Noorwegen Reviews

8

Categorie: Land

Noorwegen

Ria was hier op 2018-03-15

De natuur is prachtig, maar toch wat saai. Dennenbomen, watervallen en meren, telkens maar weer. Elanden of rendieren niet gezien. De steden zijn leuk, maar weinig informatie gekregen. En als je dan een chauffeur treft die ook reisleider moet "spelen" maar weinig culturele informatie of algemene informatie geeft, dan is dat jammer en wil je niet meer naar Noorwegen. Ik heb het daar gehad.
natuur, steden

informatie chauffeur Pelikaan, geen dieren gezien
review geplaatst op 2018-03-15

9

Categorie: Land

Noorwegen

karinm was hier op 2017-07-01

In Flåm kun je een aantal activiteiten ondernemen. Zo kun je er met een (elektrische) boot of met een kano over het Aurlandsfjord varen, met geweldig ruige natuur om je heen. Vanuit Flåm vertrekt ook de Flåmsbana, een treintje dat vanaf zeeniveau tot aan Myrdal gaat op 866m hoogte. De treinrit zelf is een belevenis, je stijgt vrij steil en je rijdt door prachtige natuur. De treinrit is populair, dus je moet ruim van te voren een plaats boeken. DE meeste mensen gaan ook met deze trein weer terug. Veel leuker echter is om in Myrdal een fiets te huren (wel even vooraf bespreken, www.caferallaren.no) en een deel van de Rallarvegen te fietsen. Je fietst op je mountainbike weer terug naar Flåm, het kost je dus weinig inspanning, want je gaat naar beneden, en je kunt stoppen waar je wilt om foto's te maken. Onderweg kom je langs een schattig kaasboerderijtje, waar je natuurlijk kaas kunt kopen, maar ook koffie kunt drinken of pannenkoeken kunt eten! De fiets kun je aan het eind van je rit bij het station in Flåm achterlaten, deze wordt met de trein weer naar boven vervoerd.
Combinatie van treinrit en fietstocht
Mooie uitzichten
Kaasboerderij/koffiestop onderweg
Lekker rustig onderweg

Ruim van te voren treinrit boeken
Treinrit is duur
review geplaatst op 2017-10-09

10

Categorie: Regio

Fjord Noorwegen

red-fox-1950 was hier op 2017-06-01

Het fjorden gebied is één van de mooiste maar ook één wan de drukst bezochte plekken van Noorwegen wij zien dit verschil duidelijk om dat wij er 40 jaar geleden voor het eerst kwamen Maar Noorwegen heeft gelukkig heel veel natuur te bieden dus kan ik alleen maar zeggen gaat het met eigen ogen bekijken.
Puur natuur
Rust en ruimte

Geen
review geplaatst op 2017-08-05

8

Categorie: Land

Noorwegen

De natuur is prachtig, maar toch wat saai. Dennenbomen, watervallen en meren, telkens maar weer. Elanden of rendieren niet gezien. De steden zijn leuk, maar weinig informatie gekregen. En als je dan een chauffeur treft die ook reisleider moet "spelen" maar weinig culturele informatie of algemene informatie geeft, dan is dat jammer en wil je niet meer naar Noorwegen. Ik heb het daar gehad.
natuur, steden

