Umbrie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nostalgisch doorkijkje

Umbrie,
Italië


Tijdens mijn studententijd was ik lid van de studentenvereniging AEGEE (`Association des Etats Généraux des Etudiants de l'Europe', een overkoepelend orgaan van lokale Europese studentengezelligheidsverenigingen. Onafhankelijke lokale groepen dragen het Europese gedachtegoed uit door het organiseren van congressen, exchanges, vakanties, netwerkevenementen en borrels). Één van uitstapjes was naar Perugia, een prachtig oud stadje. Overal waar we kwamen ademde het nostalgie uit.

Perugia is een stad in de regio Umbrië in centraal Italië, dicht bij de rivier de Tiber. De stad ligt ten zuidoosten van Florence en ten noordoosten van Rome, ongeveer tussen deze twee steden in, en is de hoofdstad van de provincie Perugia

De Universiteit voor buitenlanders Perugia (Italiaans: Università per Stranieri di Perugia) is een universiteit in Perugia. De culturele instelling is de oudste van de universiteiten in Italië die zich speciaal richt op buitenlanders. De universiteit is gespecialiseerd in het onderwijs in en het verspreiden van de Italiaanse taal en de Italiaanse cultuur in al haar vormen. (met dank aan Wikipedia)