Nederland reviews

8
Nederland de-zevenbergen
aticketto was hier 01 jun 2019
Ten zuiden van Oss ligt het archeologisch monument De Zevenbergen. Dit gebied met grafheuvels, urnenvelden en vlakgraven stamt uit de bronstijd en vroege ijzertijd en worden tegenwoordig gescheiden door de snelwegen van knooppunt Paalgraven. Het is onduidelijk hoe groot het gebied oorspronkelijk is geweest. Door de vele graafwerkzaamheden zijn vele belangrijke aanwijzingen verdwenen. De eerste gedocumenteerde onderzoeken begonnen in 1837. De lijkurnen die toen zijn gevonden werden genoteerd en vervolgens in stukken geslagen. Tussen 1964 en 19969 is het terrein ook weer meerdere malen onderzocht en kreeg toen de status dat het wettelijk beschermt moest worden en de aanleg van de snelweg moest omgeleid worden. In 2011 heeft de gemeente Oss en een paar enthousiastelingen het initiatief genomen om het monument te herstellen. Alle bekende grafheuvels en palenrijen zijn op hun oorspronkelijke plaats gereconstrueerd door Archeologische Monumentenwacht Nederland. Ook de heidevegetatie draagt bij aan het beeld zoals archeologen denken dat het er ruim 2500 jaar geleden heeft uitgezien. Het beheer van het gebied rondom de heuvels wordt uitgevoerd door Stichting Landschapsbeheer Oss. Zij laten af en toe een kudde schapen los om de planten in bedwang te houden. De Zevenbergen is zelfs onder de Ossenaren niet erg bekend en dus een hele grote kans dat je er alleen bent.
Wandelroute Natuurgebied Cultuur Highlight
  • Uniek archeologisch monument
  • Uitgebreid infobord bij de ingang
  • Uitkijktoren aanwezig
  • Slecht bereikbaar
Review geplaatst op 2019-06-06
10
Nederland brabantse-wal
hansdewildt was hier 01 jun 2019
Wil je met je kinderen of kleinkinderen eens een aantal dagen slapen op het water dan moet je dit echt eens een keertje proberen. Op de grens van Noord-Brabant en Zeeland ligt het plaatsje de Heen. Hier ligt de bakermat van de kampeervlotten. De vlotten liggen verscholen in het riet van de Steenbergse Vliet. Bij het huren van de vlotten zijn ook de bootjes inbegrepen. Ontzettend leuk voor de kinderen en ze zullen zich daar echt niet vervelen. Bij deze vlotten zie je direct al het monumentale sluizencomplex "Beneden Sas" Deze sluis is opgenomen op de monumentenlijst van de Europese Unie. Vanaf dit punt kan je ook u een wandeltocht maken door natuurgebied de Dintelse Gorzen. De kampeervlotten van De Heen liggen in het meest waterrijke deel van de Brabantse Wal, een bijzonder plekje in Nederland waar Brabant Zeeland kust. Een gebied met unieke natuur, bijzondere monumenten en culturele evenementen. De Zeeuwse kust met haar mooie brede zandstranden is vanaf hier goed bereikbaar. Een mooie omgeving en bijzondere ervaring voor het hele gezin.
Accommodatie Natuurgebied Attractie Rivier Highlight
  • Heel leuk voor het hele gezin
  • heerlijk fietsen daar
  • mooi wandelgebied
  • buiten de gebaande paden
  • leuk om te proberen
  • rustig
  • kleine kinderen moeten zwemvest aan voor de zekerheid
Review geplaatst op 2019-06-10
9
Nederland Utrecht
hamminga was hier 01 jun 2019
Afgelopen weekend hadden we een logeetje en maakten we als uitje spontaan een boottochtje door de Utrechtse grachten. Wat leuk om je eigen stad weer eens op een hele andere manier te zien! De werfkelders langs het water, de terrasjes, de mooie historische panden en de bijzondere gevels. Op zondagochtend was het nog heerlijk rustig en zagen we de stad langzaam ontwaken. We voeren over de Oudegracht; de bekendste gracht van Utrecht van ongeveer twee kilometer lang, zagen jonge eendjes en jongens vissen op de kade. Zo zagen we de binnenstad van Utrecht weer eens met andere ogen. We huurden het bootje bij Rijnstroom, aan de rand van Utrecht, richting Bunnik. Vanaf hier kun je ook richting Amelisweerd en Rhijnauwen varen, waar je even aan land kunt gaan voor een pannenkoek bij het bekende pannenkoekenhuis. Zeker een aanrader, zo'n boottochtje!