informatie chauffeur Pelikaan, geen dieren gezien
review geplaatst op 2016-09-19

1

Categorie: Land

Noorwegen

BenRTravellers was hier op 2016-07-01

Het treintje van de Flamsbana wordt alom gezien als één van de highlights van Noorwegen. Onze tip: vermijd koste wat kost deze touristtrap (in ieder geval in het hoogseizoen). De ergernissen beginnen al bij het aan boord gaan. Wij hebben één van de laatste treintjes, maar een enorme meute horkerige toeristen staat te trappelen in de rij totdat de poortjes opengaan. Rennend - alsof de Dwaze Dagen beginnen - zoekt iedereen de beste plek. Reserveren van plekken is niet mogelijk en reis je samen met een groep dan is de kans groot dat je niet bij elkaar zit. Ikzelf ben de 'gelukkige' bezitter van een klapstoeltje met uitzicht op .... het gangpad. Continu komt een brutale toeriste over me heen hangen om foto's te maken: ik had liever de Noorse bergen gezien i.p.v. de twee verschrompelde die nu voor mijn neus heen en weer hangen te bungelen. Dan de treinrit zelf. Het is dan misschien een legendarische trein, de spaarzame utzichten die je hebt zijn weinig spectaculair. Iedere willekeurige autorit in dit prachtige land levert 10x mooiere panorama's op. Maar het aller-allerergste moet nog komen. Halverwege stopt de trein bij een waterval. Als de deuren opengaan, rent iedereen het plateau op om een foto te maken. Dan wordt de stereo ingeschakeld en schalt een 'mystiek' deuntje door de speakers. Als dramatisch hoogtepunt danst een man in een Jomanda-achtige rode jurk en witte pruik er op zijn mooist bij. Verbijsterd weet ik niet of ik nu moet lachen of huilen ... Kortom: MIJDEN!
Geen

Prijs-kwaliteit verhouding
Enorm druk
Geen vaste stoelen, ren-je-rot voor een plek
Plat volksvermaak
Touristtrap
review geplaatst op 2016-10-22

1

Categorie: Stad

Flåm

BenRTravellers was hier op 2016-07-01

Het treintje van de Flamsbana wordt alom gezien als één van de highlights van Noorwegen. Onze tip: vermijd koste wat kost deze touristtrap (in ieder geval in het hoogseizoen). De ergernissen beginnen al bij het aan boord gaan. Wij hebben één van de laatste treintjes, maar een enorme meute horkerige toeristen staat te trappelen in de rij totdat de poortjes opengaan. Rennend - alsof de Dwaze Dagen beginnen - zoekt iedereen de beste plek. Reserveren van plekken is niet mogelijk en reis je samen met een groep dan is de kans groot dat je niet bij elkaar zit. Ikzelf ben de 'gelukkige' bezitter van een klapstoeltje met uitzicht op .... het gangpad. Continu komt een brutale toeriste over me heen hangen om foto's te maken: ik had liever de Noorse bergen gezien i.p.v. de twee verschrompelde die nu voor mijn neus heen en weer hangen te bungelen. Dan de treinrit zelf. Het is dan misschien een legendarische trein, de spaarzame utzichten die je hebt zijn weinig spectaculair. Iedere willekeurige autorit in dit prachtige land levert 10x mooiere panorama's op. Maar het aller-allerergste moet nog komen. Halverwege stopt de trein bij een waterval. Als de deuren opengaan, rent iedereen het plateau op om een foto te maken. Dan wordt de stereo ingeschakeld en schalt een 'mystiek' deuntje door de speakers. Als dramatisch hoogtepunt danst een man in een Jomanda-achtige rode jurk en witte pruik er op zijn mooist bij. Verbijsterd weet ik niet of ik nu moet lachen of huilen ... Kortom: MIJDEN!
Geen

Prijs-kwaliteit verhouding
Enorm druk
Geen vaste stoelen, ren-je-rot voor een plek
Plat volksvermaak
Touristtrap
review geplaatst op 2016-10-22

8

Categorie: Land

Noorwegen

RoyanvanVelse was hier op 2016-06-01

Een lekkere stad voor een weekendje uit. Er is veel te zien en te doen, niet alleen in de stad zelf maar ook op het museumeiland net voor de kust, of in het beeldenpark in het noorden van Oslo. Alles is ook nog eens te lopen.
Alles binnen loopafstand
Veel diversiteit aan musea

