De Wadden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verlaten steiger naar Texel

De Wadden,
Nederland


Op de westpunt van Vlieland ben je vlakbij Texel. Slechts 1,5km ligt ertussen. In de zomermaanden kan je hier met een veerbootje oversteken. In de wintermaanden ligt het steiger er maar verlaten bij. Een prachtige, fotogenieke plek...

Je komt hier in het weekend met de Vliehors express: Een grote truck waarmee je over de stranden aan de noordzijde van het eiland rijd tot het meest westelijke puntje. Hier vind je dit steiger. Ook is dit de plaat waar de meeste zeehonden van Vlieland te vinden zijn. En staat er midden op de plaat het drenkelingenhuisje waar ik zaterdag al een foto van heb geplaatst.
Natuurlijk kan je er ook met de fiets en te voet naartoe. Bedenk je dan wel dat het eiland 21km lang is en fietsen om het strand verboden zijn. Je zal dus na ongeveer 10km je fiets achter moeten laten en de rest te voet moeten doen. Op doordeweekse dagen is de Vliehors (zo heet de zandvlakte die heel de westelijke van het eiland in beslag neemt) een militair oefenterrein en dan is het gebied gesloten voor publiek.