image
Columbustravel

Van uitkijktoren tot bergbeklimming: 6 absolute hoogtepunten in Nederland

Voor wie geen hoogtevrees kent: ontdek de mooiste uitkijkpunten van Nederland, van de indrukwekkende Bosbergtoren tot de hoogste bergtop bij de Vaalserberg. Op deze zes plekken geniet je van adembenemende uitzichten!

1. Bosbergtoren, Appelscha

Ontdek de absolute hoogtepunten in Nederland: Bosbergtoren in Appelscha. Foto's: Stephanie Versteeg en Wierenga ReclameFoto's links: Stephanie Versteeg. Foto rechts: Wierenga Reclame

De 33 meter hoge Bosbergtoren ligt boven op een stuifduin op het hoogste punt van het Friese vasteland. Met zijn her en der uitstekende takken – glazen platforms waar je uitkijkt over de omringende bossen – lijkt de mooiste uitkijktoren van Nederland zélf wel een boom.

De 7 mooiste uitkijktorens in de Nederlandse en Belgische natuur

2. Eusebiuskerk, Arnhem

Ontdek de absolute hoogtepunten in Nederland: Eusebiuskerk in Arnhem. Foto's: Sabrina GaudioFoto's: Sabrina Gaudio

Met zijn hoogte van 93 meter is de Eusebiuskerk in Arnhem goed voor een plekje in de top tien van hoogste kerktorens, maar het is de panoramalift die deze toren naar grote hoogten stuwt. Durfals nemen de lift tot 73 meter hoogte. Boven kijk je vanaf twee glazen balkons uit over Arnhem en de wijde omgeving.


3. Vaalserberg en de Dutch Mountain Trail, Limburg

Ontdek de absolute hoogtepunten in Nederland: Vaalserberg en Dutch Mountain trail in Limburg. Foto's: Sabrina GaudioFoto's: Sabrina Gaudio

De Dutch Mountain Trail is misschien niet de langste wandelroute van ons land, maar wél de zwaarste. Steile beklimmingen leiden je naar onze hoogste ‘bergtoppen’, waaronder de Vaalserberg, op 322,5 meter boven zeeniveau het dak van Nederland.

Ga voor 7 topervaringen langs de Dutch Mountain Trail

4. De Zalmhaven, Rotterdam

Ontdek de absolute hoogtepunten in Nederland: Zalmhaven in Rotterdam. Foto's: ANP en Getty ImagesFoto links: ANP. Footo rechts: Getty Images

Eind 2024 is het zover: dan gaan de 57ste en 58ste verdieping van De Zalmhaven, met 215 meter het hoogste gebouw van Nederland, open voor publiek. Je geniet er van het waanzinnige uitzicht, of van een hapje en een drankje in het restaurant en de bar.


5. Vuurtoren Eierland, Texel

Ontdek de absolute hoogtepunten in Nederland: Vuurtoren Eierland op Texel. Foto: Getty ImagesFoto: Getty Images

Op het noordelijkste puntje van Texel staat de knalrode vuurtoren Eierland. Zes van de acht verdiepingen zijn tussen 10 februari en 3 november dagelijks te beklimmen. Op 47 meter hoogte kijk je bij helder weer uit over de Waddenzee, Vlieland en de Kop van Noord-Holland.

Rooms with a view: 5 x slapen in een vuurtoren

6. Uitkijktoren De Kaap, Doorn

Ontdek de absolute hoogtepunten in Nederland: Uitkijktoren de Kaap in Doorn. Foto's: ANPFoto's: ANP

Zin in een flinke klim? Wandel dan naar het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en beklim daar de 25 meter hoge uitkijktoren De Kaap. Boven kijk je uit over de Kaapse Bossen, helemaal tot aan de Domtoren in Utrecht en bij mooi weer zelfs de Rijn.


Kun je geen genoeg krijgen van de hoogtepunten in Nederland? Bestel nu de najaarseditie van In Eigen Land of laat je inspireren op onze themapagina 'Vakantie in Nederland'.

Ga naar de webshop. 101 bezienswaardigheden die je niet wilt missen.

Volg Columbus Travel op FacebookInstagramSpotify en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.