Duur
review geplaatst op 2017-11-19

10

Categorie: Land

Noorwegen

corriedewinter was hier op 2016-05-01

Als je Oslo eens op een andere manier wilt verkennen, daal dan eens af langs de Akerselva die dwars door Oslo stroomt. De hele route is 8,2 kilometer lang en overal liggen parken en wandel/fietspaden. Af en toe is het behoorlijk steil, een hoogteverschil van 149 meter, dus voor mountainbikers is er van alles te beleven. Langs de rivier zijn cafés gevestigd, je kunt er vissen en bij de minder steile stukken zwemmen of een kano huren. De Akerselvatur begint bij het meer Maridal , net buiten de stad in Oslomarka. Vervolgens kom je door de wijken Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka, Oslo Centrum en Grønland. Je eindigt bij de Oslofjord waar je bijvoorbeeld kunt uitrusten in het café van het Operahuis in Bjørvika. Grünerløkka vind ik het leukst en daar is het meest te beleven. Op zondag is er een grote vlooienmarkt en overal zijn eethuisjes en parkjes om te picknicken. Sla de leuke winkeltjes trouwens niet over. En denk eens aan het Parkteatret in de zomer met op verschillende tijden muziek in de open lucht. Het geeft een echt festivalsfeertje. In Grünerløkka vind je de Mathallen langs de Aker, ingericht in een oude ijzerfabriek. In de hal zijn kramen met streekproducten, je kunt er (internationaal) eten in diverse restaurants, kookcursussen volgen, of gezellig kletsen aan lange houten tafels. Zeker in najaar en winter een aanrader! Je stapt vanuit de Mathallen zo designhotel Scandic Vulkan binnen. Niet al te duur, fantastisch ontbijt. Alles op loopafstand van het centrum.
Afwisselend
Oslo met locals
het hele jaar geschikt

geen
review geplaatst op 2017-06-04

10

Categorie: Stad

Oslo

corriedewinter was hier op 2016-05-01

Als je Oslo eens op een andere manier wilt verkennen, daal dan eens af langs de Akerselva die dwars door Oslo stroomt. De hele route is 8,2 kilometer lang en overal liggen parken en wandel/fietspaden. Af en toe is het behoorlijk steil, een hoogteverschil van 149 meter, dus voor mountainbikers is er van alles te beleven. Langs de rivier zijn cafés gevestigd, je kunt er vissen en bij de minder steile stukken zwemmen of een kano huren. De Akerselvatur begint bij het meer Maridal , net buiten de stad in Oslomarka. Vervolgens kom je door de wijken Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka, Oslo Centrum en Grønland. Je eindigt bij de Oslofjord waar je bijvoorbeeld kunt uitrusten in het café van het Operahuis in Bjørvika. Grünerløkka vind ik het leukst en daar is het meest te beleven. Op zondag is er een grote vlooienmarkt en overal zijn eethuisjes en parkjes om te picknicken. Sla de leuke winkeltjes trouwens niet over. En denk eens aan het Parkteatret in de zomer met op verschillende tijden muziek in de open lucht. Het geeft een echt festivalsfeertje. In Grünerløkka vind je de Mathallen langs de Aker, ingericht in een oude ijzerfabriek. In de hal zijn kramen met streekproducten, je kunt er (internationaal) eten in diverse restaurants, kookcursussen volgen, of gezellig kletsen aan lange houten tafels. Zeker in najaar en winter een aanrader! Je stapt vanuit de Mathallen zo designhotel Scandic Vulkan binnen. Niet al te duur, fantastisch ontbijt. Alles op loopafstand van het centrum.
Afwisselend
Oslo met locals
het hele jaar geschikt