Regio
  • De mooie historische binnenstad zien vanuit ander perspectief
  • Ga 's ochtends op tijd, dan is het nog lekker rustig
Review geplaatst op 2019-06-12
8
Nederland Utrecht
baatjes was hier 01 apr 2019
Afgelopen weekend heb ik de rondleiding 'Hofjes en Kameren, de verborgen parels van Utrecht' gedaan. Wat ben ik op leuke en mooie plekken geweest. Vanaf het drukke Domplein loop je al snel door allerlei hofjes en laat je de drukte van de stad achter je. Je komt op plekken die je zelf niet zo snel zou vinden. Door de verhalen van de gids begon de geschiedenis van Utrecht te leven. En een rijke geschiedenis is het geweest. Gelukkig hebben ze een aantal jaren na WOII er niet voor gekozen om de Nieuwe Gracht te dempen en er een snelweg door de stad van te maken. Zelf doe ik het veel te weinig maar ben je eens in een stad maak dan een rondleiding met een gids. Je leert er zoveel van.
Stad
  • Leuke tijdsbesteding
  • Je leert veel over een bepaald onderwerp
  • Je komt op mooie plekken
Review geplaatst op 2019-04-15
9
Nederland texel
karinm was hier 01 apr 2019
Hoe fijn is het om een bestemming te hebben die niet zo ver weg is, en waar je al snel toch een echt vakantiegevoel krijgt! Al op de boot naar Texel is het heerlijk uitwaaien, en op het eiland kom je helemaal tot rust. Huur een fiets en verken het eiland, ik kan je in ieder geval 2 highlights aanraden: - ga op vogelexcursie met een vogelgids. Op vogelexcursiestexel.nl vind je diverse soorten vogelexcursies, die je wandelend, per minibus of per boot kunt doen. Vogelherkenning of een thema-excursie, er is veel mogelijk, en de gidsen zijn zeer kundig. Wil je niet met een gids, dan kun je ook zelf op pad, bijvoorbeeld naar vogelgebied Utopia of Wagejot. - breng een bezoek aan het museum Kaap Skil in Oudeschild. Hier wordt op een interactieve manier veel verteld over de VOC tijd, en ook het voormalige juttersmuseum heeft hier een plek gekregen. Na je bezoek kun je er op het terras in de tuin genieten. Voor algemene informatie over de waddeneilanden is er de site beleefdewaddennatuur.nl, waar je naast vogelkijkplekken ook fiets- en wandelroutes vindt.
Regio
  • Waddenkant is rustiger
  • Museum Kaap Skil is een aanrader
  • Topbestemming voor vogelliefhebbers
  • Direct een vakantiegevoel
  • Aan de westkant kan het drukker zijn tijdens vakanties en feestdagen
Review geplaatst op 2019-04-26
8
Nederland Utrecht
baatjes was hier 01 mrt 2019
Fort bij Vechten - sinds oktober 2015 vind je het Waterliniemuseum in het Fort bij Vechten. Het museum is interactief wat het leuk maakt om een uurtje in rond te lopen en meer te leren over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Probeer je eigen waterlinie aan te leggen (bedenk goed van welke kant de vijand komt ;-)), hoor hoe verschillende personages over (het leven in) de waterlinie denken, of maak een virtual reality parachutesprong. Ook kun je tegen vergoeding van € 4,50 per persoon een rondleiding krijgen door het fort. Je leert veel over onder andere de opbouw van een fort. Ook ga je een bastion en het reduit (een fort in een fort) in. De tour is een toevoeging aan je bezoek en bij Fort Vechten gaat deze dagelijks een aantal keer. De eerste om 11.30 uur.
