Nederland reviews

7
Nederland Leeuwarden
hansdewildt was hier 01 jun 2017
Prachtig nieuws dit jaar voor Friesland: Lonely Planet heeft de provincie verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. Onder andere de bruisende hoofdstad Leeuwarden, het uitgestrekte landschap én het Friese Waddengebied hebben de doorslag gegeven voor deze verkiezing. Ook het feit dat Leeuwarden-Friesland in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is, is een bepalende factor geweest voor Lonely Planet. Volgens de reisgids wordt de provincie regelmatig over het hoofd gezien door (internationale) toeristen en wordt het vaak overschaduwd door bijvoorbeeld steden als Amsterdam en Rotterdam. Misschien moet dat zo maar blijven, want van die enorme toeristenstroom wordt je ook niet blij…..
Stad
  • nog goed te doen
  • veel evenementen
  • een echte provinciestad
  • komen nu wel meer toeristen
Review geplaatst op 2018-08-09
8
Nederland Zeeland
hansdewildt was hier 01 jul 2018
Een van de mooie plaatsjes op het eiland Tholen is het dorpje Oud-Vossemeer. Tegenwoordig zijn het twee verschillende dorpen, oud- en nieuw Vossemeer die gescheiden zijn door het drukbevaren Schelde-Rijnkanaal. Oud-Vossemeer ligt in Zeeland en Nieuw-Vossemeer in Noord-Brabant. Oud Vossemeer heeft een bijzondere geschiedenis. Het heeft nauwe banden met de bekende presidentsfamilie Roosevelt uit de Verenigde Staten. In het begin van de 17e eeuw emigreerde de stamvader van het geslacht Roosevelt vanuit Oud-Vossemeer naar New-York. Het Wapenschild van de familie hangt nog altijd in het Ambachtsherenhuis waarin tegenwoordig het Roosevelt Informatiecentrum is gevestigd.
Regio
  • interessante geschiedenis
  • buiten de gebaande paden
  • rustig
  • even zoeken
Review geplaatst op 2018-08-06
8
Nederland Zeeland
hansdewildt was hier 01 jun 2018
Tholen is een van de eilanden van Zeeland, ofschoon het eigenlijk in West Brabant ligt. De omgeving van Tholen is een polderlandschap met vele dijken. De omgeving van Tholen staat ook bekend om de teelt van aardappelen, mais, graan en snijbloemen. Toeristen kunnen het historische stadscentrum bezichtigen van het stadje Tholen en de mooie omgeving van de Oosterschelde en het Zoommeer bezoeken. Aan de Oesterdam ligt het recreatieterrein 'de Speelmansplaten' vanwaar onder andere verschillende watersporten kunnen worden beoefend. Ook de duiksport wordt bij de Oesterdam regelmatig bedreven. De Oosterschelde en het Zoommeer zijn zeer vogelrijk. Tholen is een heerlijk wandeleiland. De wind, de zilte zee en het groene landschap zijn typische ervaringen op het eiland Tholen. Oude dijken, molens, boerenhoeves en authentieke kernen vindt je er ook volop. Rust en ruimte genoeg in het Nationaal Park Oosterschelde. Doe eens een rondje Tholen in de mooie provincie Zeeland. Op dit rustige eiland dat bijna geheel aan het water ligt kom je leuke plaatsjes tegen zoals het stadje Tholen en Sint Maartensdijk. Sint-Maartensdijk had oorspronkelijk een haven aan de Pluimpot, een zij geul van de Oosterschelde en voormalig zeearm, maar als gevolg van de watersnood van 1953, is de Pluimpot in 1957 bij Gorishoek afgedamd en viel de haven droog. Een prachtig wandelgebied !
Regio
  • leuke plaatsjes
  • mooie dijken
  • strand
  • wandeleiland
  • rustig
  • niet in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-06-16
8
Nederland Tilburg
afpmvannunen was hier 15 mrt 2018
Mooi educatief museum over het weven en spinnen van diverse stoffen. Een prachtig textiellab waar ze nieuwe stoffen en technieken ontwikkelen. Zowel aan de historie als aan de toekomst gedacht.
