog bewandelen. Via bergweides en een bospad kom je weer in Mixnitz uit. Het parcours staat bewegwijzerd. Een aantal kilometers zuidelijker, tussen Mixnitz en Graz in, ligt de Lurgrotte - bij het dorp Peggau. Hier kun je ook met de zelfde treinverbinding komen. Ik heb de Klamm 's morgens kunnen doen en in de namiddag de grot. Je hebt dan echt een topdag met twee heel verschillende belevenissen.
Regio
  • Prachtige natuur
  • Fotogenieke plek
  • Spierpijn na afloop
Review geplaatst op 2016-10-30