Regio
  • mooie plek om rond te wandelen
  • leer meer over cultureel erfgoed
  • interactief museum
  • betaald parkeren
Review geplaatst op 2019-04-02
8
Nederland museum-vrolik
aticketto was hier 01 dec 2018
De combinatie ziekenhuis en museum lijkt misschien niet voor de hand liggend maar in dit geval is dat zeker wel. In museum Vrolik staan namelijk de normale en afwijkende bouw en ontwikkeling van het menselijk lichaam centraal. Museum Vrolik is vernoemd naar Gerard Vrolik (1775-1859) en zijn zoon Willem (1801-1863). Gerard en Willem waren allebei hoogleraar Anatomie in Amsterdam. Hun Museum Vrolikianum was een privécollectie die stond opgesteld in hun grachtenhuis. Sinds 1984 is het museum in het AMC gevestigd en sinds kort helemaal opgeknapt. Misschien niet voor iedereen weggelegd want een groot deel is op sterk water gezet. Er zijn aangeboren misvormingen te zien zoals éénogigheid (cyclopie), open ruggetjes en Siamese tweelingen. Maar ook skeletten die duidelijk vergroeien laten zien. Ook zijn er collecties te zien van andere tijdgenoten zoals de Hovius-Bonn collectie. Dit is de oudste anatomische verzameling van Amsterdam. Veel beenderen in de kast laten inmiddels zeldzaam geworden aandoeningen zien in een vergevorderd stadium. Andere bieden een bizar kijkje in het dagelijks leven van de 18e eeuw: een been dat door een karrenwiel is verbrijzeld; de schedel van een man die een trap van een paard heeft gekregen. Dat maakt de Vrolik-verzameling tot een waardevolle en tegelijk ontroerende erfenis, die je met gepast respect bekijkt. Museum Vrolik is van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 geopend. Entree € 7.50
Meer Highlight
  • Bijzonder Museum
  • Unieke Collectie
  • Niet geschikt voor mensen met een zwakke maag
Review geplaatst op 2018-12-20
8
Nederland Amsterdam
hansdewildt was hier 01 sep 2018
Amsterdam heeft ook zijn eigen uitkijktoren, de A'dam Toren. De A'dam Toren is gevestigd in het voormalige Shell-gebouw aan de overzijde van het IJ. Het gebouw is 80 meter hoog en bestaat uit 22 verdiepingen. Het heeft een draaiend restaurant waar je heerlijk en romantisch kunt dineren. Stevig aan de prijs maar dan heb je ook wat…. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over de stad en kun je bij helder weer tot de duinen en het IJsselmeer kijken. Met “gevaar voor eigen leven” kun je dan nog even in de schommels op het hoogste plateau. Je wordt dan opgetrokken zodat de schommel naast het gebouw komt te hangen. 80 meter boven de grond dus maar niet doen na het heerlijke dinertje…
Stad
  • leuk om te proberen
  • spannend
  • prachtig uitzicht
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-01-01
8
Nederland Amsterdam
remcoenmarloes was hier 01 aug 2018
Het centrum van Amsterdam past natuurlijk helemaal niet in het plaatje van Columbus en weg gaan van de gebaande paden. Ik raad dan ook om op Centraal Station de andere kant op te lopen, naar de pont die richting de NDSM-werf gaat. Op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord is het namelijk een stuk rustiger en het lijkt hier wel een andere wereld ten opzichte van de rest van Amsterdam. Van dit oude havengebied wordt gebruik gemaakt door nieuwe horeca gelegenheden, maar ook door creatievelingen die een bedrijfje willen starten. Loop eens binnen bij de NDSM-loods, waar veel verschillende start-ups te vinden zijn tussen de industriele overblijfselen van de haven. Of loop richting de Rijksmonumentale hijskraan waarin nu een hotel is gevestigd. Ook voor een rustige plek aan het water kan je hier terecht, bijvoorbeeld bij Pllek. Wil je helemaal een plekje voor jou alleen? Loop dan voorbij Pllek over de Ms. van Riemsdijkweg, totdat je bij de bankjes aan het water uitkomt.
Stad
  • Fotogenieke plekken
  • Veel minder toeristen dan in het centrum
Review geplaatst op 2018-08-28
8
Nederland Amsterdam
hansdewildt was hier 01 jul 2018
Een rondvaart door Amsterdam is de populairste attractie van ons land. Nergens anders doe je in zo’n korte tijd zoveel indrukken op: prachtige gebouwen, leuke terrasjes, allerlei soorten mensen, mooie bruggen, woonboten, de prachtige Amstel en natuurlijk de sierlijke grachten zelf. Maak alleen een rondvaart of een rondvaart met een hapje en een drankje aan boord en kijk je ogen uit! Amsterdam wordt steeds drukker. En varen over de grachten is enorm populair, zowel bij Amsterdammers als toeristen. Zeker op mooie dagen, in de weekenden en tijdens vakanties worden de Amsterdamse grachten druk bevaren. Wil je je favoriete vaartocht niet mislopen? Reserveer dan vooraf. In de meeste gevallen kan dat eenvoudig online. Ja echt, Amsterdam vanaf het water is een aparte belevenis.