Stad
  • Educatief
  • weinig parkeergelegenheid
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Nederland Rotterdam
Globetrotterjohn was hier 01 mei 2017
Vlak achter hotel New York, kom je via een loop/fietsbrug op het eiland Katendrecht. Dit was ooit een plek waar heel veel Chinezen verbleven en daarom Chinatown werd gedoopt. Zeelieden kwamen hier voor hun vertier, bij de dames van plezier. De Chinezen en de dames zijn verdwenen. Nu kun je er heerlijk eten en drinken. Een must voor foodies. In de oude Fenix loodsen zit een overdekte markthal, waar ambachtelijk vervaardigde producten worden aangeboden. Verderop zit een hele bijzondere fietsenwinkel voor ebikes.
Stad
  • nog niet platgelopen door toeristen
  • moeilijk toegankelijk voor minder validen
Review geplaatst op 2017-06-05
10
Nederland Utrecht
Graaf was hier 15 mrt 2018
Een van de mooiste fietstochten in het midden van ons eigen land vind ik langs de Linge in de provincie Gelderland. Het prachtige landschap van de Betuwe, fruitbomen, een meanderende rivier en mooie middeleeuwse dorpjes. In het voorjaar bloeien eerst de perenbomen, vervolgens de appelbomen en daarna heb je de kersenbloesem. Vroeger was er al een ANWB fietsroute aan de noordkant van de rivier heen en terug tussen Geldermalsen en Leerdam. Mooier en gevarieerder is het om ook langs de zuidkant te fietsen. Je kunt op ieder punt van de route starten en eindigen. In Geldermalsen en Leerdam kun je op vele plaatsen fietsen huren. Als je eigen fietsen meebrengt kun je op diverse punten gratis parkeren. Van Geldermalsen naar Leerdam langs de noordkant de ANWB bordjes met Linge-route volgen, langs de zuidkant van de rivier terug de Lfa 17a fietsroute volgen. De totale route is ca 50 kilometer, je kunt op enkele plaatsen de rivier oversteken en de route inkorten. Bij Tricht, Beesd en Asperen zijn bruggen en bij Enspijk is een veerpontje naar landgoed Mariënwaard. Onderweg veel gelegenheid om fruit te kopen, biologische boerderij (met gezellig terras en boeren producten) bezoeken en ook diverse horecagelegenheden en terrassen aan het water. Ook zie je onderweg in Acquoy nog de Betuwse toren van Pisa. Een geweldige dag fietsen en genieten in eigen land.
Stad
  • Prachtige fietsroute
  • vooral in de lente, met de fruitbloesem
  • er rijden ook auto's
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Nederland Zeeland
Karlijn was hier 15 mrt 2018
Zeeland is een provincie van Nederland, de hoofdstad Middelburg is de kleinste provinciestad van Nederland. In Middelburg staat de Lange Jan, daar kan je inklimmen. Het is een toren die je vanaf de heel Walcheren kunt zien. De Zeeuwse stranden zijn heerlijk en de snelwegen zullen je verbazen, er is niet veel verkeer op de snelwegen. Je kan in Zeeland ook heerlijk watersporten. Kortom, perfect voor iedereen die van water houd!
Regio
  • schone stranden
  • sommige stranden zijn heel druk
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Nederland Breda
TamaraBaeke was hier 01 nov 2016
Breda is een geweldige stad. Niet alleen om er te wonen maar ook voor een dagtripje of een langer verblijf. Als Nassau-stad heeft Breda nog vele mooie monumenten die een bezoek waard zijn. Het centrum is compact en prima te voet te ontdekken. Uiteraard biedt Breda als stad in het Bourgondische zuiden een keur aan café's, restaurants, bruine kroegen en hippe koffietentjes. Vergeet ook geen boottochtje over de singels te maken en bekijk de stad vanaf het water. Dagje de stad uit? Ook dat kan! Aan de rand van Breda vind je diverse natuurgebieden voor een mooie boswandeling.
Stad
  • Knusse, authentieke binnenstad
  • Veel winkels - Ideaal voor shopdag
  • Nassaustad - veel cultuur
  • Vriendelijke mensen
  • Veel natuur (singles / parken etc.)
  • Parkeerkosten - parkeer buiten het centrum
Review geplaatst op 2016-12-30
9
Nederland Den Haag
MarcoBrekelmans was hier 01 nov 2016
Amsterdam waterleiding duinen was een unieke ervaring om nooit te vergeten. Een aanrader voor iedere hobby/fotograaf. AWD is een zeer mooi groot natuur gebied met wildlife zoals vossen en herten.Dit gebied is zeker voor mij een van mijn favorieten locatie.