geen
review geplaatst op 2017-06-04

9

Categorie: Stad

Tromso

WKerkhof was hier op 2016-03-01

Tromsø ligt zo'n 300 km boven de poolcirkel en is de plek om het Noorderlicht te zien in de winter! Je hebt al kansen op loopafstand van je hotel, maar voor het echte werk moet je buiten de lichtjes van de stad zijn. Dit kan op eigen gelegenheid, maar er zijn ook verschillende grote en kleine toeroperators die je meenemen naar de beste en mooiste plekjes. Een handig extraatje is bij zo'n toer dat ze je tips geven hoe het Noorderlicht te fotograferen en zorgen dat je goede warme kleding hebt, allemaal in de prijs inbegrepen. Verder is het in Tromsø gezellig druk, er zijn genoeg restaurantjes en barretjes om je tot laat in de avond te vermaken. Maar ook overdag hoef je je in Tromsø echt niet te vervelen, je kunt shoppen, rondreizen langs de vele mooie fjorden in de omgeving en ben je hier in januari dan wemelt het hier van de orka's en walvissen! Tromsø in de winter? dit is echt een must! Door het zeeklimaat is het hier een stuk milder ('swinters) dan in meer landinwaarts gelegen poolgebieden en het is makkelijk te bereiken, want SAS-airlines vliegt hier dagelijks naartoe vanuit Oslo.
Grote kansen op Noorderlicht
Gezellig stadje
Midden in een prachtige omgeving
Veel activiteiten vanuit het centrum te doen

Duur
Redelijk druk met toeristen
review geplaatst op 2016-10-24

9

Categorie: Land

Noorwegen

WKerkhof was hier op 2016-03-01

Tromsø ligt zo'n 300 km boven de poolcirkel en is de plek om het Noorderlicht te zien in de winter! Je hebt al kansen op loopafstand van je hotel, maar voor het echte werk moet je buiten de lichtjes van de stad zijn. Dit kan op eigen gelegenheid, maar er zijn ook verschillende grote en kleine toeroperators die je meenemen naar de beste en mooiste plekjes. Een handig extraatje is bij zo'n toer dat ze je tips geven hoe het Noorderlicht te fotograferen en zorgen dat je goede warme kleding hebt, allemaal in de prijs inbegrepen. Verder is het in Tromsø gezellig druk, er zijn genoeg restaurantjes en barretjes om je tot laat in de avond te vermaken. Maar ook overdag hoef je je in Tromsø echt niet te vervelen, je kunt shoppen, rondreizen langs de vele mooie fjorden in de omgeving en ben je hier in januari dan wemelt het hier van de orka's en walvissen! Tromsø in de winter? dit is echt een must! Door het zeeklimaat is het hier een stuk milder ('swinters) dan in meer landinwaarts gelegen poolgebieden en het is makkelijk te bereiken, want SAS-airlines vliegt hier dagelijks naartoe vanuit Oslo.
Grote kansen op Noorderlicht
Gezellig stadje
Midden in een prachtige omgeving
Veel activiteiten vanuit het centrum te doen

Duur
Redelijk druk met toeristen
review geplaatst op 2016-10-24

10

Categorie: Regio

Nordland

WKerkhof was hier op 2016-03-01

De Lofoten is echt een plek die je niet over mag slaan als je in Noorwegen bent! De natuur is werkelijk adembenemend met zijn hoge scherpe bergen, zijn vele fjorden en meren en zijn kleine, authentieke vissersdorpjes! De luchten zijn bijna altijd mooi, en afwisselend. Met een beetje geluk spot je langs de kust nog walvissen of orka's! Je kunt de Lofoten makkelijk zelf verkennen met je eigen auto of een gehuurde auto. Zelfs in de winter (toen wij er waren) is dit heel goed te doen. Een bijzonder extraatje aan deze toch al mooie plek is de grote kans op noorderlicht in de winter. De zomer heeft weer al extraatje de extra lange zomeravonden met de midzomer-nacht-zon! In de winter is het er heel rustig met alleen een handjevol fotografen. Het nadeel is dat er dus ook weinig gedaan wordt voor toeristen, zo zijn de meeste parkeerplaatsen nog niet gestrooid, de toiletgebouwtjes zijn allemaal gesloten en ook de meeste restaurantjes zijn dicht. In de zomer schijnt het een stuk drukker te zijn, en dan zijn de wegen waarschijnlijk wel erg smal om alle toeristen aan te kunnen... Ik heb mijn Columbus Factor gebaseerd op mijn eigen ervaringen, dus de wintertijd!
Prachtige landschappen
geweldige luchten en licht
Grote kans op noorderlicht in de winter
Goed zelf te rijden, ook in de winter