Stad
  • veel te zien
  • interessant
  • mooi om te zien
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-05-24
8
Nederland Zeeland
hansdewildt was hier 01 jul 2018
Een van de mooie plaatsjes op het eiland Tholen is het dorpje Oud-Vossemeer. Tegenwoordig zijn het twee verschillende dorpen, oud- en nieuw Vossemeer die gescheiden zijn door het drukbevaren Schelde-Rijnkanaal. Oud-Vossemeer ligt in Zeeland en Nieuw-Vossemeer in Noord-Brabant. Oud Vossemeer heeft een bijzondere geschiedenis. Het heeft nauwe banden met de bekende presidentsfamilie Roosevelt uit de Verenigde Staten. In het begin van de 17e eeuw emigreerde de stamvader van het geslacht Roosevelt vanuit Oud-Vossemeer naar New-York. Het Wapenschild van de familie hangt nog altijd in het Ambachtsherenhuis waarin tegenwoordig het Roosevelt Informatiecentrum is gevestigd.
Regio
  • interessante geschiedenis
  • buiten de gebaande paden
  • rustig
  • even zoeken
Review geplaatst op 2018-08-06
7
Nederland Friesland
hansdewildt was hier 01 jun 2018
De Afsluitdijk is de waterkering tussen Noord-Holland en Friesland, die het IJsselmeer afsluit van de Waddenzee. Hieraan ontleent de dam zijn naam. De Afsluitdijk is belangrijk om Nederland tegen overstromingen te beschermen. De Afsluitdijk is een onderdeel van de Zuiderzeewerken. In 1927 werd begonnen met de aanleg. In 1932 werd het laatste sluitgat, de Vlieter, gesloten. Een jaar later werd de dijk opengesteld voor het wegverkeer. Op de plaats waar de Afsluitdijk werd gedicht, werd een monument opgericht, het Vlietermonument. Sinds kort heeft Friesland er een nieuwe attractie bij gekregen. Het Afsluitdijk Wadden Center in Kornwerderzand. Hier krijg je alles wat met de Afsluitdijk te maken heeft, in tekst en beeld te zien. Zeker de moeite waard om te bezoeken.!!
Regio
  • prachtig uitzicht
  • interessant
  • redelijk rustig
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-12-31
9
Nederland tholen
hansdewildt was hier 01 jun 2018
Of je nu actief wilt zijn of juist ontspanning zoekt, op Tholen is genoeg te doen. Je geniet er op je eigen manier van het prachtig natuurschoon. Wandelend, fietsend, of aan het water; Tholen is de moeite waard om te ontdekken. Tholen is ook een echt wandeleiland. Met slechts één stoplicht op het eiland is Tholen super rustig. Er zijn talloze prachtige wandelingen uitgezet en met of zonder kaart kun je op pad gaan. Tientallen routes leiden langs onontdekte plekjes en stille paden. Geniet van de unieke natuur en authentieke dorpjes. De wandelingen behoren tot de mooiste routes van Zeeland. Die móet je een keer gelopen hebben.
Regio
  • prachtig natuurschoon
  • prachtig wandelgebied
  • buiten de gebaande paden
  • rust
  • kan in het hoogseizoen iets drukker zijn
Review geplaatst op 2019-01-15
8
Nederland Zeeland
hansdewildt was hier 01 jun 2018
Tholen is een van de eilanden van Zeeland, ofschoon het eigenlijk in West Brabant ligt. De omgeving van Tholen is een polderlandschap met vele dijken. De omgeving van Tholen staat ook bekend om de teelt van aardappelen, mais, graan en snijbloemen. Toeristen kunnen het historische stadscentrum bezichtigen van het stadje Tholen en de mooie omgeving van de Oosterschelde en het Zoommeer bezoeken. Aan de Oesterdam ligt het recreatieterrein 'de Speelmansplaten' vanwaar onder andere verschillende watersporten kunnen worden beoefend. Ook de duiksport wordt bij de Oesterdam regelmatig bedreven. De Oosterschelde en het Zoommeer zijn zeer vogelrijk. Tholen is een heerlijk wandeleiland. De wind, de zilte zee en het groene landschap zijn typische ervaringen op het eiland Tholen. Oude dijken, molens, boerenhoeves en authentieke kernen vindt je er ook volop. Rust en ruimte genoeg in het Nationaal Park Oosterschelde. Doe eens een rondje Tholen in de mooie provincie Zeeland. Op dit rustige eiland dat bijna geheel aan het water ligt kom je leuke plaatsjes tegen zoals het stadje Tholen en Sint Maartensdijk. Sint-Maartensdijk had oorspronkelijk een haven aan de Pluimpot, een zij geul van de Oosterschelde en voormalig zeearm, maar als gevolg van de watersnood van 1953, is de Pluimpot in 1957 bij Gorishoek afgedamd en viel de haven droog. Een prachtig wandelgebied !
