Malta reviews

9
Malta
DVreede was hier 01 jan 2017
Het maakt niet uit waar op Malta je verblijft, je kan erg makkelijk met zowel de auto of de bus naar Cirkewwa. Iedereen op het eiland weet dat, vanaf daar, de ferry naar Mgarr bay Gozo gaat. Gozo is een kleiner en meer authentiek eiland dan Malta. Je vind er prachtige natuur, dorpjes en kerken. De ferry gaat om de 20min en er is zelfs een nacht ferry. De reis op de ferry duurt 20min. Het voelt veel korter, want onderweg kom je langs het prachtige eiland Comino. Dit eiland kun je van redelijk dichtbij fotograferen. Verder kom je hier en daar nog kleine vissersbootjes tegen. Eenmaal aan de overkant kun je meteen op een hop-on hop-of bus, maar een eigen auto het eiland verkennen is ook prima. De wegen zijn makkelijk, maar erg smal. Omdat wij er maar 1 dag waren, hebben wij voor de bus gekozen. Je stapt op en stapt uit waar je zelf wilt. Je hoeft nooit ver te lopen vanaf de uit/opstap plek en de bezienswaardigheid. Op een schemaatje kun je makkelijk bekijken wanneer de volgende bus komt en je weer naar de volgende bezienswaardigheid brengt. In het westen van het rustige eiland ligt vlakbij het dorp San Lawrenz de Dwejra bay. Hier is het natuurfenomeen ''het blauwe raam'' te vinden. Dit raam is ontstaan doordat de wind en de zee een gat hebben geslepen in de rots. Vroeger mocht je hier op lopen en vanaf springen. Tegenwoordig is dit verboden. In de zomer zijn er wel klimexcursies waarbij je met een gids het raam kan beklimmen.
Land
  • Buiten gebaande paden mooie plekken
  • Prachtige natuur
  • Rust ondanks toeristen
  • Met de bus zit je aan tijden vast
  • In de zomer erg drukke bussen denk ik
Review geplaatst op 2017-01-28
8
Malta
DVreede was hier 01 dec 2016
Prachtige plek en zeker de moeite waard om heen te gaan. We waren er in de winter waardoor er gelukkig geen massa's toeristen waren. Ik kan me voorstellen dat het in de zomer erg druk is. Het weer was op die dag erg droevig, maar de plek en de mensen geven energie. Een nadeel is dat op die dag van de markt de bussen je afleveren, maar je kunt moeilijker weg. Wanneer er dan eindelijk een bus rijdt dan is het heel erg druk. Al met al een hele leuke samenkomst van natuur en cultuur.
Land
  • Sfeer
  • Eten en drinken
  • Samenkomst van natuur en cultuur
  • Lange reistijd vanwege weinig bussen
  • In de zomer veel toeristen
Review geplaatst op 2017-01-24
8
Malta Marsaxlokk
DVreede was hier 01 dec 2016
Prachtige plek en zeker de moeite waard om heen te gaan. We waren er in de winter waardoor er gelukkig geen massa's toeristen waren. Ik kan me voorstellen dat het in de zomer erg druk is. Het weer was op die dag erg droevig, maar de plek en de mensen geven energie. Een nadeel is dat op die dag van de markt de bussen je afleveren, maar je kunt moeilijker weg. Wanneer er dan eindelijk een bus rijdt dan is het heel erg druk. Al met al een hele leuke samenkomst van natuur en cultuur.
Stad
  • Sfeer
  • Eten en drinken
  • Samenkomst van natuur en cultuur
  • Lange reistijd vanwege weinig bussen
  • In de zomer veel toeristen
Review geplaatst op 2017-01-24
9
Malta
RoyanvanVelse was hier 01 okt 2016
Een leuke stad, zeker dankzij de geschiedenis van de kruisridders. De stad is echter niet erg groot dus als je hier voor een stedentrip naartoe gaat, zou ik ook naar Gozo gaan, het eiland ernaast.
Land
  • Geschiedenis
  • Klein
Review geplaatst op 2017-11-19
9
Malta
Een vakantie naar Malta is goed te combineren met de eilanden Gozo en Comino. Van de drie eilanden was het Azure Window (Blauwe Raam) één van mijn hoogtepunten. Het is een groot gat in de kliffen van Dwejra Bay. Bovenop het 'raam' is er een fenomenaal uitzicht. Het water rondom is het azuurblauw gekleurd.
Land
  • Prachtig uitzicht
  • In het naseizoen redelijk rustig
  • Er zit een parkeerplaats bij
  • In hoogseizoen kan het te druk zijn
Review geplaatst op 2016-09-29
8
Malta
kburgers1 was hier 01 feb 2015
In februari 2015 hebben wij Malta bezocht. Malta is een eiland voor de kust van Sicilië. Wij verbleven een week in een hotel vlakbij de hoofdstad Valletta. We hadden helaas veel regen maar het voordeel van in februari gaan is dat het nog rustig is. Het busnetwerk in Malta is ideaal om het eiland te bezoeken. Iedere dag hebben we een andere bus gepakt om het eiland te verkennen. Leuk aan Malta vonden wij dat Malta een rijke geschiedenis heeft; van de Romeinen, tot de kruisridders, piraten en de komst van Napoleon Bonaparte. Maar ook de rol van Malta in de WOII. Iedere plek in Malta vertelde ons een stukje van deze geschiedenis. Door de gebouwen, kerken, vestigingsmuren en uitzichten hebben wij inzicht gekregen in hoe het leven hier ooit geweest is. Ook onderwater liggen nog vele wrakken uit de WOII, waarvan ik er op 2 gedoken heb. Naast een rijke geschiedenis is er gewoon veel te zien en te doen in Malta. Wij vonden Valletta, de hoofdstad van Malta, leuk om te bezoeken. De stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Mdina was vroeger de hoofdstad van Malta. De hele stad is omheind met vestigingsmuren. Wij hebben daar meerdere glas(blaas) winkels bezocht. Ook Marsaxlokk, een traditioneel vissersdorpje vonden we leuk. Hier vonden we vele traditionele Maltese vissersboten die beschilderd waren met de felle kleuren rood-geel en blauw en het oog van Osiris. Dit oog zou de vissers beschermen tijdens de visvangst. Kortom Malta vonden wij een bezoekje waard!