Kleine, smalle wegen
schijnbaar druk in de zomer
In de winter weinig faciliteiten
review geplaatst op 2016-10-05

9

Categorie: Land

Noorwegen

WKerkhof was hier op 2016-03-01

Bergen is niet alleen een heel mooi stadje, de ligging tussen 7 machtige bergen bied ook nog eens veel mogelijkheden om actieve dingen te doen en de natuur in te trekken! De stad zelf heeft mooie karakteristieke oude straatjes met gekleurde, houten huisjes. Een hele mooie en levendige haven en vele lekkere restaurantjes! Bezoek de vismarkt en ga met de kabelbaan omhoog voor een mooi uitzicht over de stad. Wil je erop uit? De stad is omgeven door fjorden, bergen en gletsjers, dus voor elk wat wils. Er is een mooie fjordcruise vanuit Bergen waar je door de fjorden naar Mostraumen vaart, maar ook kun je vanuit hier mooie cruises maken met Norway in a Nutshell. Bergen is te bereiken per vliegtuig, cruiseschip, trein, Hurtigrutten postboot en natuurlijk de auto! Wij waren er in de winter (maart) 3 nachten en dan is er zelfs genoeg te doen om je dagen mee te vullen!
Gezellige haven
Gezellige straatjes
combinatie van stad en natuur
Zelfs in de winter mooi

veel regen
review geplaatst op 2016-10-05

10

Categorie: Regio

Centraal Noorwegen

In Skjeggedal in Noorwegen (tussen Bergen en Oslo) ligt een Noorse trekpleister genaamd Trolltunga. Het betreft een prachtige 11 kilometer lange wandeling door een sprookjesachtig landschap. De wandeling begint met een flinke beklimming in een bosachtig gebied. Na een klein uur lopen gaat de natuur over in een geweldige mooie open vlakte met stenen ondergrond. Om je heen zie je niets anders dan steen en bergen. Paaltjes die bestaan uit opeengestapelde stenen geven de weg aan in de ruige natuur, waar naast natuur verder niets te vinden is. Zo nu en dan kom je andere sportieve wandelaars tegen, maar verwacht geen kiosk, café etc. Een schrale troost: het beekwater is koel en schoon en daardoor prima drinkwater! De tocht gaat opnieuw verder bergopwaarts. Zwaar, maar langzaamaan kom je bij het eindpunt: een leeuwenkoningachtige rots die een prachtig uitzicht biedt over een ravijn!
Natuur
Uitzicht
Rust

Gevaar
review geplaatst op 2016-10-04

8

Categorie: Regio

Hordaland

hamminga was hier op 2015-08-01

In de Stavanger regio is de bekendste wandeling de klim naar de beroemde Preikestolen. Beneden parkeer je de auto op een immens parkeerterrein en daar start de tocht. De route staat uitstekend aangegeven en varieert van vlak en gemoedelijk, tot steile stukken waar je op handen en voeten aan het klimmen bent. Na bijna 2 uur wandelen en klimmen over rotsen kom je aan op de enorme klif, die 605 meter hoog is en loodrecht (!) naar beneden loopt tot in de Lysefjord. In het hoogseizoen is deze wandeling erg druk, maar absoluut de moeite waard, zelfs voor mensen met hoogtevrees... Ik had het er 'Spaans benauwd', maar het uitzicht was geweldig. Maar wat een fenomenaal uitzicht, wat een prachtige plek. Belangrijke tip: ga in het hoogseizoen vroeg op de dag of aan het einde van de middag, dan is het een stuk minder druk.
Schitterend uitzicht
Mooie wandeling