Regio
  • leuke plaatsjes
  • mooie dijken
  • strand
  • wandeleiland
  • rustig
  • niet in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-06-16
9
Nederland Zeeland
Karlijn was hier 15 mrt 2018
Zeeland is een provincie van Nederland, de hoofdstad Middelburg is de kleinste provinciestad van Nederland. In Middelburg staat de Lange Jan, daar kan je inklimmen. Het is een toren die je vanaf de heel Walcheren kunt zien. De Zeeuwse stranden zijn heerlijk en de snelwegen zullen je verbazen, er is niet veel verkeer op de snelwegen. Je kan in Zeeland ook heerlijk watersporten. Kortom, perfect voor iedereen die van water houd!
Regio
  • schone stranden
  • sommige stranden zijn heel druk
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Nederland Noord Holland
agrotewal was hier 01 feb 2018
Julianadorp een dorp zo'n 7 km onder de rook van Den Helder wordt de afgelopen dagen regelmatig bezocht door vogelaars. Met name Kruiszwin een woonwijk in Julianadorp heeft in de winter een attractie van formaat. Al een aantal jaren komen hier een stel pestvogels om te genieten van de besjes die door de hele wijk veelvuldig voorkomen. En dat niet alleen, maar er is ook een ijsvogel te zien, die een vaste plek heeft vlak bij een speeleilandje. De beste plek om beide vogelsoorten te zien is het bruggetje tussen de woonwijken Kruiszwin en Doorzwin.
Regio
  • zes pestvogels in de wintermaanden
  • ijsvogel
  • in het gras veel hondenpoep
Review geplaatst op 2018-02-06
7
Nederland Friesland
TonyUyttenhove was hier 01 dec 2017
Stavoren (Starum in het Fries) is een bijzondere plaats die je kunt bezoeken tijdens een vakantie in Friesland. Dit is namelijk de oudste en ooit de rijkste stad van de provincie. Hier verbleven ook een tijdlang de Friese koningen. Bijna alle straten in Stavoren liggen langs het water, wat het ook leuk maakt om door dit stadje te wandelen.
Regio
  • Ligging
  • Weinig beleving
Review geplaatst op 2018-01-19
10
Nederland
AnikaRedhed was hier 01 nov 2017
De werven langs de grachten zijn uniek in de wereld. Op het Domplein kan je een tijdreis maken door 2.000 jaar. Je kan er Nudelsoep eten en stamppot. Iedere brug heeft zijn verhaal. En er zijn nog geen Nutellawafels :)
Land
  • oude stad
  • historie
  • sfeer
  • soms erg druk in de smalle straten
Review geplaatst op 2017-12-04
10
Nederland Friesland
catolla was hier 01 nov 2017
Erg positief :) Mooie locatie met vennen, bos, heide en veel meer. Goed voor de fietsers, ook voor wandeling. Perfect tijd - augustus/november, maar ook de hele jaar.
Regio
  • mooi natuur
  • geen
Review geplaatst op 2017-12-05
8
Nederland Zeeland
kburgers1 was hier 01 okt 2017
Zeeland is voor de sport- en recreatieduikers de place to be. Je vind in Zeeland een diversiteit aan duikplekken voor iedere duiker. Mooie stekken in het Grevelingenmeer tot prachtige getijde duikstekken in de Oosterschelde. Je kan zowel overdag als in de nacht prachtig duiken. Het onderwaterleven is divers. Van de grote Noordzee krabben en kreeften, kwallen, sepia's tot de kleinste slakjes. Zelfs het zeepaardje is gespot in de Oosterschelde. De meeste duikstekken bieden faciliteiten: sanitair, restaurant, parkeerplaats en soms een vulstation. Houdt wel even rekening met de hoge dijk die je op mag om de duikstek te bereiken. Persoonlijk ben ik fan van duikstekken als de Bergse Diepsluis, hier vind je in het voorjaar parende sepia's. Het is een simpele duik. Ook de duiken in Dreischor of Den Osse (grevelingen meer) zijn prachtig. En als je dan lekker gedoken hebt kan je aan de waterkant nog genieten van het water, de frisse zeelucht of je gaat nog heerlijk wandelen over het strand. En s'avonds gezellig eten in een pitoresk oud plaatsjes in zeeland. Voor de duiker het ideale weekje/weekendje weg in Nederland.
Regio
  • Prachtige en diverse duikstekken
  • Goede duikfaciliteiten
  • Naast duiken is er nog meer ontspanning
  • Afstand t.o.v. oost Nederland
Review geplaatst op 2018-01-19