Stad
  • vossen
  • mooi naturrgebied
  • parkeergeld
Review geplaatst op 2016-12-03
9
Nederland Leeuwarden
sidonius was hier 01 okt 2016
Leeuwarden komt misschien niet zo snel bij je op als je een stedentrip wilt maken. Dat is niet terecht. Als 'Hofstad' heeft de stad veel te bieden. Voormalige stadhouders (de Friese Nassau's) hadden hier hun domicilie. Willem van Oranje was er stadhouder, gevolgd door Willem Lodewijk ven vele anderen. Veel namen in Leeuwarden herinneren aan het oranje verleden: keramiekmuseum De Princessehof, hotel Het Stadhouderlijk Hof, het Oranjepoortje bij de Grote Kerk, die ook een koninklijke grafkelder herbergt. Stadspark De Prinsentuin, door koning Willem I geschonken aan de stad is de groene long en tevens de jachthaven van Leeuwarden. Interessante tentoonstellingen vind je in het prachtige nieuwe Fries Museum in het hart van de historische stad. Romantische grachtjes, unieke winkels, het leukste winkelstraatje van Nederland, Leeuwarden heeft het allemaal. Laat je verrassen en breng eens een bezoek Leeuwarden.
Stad
  • Mooie historische binnenstad
  • Bezienswaardigheden op loopafstand
  • Interessante geschiedenis
  • Goede musea
  • Het ligt niet centraal in het land
Review geplaatst op 2016-11-12
9
Nederland Rotterdam
noiram was hier 01 sep 2016
Een bezoek aan het informatiecentrum Futureland in de Maasvlakte is zeer de moeite waard. Je leert vanalles over de aanleg en uitbreiding van dit werkgebied in Rotterdam. Ook een rondvaart is zeer aan te bevelen om al die bedrijvigheid in één van de grootste havens ter wereld van dichtbij te aanschouwen!
Stad
  • leerzaam
  • interessant
  • dichtbij
  • afhankelijk van het weer
Review geplaatst op 2016-11-10
9
Nederland Otterlo
JBussers was hier 15 mrt 2018
Op de hoge Veluwe kan je kilometers wandelen, fietsen of rijden. Wij kozen ervoor gebruik te maken van het witte- fietsenplan. Dit plan wilt zeggen dat alle fietsen gratis te gebruiken zijn en op veel plaatsen op te halen zijn. De Hoge Veluwe herbergt een prachtig gebied. Een bosgebied waar je uren kan vertoeven. Mocht je geluk hebben dan spot je een van de vele herten, hinde of zwijnen.
Stad
  • uitgestrekt gebied
  • witte fietsen plan
  • entree prijzig
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Nederland Rotterdam
noiram was hier 01 sep 2016
Leuk om dit schip te bezoeken en de grandeur van 50 jaar geleden te ervaren....lekker lunchen en zonnen op het dek. Of je doet een leuke rondleiding en bezoekt de machinekamer en waant je een passagier op een luxe cruise..
Stad
  • unieke ervaring op een cruiseschip
  • -
Review geplaatst op 2016-11-10
10
Nederland Leiden
pkoelewijn was hier 01 okt 2016
Eind oktober heb ik een stadswandeling van 21/2 uur gemaakt onder leiding van een gids van gilde Leiden. Je kunt in de zomer elke dag deze wandeling maken en in de winter kun je in het weekend wandelen. Je hoeft je niet aan te melden. Kosten 3 euro pp. Zie www.gildeleiden.nl We zijn bij het VVV kantoor aan de Stationsstraat gestart en hebben alle aspecten van de historie van Leiden vanaf de 17e eeuw kunnen bekijken. De Universiteit, Hortus, beroemde Leidenaars zoals Rembrandt, kerken, stadspoorten, de Burcht, hofjes en de hoerenbuurt...Hoewel ik zelf enige tijd in Leiden heb gewoond, ging er toch een hele nieuwe wereld voor mij open! Ik voelde mij een echte ontdekkingsreiziger!
Stad
  • Interessante historie
  • Mooie historische panden
  • Gezellige stad met leuke terrasjes
  • Uit te breiden met bezoek aan 13 musea
  • Uit te breiden met rondvaart
  • Druk op zaterdag vanwege de markt
Review geplaatst op 2016-11-06
9
Nederland Haarlem
lilkimpie-travel was hier 01 sep 2016
Haarlem heeft voor mij de mooiste monumentale binnenstad van Nederland. Zoals elke stad zijn geschiedenis kent, heeft Haarlem iets sprekends en knus. De hofjes, een terrasje op de Grote Markt of aan het Spaarne zijn toch wel de mooie plekken. Ook het provinciale huis, het oude treinstation en de parken zijn ook aanraders. Het enige wat ik een ieder wil meegeven; kom niet met de auto op zonnige dagen, omdat Zandvoort (strandlocatie) op enkele kilometers verder ligt, is het er erg druk en verlies je onnodige tijd.
