Nederland

Nederland is een land dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden en heeft zo’n 16 miljoen inwoners. De aangrenzende landen zijn Duitsland en België en in het westen de Noordzee. Met schitterende historische stadjes, vele attracties, bezienswaardigheden en afwisselende landschappen; heeft elke provincie zijn eigen kenmerken. Fietsers en wandelaars kunnen genieten van de natuur. Bekende streken en landschappen zijn onder andere: De Achterhoek, de Betuwe, Twente, de Zaanstreek, Salland, de Biesbosch, en het Kennemerland.

Amsterdam , de hoofdstad van Nederland , ligt aan het water met meer dan 1200 bruggen. De stad is voor de shoppers een paradijs en kent vele uitgangsgelegenheden, restaurants, toeristische attracties zoals De Dam , Het Koninklijk Paleis, Madam Tussauds en musea zoals Van Gogh Museum, Rijksmuseum en het Anne Frank Huis. Met de rondvaartboot over de grachten is onmisbaar als je voor het eerst Amsterdam bezoekt. Andere belangrijke steden in Nederland zijn: de havenstad Rotterdam , hofstad Den Haag , verkeersknooppunt Utrecht en de oudste steden: Nijmegen en Maastricht , die beide gesticht zijn door de Romeinen meer dan tweeduizend jaar geleden.

Nederland kent een lange kustlijn met grotendeels brede zandstranden waar het in de zomer vrij druk is met toeristen en watersporters (o.a. kitesurfen, surfen, duiken, zeilers). Aan de kust vind je een aantal badplaatsen, zoals: Scheveningen , Zandvoort en Bloemendaal. Verder staat Nederland bekend om zijn watermanagement, kaassoorten en milde wetgeving.

Al met al is Nederland een groots-klein landje! Vergeet niet de clichés te ontdekken zoals de windmolens, grachten en tulpen.

Informatie over Nederland

Alle highlights van Nederland

Beste foto's & tips van Nederland

'546032' door marcvankessel '546032' door marcvankessel

Nederland

Nederland

Reizen per spoor

marcvankessel

Gisteren is de nieuwe dienstregeling van de NS in gebruik genomen. Een mooie gelegenheid om eens even stil te staan bij het reizen per spoor. Alhoewel ik het liefste reis per huurauto is dat in veel landen niet mogelijk. In dat geval vind ik een trein (zeker voor lange afstanden) een goede 2e optie. Het heeft een aantal voordelen; je ziet meer onderweg, je maakt beter kontakt met de lokale bevolking, je kunt je benen strekken, er is een toilet aan boord (of iets wat er op lijkt) en er is in veel gevallen eten en drinken beschikbaar. En wanneer je de beschikking hebt over een sleeper, bespaar je een hotelovernachting uit én verlies je weinig reistijd omdat je voornamelijk 's-nachts reist. Er is ook een nadeel; treinen rijden bijna nooit op tijd. Maken we ons hier in NL druk om het feit dat de trein 5 minuten te laat is, in India of Birma bijvoorbeeld kan de trein uren (en soms een dag) te laat zijn. Aardige weetjes: Top 3 grootste spoornetwerk: USA, China, India Top 3 drukste spoornetwerk: Zwitserland, Japan, Nederland Tip: Een schat aan informatie over reizen per trein (tijden, prijzen, alg. info, etc) in het buitenland is te vinden op: http://www.seat61.com/

'542293' door enroute2 '542293' door enroute2

Nederland

Nederland

Speulder- en...Spriel

enroute2

De Veluwe kent een diversiteit aan natuurgebieden met elk een eigen karakter, dieren- en plantenwereld. Zo is een van de oudste en mooiste bossen van Nederland daar te vinden: het Speulder- en Sprielderbos waar je eindeloos in rond kan dwalen en als je niet uitkijkt zelfs makkelijk kan ver-dwalen. Karakteristiek zijn de ‘dansende’ bomen die, vooral als er mist door het bos waart, voor een mystieke sfeer zorgen.

'545038' door enroute2 '545038' door enroute2

Nederland

Nederland

Vosje in de...Amsterd

enroute2

Nog nooit heb ik zo'n mooi vosje van dichtbij gezien, totdat ik afgelopen zaterdag een bezoekje bracht aan de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Wat een mooi natuurgebied is dat! En omdat de dieren die daar leven gewend zijn aan de vele bezoekers, krijg je ze (vooral veel herten) zeker mooi in het visier.

Praktische informatie over Nederland

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  mei t/m september
 • Internet extentie
  nl
 • Hoofdstad
  Amsterdam
 • Aantal inwoners
  17 miljoen
 • Oppervlakte
  35.054 km²
 • Reistijd
  -
 • Talen
  Nederlands, Fries
 • Religie
  rooms-katholiek (31%), protestants (21%), ongelovig (40%)
 • Tijdverschil
  geen
 • Tijdsverschil
  geen
 • Telefooncode
  31
 • Voltage
  220 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  Nee
 • Aanvlieghaven
  Amsterdam (AMS)
 • Nationale feestdagen
  27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag

Kaart van Nederland en omgeving

Even voorstellen: de 20 nationale parken van NL

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat onze vaderlandse natuur het verdient om ontdekt te worden. Goed beginpunt: één van de 20 nationale parken. Hoeveel kende jij er al?

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat onze vaderlandse natuur het verdient om ontdekt te worden. Goed beginpunt: één van de 20 nati...

Volg de wandelroute van ons Columbus-team in Gelderland

In editie 71 publiceerden we een wandeling langs de kwelders en moerassen aan de rand van de Gelderse Veluwe. Het start- en eindpunt was kampeerboerderij de Berghoeve in de buurt van Epe. Zelf in het spoor treden van ons Columbus-team? Maak dan gebruik van deze GPX-gegevens van de route.

In editie 71 publiceerden we een wandeling langs de kwelders en moerassen aan de rand van de Gelderse Veluwe. Het start- en eindpunt was kampeerboerde...

Hier wil je naartoe: de gezelligste tuinkas van Nederland

Onder Haarlemmers is het Veerkwartier, een voormalige plantenkas aan de Veerplas, razend populair. Het is de eigenaren gelukt om er een rust- en speelplek te creëren in de natuur, waar ook nog eens lekker en duurzaam gegeten kan worden. En dat proef je aan alles. Zo staat de kachel aan en zitten de...

Onder Haarlemmers is het Veerkwartier, een voormalige plantenkas aan de Veerplas, razend populair. Het is de eigenaren gelukt om er een rust- en speel...