Erg druk in het hoogseizoen
review geplaatst op 2016-08-29

8

Categorie: Stad

Bergen

hamminga was hier op 2015-08-01

In de Stavanger regio is de bekendste wandeling de klim naar de beroemde Preikestolen. Beneden parkeer je de auto op een immens parkeerterrein en daar start de tocht. De route staat uitstekend aangegeven en varieert van vlak en gemoedelijk, tot steile stukken waar je op handen en voeten aan het klimmen bent. Na bijna 2 uur wandelen en klimmen over rotsen kom je aan op de enorme klif, die 605 meter hoog is en loodrecht (!) naar beneden loopt tot in de Lysefjord. In het hoogseizoen is deze wandeling erg druk, maar absoluut de moeite waard, zelfs voor mensen met hoogtevrees... Ik had het er 'Spaans benauwd', maar het uitzicht was geweldig. Maar wat een fenomenaal uitzicht, wat een prachtige plek. Belangrijke tip: ga in het hoogseizoen vroeg op de dag of aan het einde van de middag, dan is het een stuk minder druk.
Schitterend uitzicht
Mooie wandeling

Erg druk in het hoogseizoen
review geplaatst op 2016-08-29

8

Categorie: Land

Noorwegen

kburgers1 was hier op 2015-07-01

Wie even een andere route dan de drukke E6 in Noorwegen wilt rijden kan de E16 - 51 pakken. Je komt dan langs Jotunheimen National Park in het Oosten van Noorwegen. Dit park is bijna even groot als Friesland en je vind hier de grootste bergen van Noorwegen. Een uitermate geschikte plek om mooie wandelingen te maken. En te genieten van schitterende uitzichten en prachtige kristal heldere bergmeren. Op een heldere dag kan je in het water de weerspiegeling van de bergen zien. In dit park ben je niet alleen. Er leven immers nog wilde rendieren. In het uitgestrekte landschap kan je ze met wel tientallen tegelijk zien. Soms moet je wel goed kijken omdat hun kleuren afsteken tegen het landschap. Kortom een schitterend park voor de echte natuurliefhebber.
National Park
Wilde rendieren
Schitterende berg meren
Hoogste bergen van Noorwegen
Relatief weinig toeristen

Er kan nog lang sneeuw liggen
review geplaatst op 2017-01-30

9

Categorie: Regio

Noord Noorwegen

kburgers1 was hier op 2015-07-01

Het plaatsje Andenes vind je in Noord Noorwegen op het eiland Andoya in district Vesterålen. Wij hebben deze plek specifiek uitgezocht om te bezoeken. Vanuit de Andenes kan je namelijk met Whale Safari Andenes een boottocht doen op zoek naar Potvissen (100% potvis garantie). Binnen 3 uur varen van de kust van de Andenes is de Noorse Zee zo diep dat de potvissen hier kunnen jagen naar reuze inktvissen die zich ophouden in de diepe Noorse Zee. Wij hadden het geluk een aantal Potvissen (ook wel Sperm Whales genoemd) te zien. Daarnaast zagen wij dolfijnen en grienden. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je geen invloed hebt op het weer. Zo hebben wij 3 dagen langer op het eiland doorgebracht omdat de golven te hoog waren om uit te varen. Na 3 dagen wachten konden we dan eindelijk aan boord. Mocht je nu ook moeten wachten dan hoef je op dit eiland niet stil te gaan zitten. Zo kan je een boottochtje doen vanaf het eiland naar Bleiksoya waar zich een papagaaiduikerskolonie bevind. Het Airstation bezoeken. Of je geniet van de prachtige natuur als je het eiland rondrijdt of wandelt. Op de Andenes heb je vanaf half mei tot september de middernachtzon, het wordt dan niet donker in de nacht. Dit geeft wel een extra dimensie aan het kamperen. De Andenes kent één kampeerterrein waar tenten en campers welkom zijn. Het ligt prachtig aan de zee. Er is een kookgelegenheid en de camping is erg goedkoop!
Potvissafari
Boottocht naar Puffinkolonie
Prachtige kampeerplek aan het strand/zee
Mooi eiland om rond te rijden
Goedkope camping

