Fjord Noorwegen beste reistijd

Het weer in Fjord Fjord Noorwegen

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Fjord Fjord Noorwegen te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Fjord Fjord Noorwegen? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Fjord Fjord Noorwegen

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Fjord Noorwegen:

 

Reisadvies
Voor Fjord Noorwegen geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
20 maart, Palmzondag, 17 mei Nationale Feestdag, 23 juni Midzomernachtfeest.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Fjord Noorwegen

Beste foto's & tips van Fjord Noorwegen

'459626' door watervallen-europa '459626' door watervallen-europa

NoorwegenFjord Noorwegen

NoorwegenFjord Noorwegen

Noorwegen waterval...

watervallen-europa

Er zijn verschillende indrukwekkende watervallen in de buurt van Luster, De Krekafossen/Drivandefossen is een van de mooiste. Het is even de vraag wat nu de officiële naam is. Zowel in artikelen als bij online maps worden de namen door elkaar gehaald, maar toch staan ze vaak op verschillende locaties aangegeven. Het blijft een raadsel?? Meer info op: http://www.worldwidewaterfalls.com/waterfall-database/?wcteid=968

'460860' door adelheid '460860' door adelheid

NoorwegenFjord Noorwegen

NoorwegenFjord Noorwegen

Laatefoss

adelheid

De Låtefoss aan de westkust van Noorwegen, vlakbij het plaatsje Odda is altijd goed voor een toeristenopstopping in juli en augustus. De waterval ligt nl aan een van de hoofdwegen tussen Oslo en Bergen. Deze foto is echter eind mei genomen, want met het smelten van de sneeuw zijn de Noorse watervallen juist dan op hun best!

'498504' door robgreeve '498504' door robgreeve

NoorwegenFjord Noorwegen

NoorwegenFjord Noorwegen

Typisch Noors

robgreeve

Als je van rust hou, ga gerust naar Noorwegen. Wij hadden 2 overnachtingen geboekt in het dorpje Mo (ca 50 km ten noordwesten van Bergen). Het dorpje heeft ca 400 inwoners. Wij hadden een appartement met een schitterend uitzicht over het Fjord. In de buurt van het dorpje hebben we een wandeling gemaakt naar Otterstadstølen. Otterstadstølen is een gehucht van een paar huisjes boven in de bergen. Toen wij er waren was alles uitgestorven, maar aan de gordijntjes voor de ramen, kon je zien dat er wel geleefd werd. De huisjes stonden in een moerassig landschap vandaar de planken op de foto.

Laat kaart zien