De Wadden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Duinen van Texel

De Wadden,
Nederland


Tussen Den Hoorn en de Koog liggen oudere, kalkarme duinen : de Bollekamer, de Westerduinen, de Bleekersvallei, het Duinpark en de Seetingnollen. Het landschap heeft hier al tijden een min of meer constante vorm; de valleien zijn door de wind uitgeblazen en de duinen zijn ouder dan 200 jaar en ontkalkt.
De plantengroei is hier zeer gevarieerd : vlierstruik, duindoorn (met zeer voedzame, fel oranje zure bessen) en zoutmelde, zeekraal, het geurige zeealsem en de lamsoor, waarvan de bloemen in de zomer het gebied paars kleuren.. Deze laatste planten komen voornamelijk in de Slufter voor, het kweldergebied in de Duinen van Texel.
Ik zei het al bij mijn vorige foto : wie van wandelen houdt, komt hier in dit Nationaal Park ruimschoots aan zijn trekken met zijn verschillende gebieden die telkens een gevarieerd uitzicht bieden.. Niet alleen zijn er bijzondere planten te zien, je kan er ook dieren spotten die uniek zijn voor het Waddengebied, en ook vogelliefhebbers zullen hier hun hartje kunnen ophalen!
AUB even openen..