De Wadden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Waaiboom

De Wadden,
Nederland


Nationaal Park "Duinen van Texel" is gelegen aan de westkant van het waddeneiland. Het is een duinengebied van ongeveer 43 vierkante km en is sinds 2002 uitgeroepen tot nationaal park. Ook de strandvlakte in het zuiden en de noordelijke punt, waar de vuurtoren staat, horen er bij.
Het is goed voorzien van wandelpaden en fietspaden, helemaal van beneden naar boven loopt een geweldig goed fietspad, langswaar je op verschillende punten het park in kan gaan; zo hebben wij heel Texel rond gefietst en tussendoor een flinke wandeling gemaakt in de duinen zelf. Het gebied omvat veel verschillende natuurgebieden, zoals de Bollekamer, de Muy en de Slufter ..
Deze waaiboom stond in een begraasd stuk van de duinen, waar je zomaar langs de typische runderen (Schotse hooglanders en de Gallowayrunderen) loopt, op eigen risico!
Een waaiboom is eigenlijk gewoon een boom die vergroeid is in zijn waairichting na langdurige blootstelling aan de elementen, waardoor zijn hout niet geschikt meer is om te verwerken (slechte kwaliteit).