Trentino

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Groepsfoto in de regen

Trentino,
Italië


Bressanone is één van de oudste stadjes van Tirol (rond 900 n.Chr.) en heeft vele oude straatjes met arcadebogen waar je de sfeer kunt proeven. Maar het plein met de Duomo en het ernaast gelegen klooster met de 14e eeuwse fantastisch versierde vierkante kloostergang is wel het hoogtepunt. Absoluut een bezoek waard dus we gingen er op af.

Het was een dag met veel lichte (mot)regen. Op het plein waar de Duomo staat was bijna niets te doen. Behalve een groepje vakantiegangers, vermoedelijk ergens uit Afrika, die niets liever wilden dan met de Duomo op de foto. De leider van de groep, de man rechtsachter, stond op teenslippers aan een Italiaans meisje langdurig uit te leggen hoe ze exact de foto moest nemen. De groep stond inmiddels met allemaal verschillende kleuren paraplu's keurig in het gelid af te wachten.
Na enkele minuten voegde hij zich eindelijk bij de groep waarna in één seconde alle paraplu's werden dichtgeklapt en bij iedereen een big smile op het gezicht verscheen. Zo schenen ze toch nog wat licht op deze druilerige dag.

Ik vond het een bijzonder plaatje, zeker omdat ik hier een echt 'oud' Italiaanse foto wilde nemen en de man uiterst rechts in beeld hier uitermate geschikt voor was.
Het contrast tussen hem en de kleurrijke groep was zo groot, dat ik het daarom nog extra benadrukt heb door kleur met zwart wit te combineren.