Trentino

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Foto-opdracht nummer 36

Trentino,
Italië


Opstaan. Het sneeuwt, geplande wandeling op 2000 meter gaat niet door, balen. Dan maar auto in, rijden naar Bletterbach kloof, ligt lager. Aankomst, hangt ketting voor, gesloten vanwege sneeuw. Nog meer balen, teleurstelling. Dan maar naar Egna (Neumarkt in Duits), stadje met middeleeuwse arcaden in het dal, lange afdaling, één en al bochten. Vermoeid, aankomst in Egna, meteen aan de cappuccino in lokaal barretje. Zien achter ons heel grote zwart wit foto hangen van een straatje onder de arcaden met erop huisnummer 36. Verzin ter plekke foto-opdracht, straatje en huis zoeken en eenzelfde foto maken. Ik ga op jacht, zoontje ook met eigen toestelletje (en mama). Zwerf rond door meerdere straatjes met arcaden, ze lijken allemaal op elkaar, toch wel leuk zeg!
Hoor uiteindelijk zoontje roepen, heeft het natuurlijk weer als eerste gevonden. Hij neemt foto, ik neem foto aan de overkant van de straat waar het nog wat rustiger is. Krijg idee door aanblik middeleeuwse arcaden, we gaan naar kasteel van Sissi kijken. Auto weer in, halverwege breekt zon door. Fantastisch kasteel en tuinen, blakend in de zon, topmiddag.

Moraal van dit verhaal; als je het even niet meer weet, verzin dan eens een foto opdracht. Is erg leuk om te doen en brengt je ook nog eens op ideeën. Eigenlijk is het altijd leuk om te doen :0)
En oh ja, Egna is een heel leuk plaatsje om te bezoeken, knus en authentiek.