Je moet er een eind voor rijden
Bij harde wind vaart de boot niet uit
review geplaatst op 2017-02-12

8

Categorie: Land

Noorwegen

kburgers1 was hier op 2015-07-01

In 2015 hebben we aan het eind van onze vakantie Oslo bezocht. We stonden hier op een camping vlakbij de Holmenkollen (skischans). Omdat we 3 volle dagen in Oslo waren hebben we gebruik gemaakt van de Oslo-pas (2 dagen voor 67 euro). Met deze pas hebben wij 'gratis' gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer en 'gratis' entree bij wel 30 museums. Het leuke aan deze pas is dat je dus makkelijker even snel een museum bezoekt wat je anders niet had gedaan. Zo zijn wij het Munch museum (van het schilderij de schreeuw) in gegaan waar tevens een expositie was van Van Gogh. We hebben het Nobel Peace center, het Akershus castle, Natural History museum en de Holmenkollen bezocht. Ook hebben we een bezoekje gebracht aan het Viking ship museum. Hier vind je meerdere vikingsboten die in goede staat terug gevonden zijn. Erg indrukwekkend! Ook een bezoek aan het Fram museum was de moeite waard. Hier hebben we het schip de Fram bekeken waarmee ze voor het eerst de zuidpool hebben bereikt in 1910. Het beeldenpark Vigeland in Oslo valt niet onder de pas omdat dit gratis is. Hier hebben wij 212 stenen en bronzen beelden gezien, die alle tussen 1907 en 1942 zijn gemaakt door de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland. Kortom we hebben veel gezien van wat Oslo te bieden heeft. Wij komen graag nog een keertje terug.
Viking ship museum
Fram museum
Vigeland (beeldenpark)
Groot aanbod museums
Leuke stad aan het water

Geen
review geplaatst op 2017-01-30

8

Categorie: Land

Noorwegen

kburgers1 was hier op 2015-07-01

In 2015 hebben wij Noorwegen bezocht. Op de terugweg vanaf Noord Noorwegen hebben we vanaf Kristiansund de Atlantische weg (ook wel Atlanterhavsveien) gereden. Deze weg staat bekend als "Nationaal Toeristische Route" in de Lonely Planet, dus dat wilden wij meemaken. De Atlantische weg is 8 kilometer lang en verbind de steden Kristiansund en Molde met elkaar. Wat ons fascineerde is dat je deze 8 kilometer over maar liefst 8 verschillende bruggen rijdt. Iedere brug ziet er wat betreft architectuur anders uit. Sommige bruggen zagen we vanaf een afstand al hoog de lucht in steken. Dan krijg je wel even kriebels in je buik want daar ga je dan straks overheen. Vanaf de bruggen hadden we prachtig uitzicht over de Atlantische oceaan, waar zeehonden en walvissen in zwemmen. Helaas hebben we niets gespot. Vanaf 4 uitkijkpunten heb we de bruggen bezocht en gefotografeerd. We hadden geluk met prachtig mooi helder en zonnig weer wat mooie plaatjes heeft opgeleverd. Wij begrijpen waarom deze weg beschreven wordt als "Nationaal Toeristische Route" en raden iedereen aan die in de buurt is deze weg te rijden.
8 prachtige bruggen
4 uitkijkpunten
Prachtig uitzicht over de oceaan en kust
Kans op wildlife spotten
Nationale toeristische route

Het kan toeristisch zijn
review geplaatst op 2017-01-30

Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.
Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Noorwegen is Oslo.
Aantal inwoners in Noorwegen: 4,7 miljoen.
Oppervlakte van Noorwegen: 60% van Frankrijk.
De reistijd naar Noorwegen is 1:55.
Gesproken Talen in Noorwegen: Noors, Samisch.
Aanvlieghaven(s) van Noorwegen: Bergen (BGO), Kristiansand (KRS), Oslo (OSL), Sandefjord (TRF), Stavanger (SVG), Trondheim (TRD).