Limburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Limburg image

Weekendje Valkenburg

Limburg
Nederland
Wampie

Weekendje Valkenburg

Van 30 juli t./m. 1 augustus 2010 waren mijn vriend en ik in Valkenburg. We hebben, voor ons doen, erg rustig aan gedaan. We zijn vrijdag 30 juli met de trein, en natuurlijk 1ste klas gereisd, ernaar toe afgereisd. Het was een reis van ruim 3 uur. Vanaf station Valkenburg moesten we nog een stuk lopen naar het hotel, maar dat maakte niet uit. Het hotel lag nl. net in het centrum van Valkenburg. We hadden Grand Hotel Restaurant Voncken (www.hotelvoncken.nl) geboekt. Daar aangekomen brachten we onze spullen naar onze kamer. We wouden zo snel mogelijk iets van Valkenburg zien. We hadden een super mooie kamer. De kamer was mooier dan in Parijs, maar dat kan je niet met elkaar vergelijken. Nadat we dus ons hadden ingecheckt en onze spullen in veiligheid hadden gebracht gingen we dan eindelijk Valkenburg verkennen. Ik was al een paar keer in Valkenburg geweest en kende het nog redelijk. Theo, mijn vriend, was er alleen ooit eens doorheen gereden. We zijn eerst maar eens een leuk tentje wezen zoeken om wat te eten, want we hadden tussen de middag niks gehad. We stapte Muziek- en Eetcafé 't Jachthoes binnen. Ze waren net open, dus we waren de eerst klanten voor die dag. Theo had een uitsmijter en ik een huisgemaakte hamburger. Hierbij hadden we lekker een biertje bij genuttigt. We hebben hier lekker gesmikkeld. Hierna heb ik van Theo mooie foto's gemaakt. We hadden nl. een mooi stukje park gevonden. Daarna liepen we verder en kwamen een kerkje tegen. Wat niet zo gek is natuurlijk. Je vind bijna overal wel een kerkje. Dit kerkje heette R.K. Kerk H. H. Nicolaas en Barbara. Na enige tijd wat in Valkenburg rond te hebben gelopen zijn we even terug naar het hotel gegaan om even wat te drinken. We hadden zelf wat drank meegenomen, dus we hebben op onze kamer een drankje genomen en wat gerust. Toen besloten we naar een restaurantje op zoek te gaan. We zijn terecht gekomen bij Valkenhof. Hier habben we een grilled mix. Ik moet zeggen dat het best lekker was. We waren ook niet zo gek veel geld kwijt hier.

De volgende dag hadden we een uitgebreid ontbijt in het hotel. Na een nacht er goed geslapen te hebben, hadden we ook wel weer trek om te eten. Toen hebben we nog koffie gedronken en hierna zijn we naar de kasteelruïne geweest met aansluitend de Fluweelengrot. Dit kan je nl. gecombineerd doen. Theo was nog nooit bij de kasteelruïne of in een mergelgrot geweest. Ik ben er meerdere malen geweest, maar vond het weer leuk om er te zijn. Ik had mijn vriend al gewaarschuwd dat het in de Fluweelengrot koud kan wezen. Hij was ook blij dat ik dat had gezegd, want koud was het inderdaad. Theo vond het leuk om het eens te zien, maar hij is niet zo iemand die Hierna zijn we wezen lunchen in Le Bistro. Hier hadden we beiden 2 kroketten met papatjes. Het is natuurlijk niet echt gezond, maar goed. Je moet wat. Het was ook niet echt gezellig. We vonden het tentje niet echt wat uitstralen toen we daar zaten. 's Middags hadden we niks op het programma. Ik was ook wel erg moe. Dit komt ook, omdat ik gronisch ziek ben. Ik ben nl. extra snel moe. We zijn daarom ook naar ons hotelkamer gegaan en heb daar wat geslapen. Daar was ik erg blij mee. 's Avonds zijn we weer naar een restaurant geweest. Het was Restaurant De Kei. Hier hadden we allebei een menutje. Theo had een groentesoep voor, snitzel als hoofdgerecht en ijs na. Ik had ook een groentesoep voor, maar had Ossehaas als hoofdgerecht en ook ijs na. We hadden bij het hoofdgerecht wat patat en groente erbij geserveert gekregen. Het was erg lekker. Alleen vond ik het jammer dat de bediening het wat af liet weten, behalve bij het afrekenen. Ja, dan zijn ze snel.

Zondag 1 augustus, tevens de laatste dag, hebben we lekker ontbeten en hadden we onze spullen ingepakt om te vertrekken. We gingen niet al te laat weg, omdat er een één of andere evenement 'smiddags kwam op het plein waar het hotel was gevestigd. We vonden het jammer dat we moesten gaan, want we hadden erg naar ons zin in Valkenburg. We gaan er zeker weer naar toe en als het aan mij ligt ook in hetzelfde hotel, want dat is ons zeker goed bevallen. Het is een mooi hotel en het personeel is er erg vriendeijk. Dan hoop ik dat we meer kunnen doen en dat ik niet moe ben.

Hier de adressen van het boven genoemde hotel en restaurants:
* Grand Hotel Restaurant Voncken
Walramplein 1
6301 DC Valkenburg

* Muziek- en Eetcafé 't Jachthoes
Muntstraat 10
6301 BW Valkenburg

* Valkenhof
Berkelstraat 34
6301 CC Valkenburg

* Le Bistro
Grotestraat Centrum 3
6301 CV Valkenburg

* De Kei
Theo Dorrenplein 4
6301 DV Valkenburg