Land
  • Valletta
  • Marsaxlokk (traditionele boten)
  • Mdina
  • Veel geschiedenis
  • Goed busnetwerk
  • In de zomer toeristisch en warm
Review geplaatst op 2017-02-25
10
Malta
JBussers was hier 01 aug 2014
Valletta is de hoofdstad van Malta. Deze stad die vaak wordt aangedaan bij cruises maar zeker ook de moeite waard om zelfstandig zonder cruise te bezoeken. Valletta geeft je prachtige bouwwerken. Zo kan je hier Fort Sint-Elmo, de Grand Harbour, het grootmeesterspaleis, de Herberg van Castilië en natuurlijk de Sint-Janscokathedraal vinden. Een van de mooiste kathedralen die ik ooit heb bezocht is de laatsgenoemde. Zoveel goud, zoveel kunstwerken en tekeningen op de muren en op het plafond. Ongelooflijk mooi. Om Valletta te herkennen heb je zeker geen auto nodig. Het is makkelijk te voet te bezoeken maar dan dien je wel rekening te houden met de hoogteverschillen. Als je moe wordt kan je in een wagentje stappen met een paard ervoor. Vrij duur maar natuurlijk wel weer een beleving. Voor nog een leuke beleving verwijs ik naar mijn review over de saluting battery.
Land
  • Prachtige bouwwerken
  • Veel bezienswaardigheden
  • Goed te voet te doen
  • Paard en wagen als je niet te voet kan
  • Veel hoogteverschillen
Review geplaatst op 2016-09-27
8
Malta
JBussers was hier 01 jul 2014
Een stukje geschiedenis komt tot leven bij de 'Saluting Battery'. Op de hoge vestingswallen van Valletta heb je een prachtig uitzicht over de 'Grand Harbour' en de omliggende vestingssteden. Een leuke bezienswaardigheid hier is de al bijna 500 jaar oude kanonnen die nog steeds in gebruik zijn. Niet meer zoals jaren geleden om de haven te beschermen maar meer als attractie om de toerist te laten zien hoe het er aan toeging. Door de prominente ligging werden hier sinds jaar en dag saluutschoten gelost om belangrijke momenten van de staat te vieren. Hierbij moet gedacht worden aan religieuze feestdagen, bezoeken van prominente gasten en schepen en grote feesten. Vanaf 1820 wordt om exact 12 uur 's middags één kanon afgevuurd. De kapiteins konden hierdoor hun chronografen gelijk zetten. Deze manier van tijdswaarneming werd tot het begin van de 20e eeuw gebruikt om de lengtegraad op zee te bepalen. Nu wordt nog steeds iedere dag om 12 uur een kanon afgevuurd. Niet meer voor de kapiteins maar voor de toeristen. Leuk om mee te maken en zeker een bezoekje waard. Er is ook nog een leuk museum die je kunt bezoeken voor 3 euro. Maar wees op tijd, 12 uur is 12 uur!
Land
  • Beleef de historie
  • prachtig uitzicht over de haven
  • toneelstukje alvorens het wordt afgeschoten is leuk om te zien
  • Wees op tijd anders mis je het
Review geplaatst op 2016-09-15
8
Malta Gozo
JoshuaX was hier 01 apr 2014
Gozo is een zeer klein eiland van 7 bij 10 km, maar er is toch heel veel te zien. Bij het plaatsje Sannat in het zuiden vindt je de kliffen van Ta'Cenc. Ze zijn groots, zowel in hoogte (150 meter) als lengte. Schitterend om te zien en langs de rand te wandelen een stuk. Deze kliffen moeten de broedplaats zijn geweest van de beroemde Maltezer Falcon die nu helaas niet meer voorkomt op Gozo of Malta. Ook gaat het verhaal dat de locals zich vroeger met touwen langs de kliffen lieten afzakken om te gaan vissen. Verder vindt je hier een dolmen uit de steentijd en je kunt nog door naar het kleine kustplaatsje Mgarr ix-Xini, wat alleen vanwege deze prachtige naam al de moeite is. De weg naar de kliffen is nergens aangegeven, Rijdt vanuit Sannat richting Mgarr ix-Xini en stop gewoon halverwege langs de smalle weg, er staan geen bordjes met "Ta'Cenc kliffen" er op. Loop vanaf dit weggetje richting de kliffen, het is gewoon even zoeken totdat je ineens op de rand staat na ongeveer een half uur. Er was hier werkelijk geen toerist te bekennen, dus geen enkel signaal dat je ergens gearriveerd bent. Wel goed voor je uit blijven kijken dus :O)
Regio
  • Loodrechte hoge kliffen
  • Geen toeristen, je hebt de plek voor jezelf
  • mooie wandeling er naar toe
  • Dolmen en tempel te bezichtigen
  • Avontuurtje om de weg te vinden
  • Niet aangegeven, zelf je weg vinden
Review geplaatst op 2016-11-29