Meren - Prespa en Ohrid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mooi Macedonië

Meren - Prespa en Ohrid,
Noord-Macedonië (voormalig Macedonië)


Eigenlijk zou ik deze tip juist niet moeten plaatsen, omdat het Macedonië zoals het nu is eigenlijk precies goed is zoals het is....Voordat de oorlog in voormalig Joegoslavië uitbrak kwamen er zo'n 50.000 toeristen per jaar in Macedonië (voornamelijk Nederlanders). Na de oorlog begint het toerisme weer aan te trekken en komen er nu ongeveer 20.000 toeristen per jaar en dat is prima zo.

De bevolking is blij dat je komt als toerist, maar niet overdreven, zodat je niet lastig wordt gevallen.
Er is genoeg aan geschiedenis in Macedonië om te zien, de Macedonische geschiedenis gaat nog verder terug dan die van bijv. het Romijnse Rijk of die van het Oude Griekenland.
Rond het meer van Ohrid is veel te doen, je kunt naar Pelikaneneiland, oude (grot)kerken bezoeken, een bezoek brengen aan Albanië, gewoon heerlijk relaxen aan het meer, de temperatuur van het water is heerlijk en je wordt omringd door alleen maar bergen en natuur (Nationaal Park Galicica), ook in de zomer is het klimaat heerlijk, niet te warm zodat je ook nog wat dingen kunt ondernemen. Een uitstapje is makkelijk te doen met plaatselijk vervoer en bovendien is alles goedkoop.
Redenen genoeg om te gaan, de bevolking verdient dat zeker, maar niet te massaal gaan svp;-)