Stad
  • monumentale binnenstad
  • terrasjes
  • winkels
  • mooie wandelroutes
  • veel autofiles met mooi weer
  • veel grote meeuwen
Review geplaatst op 2016-09-19
9
Nederland Noord Holland
agrotewal was hier 01 nov 2016
Julianadorp een dorp zo'n 7 km onder de rook van Den Helder wordt de afgelopen dagen regelmatig bezocht door vogelaars. Met name Kruiszwin een woonwijk in Julianadorp heeft in de winter een attractie van formaat. Al een aantal jaren komen hier een stel pestvogels om te genieten van de besjes die door de hele wijk veelvuldig voorkomen. En dat niet alleen, maar er is ook een ijsvogel te zien, die een vaste plek heeft vlak bij een speeleilandje. De beste plek om beide vogelsoorten te zien is het bruggetje tussen de woonwijken Kruiszwin en Doorzwin.
Regio
  • zes pestvogels in de wintermaanden
  • ijsvogel
  • in het gras veel hondenpoep
Review geplaatst op 2016-12-20
7
Nederland Friesland
TonyUyttenhove was hier 01 dec 2017
Stavoren (Starum in het Fries) is een bijzondere plaats die je kunt bezoeken tijdens een vakantie in Friesland. Dit is namelijk de oudste en ooit de rijkste stad van de provincie. Hier verbleven ook een tijdlang de Friese koningen. Bijna alle straten in Stavoren liggen langs het water, wat het ook leuk maakt om door dit stadje te wandelen.
Regio
  • Ligging
  • Weinig beleving
Review geplaatst op 2018-01-19
8
Nederland Zeeland
kburgers1 was hier 01 okt 2017
Zeeland is voor de sport- en recreatieduikers de place to be. Je vind in Zeeland een diversiteit aan duikplekken voor iedere duiker. Mooie stekken in het Grevelingenmeer tot prachtige getijde duikstekken in de Oosterschelde. Je kan zowel overdag als in de nacht prachtig duiken. Het onderwaterleven is divers. Van de grote Noordzee krabben en kreeften, kwallen, sepia's tot de kleinste slakjes. Zelfs het zeepaardje is gespot in de Oosterschelde. De meeste duikstekken bieden faciliteiten: sanitair, restaurant, parkeerplaats en soms een vulstation. Houdt wel even rekening met de hoge dijk die je op mag om de duikstek te bereiken. Persoonlijk ben ik fan van duikstekken als de Bergse Diepsluis, hier vind je in het voorjaar parende sepia's. Het is een simpele duik. Ook de duiken in Dreischor of Den Osse (grevelingen meer) zijn prachtig. En als je dan lekker gedoken hebt kan je aan de waterkant nog genieten van het water, de frisse zeelucht of je gaat nog heerlijk wandelen over het strand. En s'avonds gezellig eten in een pitoresk oud plaatsjes in zeeland. Voor de duiker het ideale weekje/weekendje weg in Nederland.
Regio
  • Prachtige en diverse duikstekken
  • Goede duikfaciliteiten
  • Naast duiken is er nog meer ontspanning
  • Afstand t.o.v. oost Nederland
Review geplaatst op 2018-01-19
10
Nederland Friesland
catolla was hier 01 nov 2017
Erg positief :) Mooie locatie met vennen, bos, heide en veel meer. Goed voor de fietsers, ook voor wandeling. Perfect tijd - augustus/november, maar ook de hele jaar.
Regio
  • mooi natuur
  • geen
Review geplaatst op 2017-12-05
10
Nederland
AnikaRedhed was hier 01 nov 2017
De werven langs de grachten zijn uniek in de wereld. Op het Domplein kan je een tijdreis maken door 2.000 jaar. Je kan er Nudelsoep eten en stamppot. Iedere brug heeft zijn verhaal. En er zijn nog geen Nutellawafels :)
Land
  • oude stad
  • historie
  • sfeer
  • soms erg druk in de smalle straten
Review geplaatst op 2017-12-04