| 8.2 / 10 (34 reviews)

Noord Holland Reviews

9

Categorie: Regio

Noord Holland

agrotewal was hier op 2018-02-01

Julianadorp een dorp zo'n 7 km onder de rook van Den Helder wordt de afgelopen dagen regelmatig bezocht door vogelaars. Met name Kruiszwin een woonwijk in Julianadorp heeft in de winter een attractie van formaat. Al een aantal jaren komen hier een stel pestvogels om te genieten van de besjes die door de hele wijk veelvuldig voorkomen. En dat niet alleen, maar er is ook een ijsvogel te zien, die een vaste plek heeft vlak bij een speeleilandje. De beste plek om beide vogelsoorten te zien is het bruggetje tussen de woonwijken Kruiszwin en Doorzwin.
zes pestvogels in de wintermaanden
ijsvogel

in het gras veel hondenpoep
review geplaatst op 2018-02-06

8

Categorie: Regio

Noord Holland

agrotewal was hier op 2016-10-01

Noord-Holland is zo divers, dat ik het eigenlijk wil houden bij mijn eigen woonplaats Julianadorp. Het is een uit de krachten gegroeid dorp, op 7 kilometer afstand van Den Helder. Het strand is hier erg schoon en zeker niet druk, ook in de zomer niet. 's Winters heb je het hele strand voor jezelf. Verdwenen zijn de strandhuisjes, wat overblijft is rust, zee, de branding en de vele meeuwen. In het voorjaar, is het een aantrekkelijke plek omdat we prachtige bollenvelden hebben, die vanaf volop in bloei staan. Wanneer je de kuststrook volgt naar het Noorden, kom je bij het strand van Den Helder. Daar is een park gerealiseerd de Helderse vallei, waar voor de kinderen een educatief centrum met vlindertuin en kinderboerderij gemaakt is. In de Helderse vallei lopen ook Schotse Hooglanders. In de Helderse vallei kun je een kano huren met verschillende routes variërend van 3 tot 14 kilometer, dwars door Den Helder. Ga je nog iets verder dan kom je bij Nieuw-Den Helder, waar vrijwilligers een echte Hindoetempel met een toren van 17 meter te vinden is, midden in een woonwijk. Kortom wanneer je weer de boot naar Texel neemt, plak er een paar dagen in Den Helder of Julianadorp aan vast.
bollenvelden
een van de schoonste stranden van Nederland
Helderse vallei
Uitgaansleven
Hindoetempel

altijd wind
review geplaatst op 2016-10-22

8

Categorie: Regio

Noord Holland

agrotewal was hier op 2016-10-01

De Amsterdamse waterleiding duinen, is een natuurgebied op de rand van Noord- en Zuid Holland. Wanneer je vossen in hun natuurlijke omgeving wilt zien, is het voor mij de beste plaats. De vossen worden door fotografen regelmatig gevoerd, wat niet is toegestaan trouwens en zijn daardoor erg tam geworden. Ze vertonen wel echt vossengedrag door het brood uit je tas te stelen als je even niet oplet. Maar de AWD is meer. Er zit een grote kolonie aalscholvers en ook de ijsvogel leeft in dit mooie gebied. Zomers kun je de zandhagedis spotten en de boomkikker. Kortom echt wildlife en dat in eigen land. De toegang tot dit gebied is 1,50 per dag, parkeren kost 2 euro. het gebied is 5 km breed en 10 km lang. Fietsers en honden mogen het park niet in en je mag buiten de paden lopen.
vossen
herten en aalscholvers
zandhagedissen en boomkikkers
damherten en reeen

