De Wadden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wulpse vlucht

De Wadden,
Nederland


Bij de receptie van het appartementcomplex waar we verblijven in Terschelling hebben wij bij het inchecken een informatieblad meegenomen.
Het is gemaakt door Vogelbescherming Nederland en heet ' Welke vogels van Terschelling heb jij gezien?'. Er prijken een aantal vogels op die wij nog nooit gezien hebben, met een (altijd leuk) afvinklijstje.

De eerste middag toeren we een stukje over het eiland en kunnen we er al een aantal afvinken. Kievit, check, Brandgans, check, Grauwe gans, check.
We zien ook een vogel die we niet kennen en ook niet op het 'afvinklijstje' staan.
Het internet biedt hulp, het is de kramsvogel.

Zondagmiddag rijden we richting Boschplaat, een natuurreservaat in het oosten van Terschelling. Het informatieblad geeft aan dat hier ontelbare vogels broeden....niet in februari. Geen vogel te zien.
Flink uitwaaien doen we wel, het is open gebied en er staat een behoorijke harde wind.

Wad..uhh ik bedoel wat :-) we wel kunnen afvinken is de wulp. Wat leuk, we zien er een aantal rondscharrelen, driftig met hun snavel pikkend in een weiland. Ook deze vogel nog nooit eerder gezien.

Op de kaart zien we dat de kwelder bij Stryp een goede plek is om vogels te spotten.
We weten niet wat we zien! Zoveel wulpen! Zo ben je blij dat je er vijf ziet rondscharrelen op een weiland, zo weet je niet hoeveel wulpse vogels je ziet!
Wulp, check, check, check, check...........