Trondheim

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zilveren brug

Trondheim,
Noorwegen


Trondheim, de 3de stad van Noorwegen, uitgesproken "Tronheim", is al sinds duizenden jaren bewoond volgens rotstekeningen uit de omgeving.
Ze ligt aan de monding van de Nidelva.
Trondheim heeft toch wel een rumoerige geshiedenis : in de Middeleeuwen was het een tijd de hoofdstad van Noorwegen, er vond een grote veldslag plaats, het is ook een bedevaartsoord geweest, de Duitsers hebben de stad lang bezet in WO 2 en het is zelfs een tijdje Zweeds grondbezit geweest. De stad heeft ook verschillende namen gehad : in eerste instantie heette het Kaupangen, daarna (oudnoors) Nifaros en pas dan Trondheim (tijdens de Zweedse overheersing ook nog anders gespeld).
Als citytrip is Trondheim misschien minder bekend maar er is toch vanalles te zien : heel mooi zijn de kleurrijke pakhuizen aan de Nidelva, de Nidaroskathedraal, het vakantie-eiland Munkholmen dat vroeger een gevangenis was, fort Kristiansten en diverse musea ..
Deze brug is gefotografeerd in de zeer levendige en gezellige studentenbuurt nabij Rica Nidelven hotel (internationaal gekend om zijn uitermate lekkere en zeer uitgebreide ontbijt!).