soms veel fotografen
review geplaatst op 2016-12-14

8

Categorie: Regio

Noord Holland

agrotewal was hier op 2016-10-01

Een topper in eigen land, zijn voor mij de Amsterdamse waterleiding duinen. Niet alleen omdat er daar vossen te zien zijn die zich vaak laten fotograferen, maar ook de omgeving is een bezoek meer dan waard. Er mogen geen honden en fietsers in het park komen, dat maakt het wandelen heel relaxt. Je mag van de paden af, lekker struinen door de bossen en de duinen. Er zijn heel veel herten te zien, boomkikkers en zandhagedissen. In het juiste jaargetijde enorm veel padden, kikkers, vlinders en libellen. Als je de ingang neemt aan de Zandvoortselaan 130, dan kom je langs een kolonie aalscholvers en zijn de vossen makkelijk te vinden. Vanaf de ingang ga je rechtdoor de brug over, dan volg je het pad en na 3 km op een splitsing van drie wegen die je niet kan missen, kom je op het terrein van de tamme vossen. Oppassen ze halen soms het brood uit je hand. Als je het treft ben je alleen, maar vaak moet je de vossen delen met andere fotografen. Er zijn een paar schuilhutten waar je gratis gebruik van kan maken en waar volgens zeggen ijsvogels te zien zijn. In de herfst kun je de herten in het burlseizoen het beste bekijken bij het monument van een neergestort vliegtuig. De toegang tot het park is 1,50 en een hele dag parkeren 2 euro.
vossen in het wild
hele mooie omgeving
kilometers lange wandelpaden
ook veel herten te zien
boomkikkers en zandhagedissen

het kan er druk zijn
review geplaatst op 2016-10-22

9

Categorie: Regio

Noord Holland

Fransvdg was hier op 2016-09-01

Over de provincie waar ik geboren en getogen ben hoort natuurlijk ook een review geschreven te worden. Noord-Holland heeft de bezoekers veel te bieden. Laat ik er eens op zevenmijlslaarzen doorheen gaan. Als ik aan mooie natuur denk, dan kan ik reclame maken voor het Gooi, de streek rondom Hilversum, Bussum en Laren, met bos en heidevelden. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de duinen en het strand tussen Zandvoort en Den Helder. En laten we Texel niet vergeten. Daar vind ik het natuurgebied De Slufter een echte aanrader. Huur een fiets en ga lekker genieten van al dat moois. Amsterdam en Haarlem zijn de belangrijkste steden. Daar vind je prachtige musea en historische panden. In West-Friesland ga ik graag naar de oude centra van Hoorn, Enkhuizen (met zijn mooie Zuiderzeemuseum) en Medemblik. Als je klederdrachten en toeristen wilt zien, moet je zeker een keer naar Volendam en Marken gaan. De polder Beemster is Werelderfgoed geworden. In de Schermer en bij de Zaanse Schans vind je veel molens. In de lente kun je vooral in de Noordkop genieten van prachtige bollenvelden. En laat ik dan eindigen met mijn eigen geboortestad: Alkmaar. De Kaasmarkt (in de zomer op vrijdagochtend) is een leuke toeristische attractie. En een rondvaart door de grachten, onder de lage bruggen door, is er ook heel leuk om te doen. En dan vergeet ik nog veel andere mooie plekjes te noemen. Kortom: kom zelf eens kijken! Noord-Holland biedt voor elk wat wils.
Mooie steden met oude centra
Veel natuurschoon
Volop afwisseling
Fijne stranden en duinen
Normale reisafstanden

Soms wel wat te toeristisch
review geplaatst op 2016-10-12

10

Categorie: Regio

Noord Holland

Graaf was hier op 2014-05-01

Rondje Naardermeer is een mooie wandeling van ca. 20 kilometer. Het is middels bordjes van Natuurmonumenten bewegwijzerd. Voor mensen in de omgeving van het Gooi, kun je een fiets op meerdere plaatsen langs de route stallen, wil je met de auto komen kun je het beste bij Stadszicht in Naarden parkeren (hier vertrekken ook de vaartochten van Natuurmonumenten). Je kunt de route ook lopen vanaf de trein station Naarden-Bussum, op internet kun je ook een mooi kaartje printen van deze NS wandeling. Er zijn maar een paar plekjes waar je echt het Naardermeer kunt zien, langs de noordkant zijn een paar uitzichtpunten, met bankjes, alleen in het voor en najaar kun je op meerder plekken het meer door de bomen zien. Aan de zuidkant kun je naar een vogelkijkhut lopen aan de rand van het meer. Aan de zuidwestkant, nabij de molen van Ankeveen, heb je verwilderde ondergelopen weilanden, welke nu een paradijs voor vogelspotters zijn geworden. (deze foto is hier gemaakt) Bij "de Machine" kun je ook wat drinken. Dit gebouw dateert nog uit de tijd (1883-1886) dat hier een stoomgemaal stond en ze hebben geprobeerd om het Naardermeer droog te leggen. Het Naardermeer is het oudste beschermd natuurgebied van Nederland. Deze prachtige rondwandeling is helemaal gratis.
prachtig beschermd natuurgebied

's zomers weinig zicht op het meer zelf.
review geplaatst op 2017-03-14

Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.
Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.

Praktische informatie