Rome

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alice in Wonderland goes Via del Pigneto

Rome,
Italië


Behorend bij het blog over mijn avontuur in de via del Pigneto in Rome, volgen er hier wat praktische en handige tips voor als je in de buurt bent.

Handig om te weten is dat de 'via del Pigneto' geen op zichzelf staande wijk is. De straat [waar alles om draait] ligt gedeeltelijk in de quartiere Presnestino-Labicano en gedeeltelijk in Tiburtino. Het begint bij de Porta Maggiore, het plein waar de meeste antieke aquaducten hun eindpunt hebben en waar de meeste tramlijnen van Rome samenkomen. Van daaruit strekt het wijkje zich in een driehoekige vorm naar het zuid oosten uit. Ze wordt begrensd door de Via Preenestina in de het noorden, de Circonvallazione Casilina aan de oostkant en de Via Casilina in het zuiden.

Pigneto wordt gekenmerkt door laagbouw, in tegenstelling tot de meeste wijken van Rome. Dit geeft de wijk een heerlijk, huiselijk en dorps karakter. Je kunt er geweldig wandelen door de vele kleine straatjes, en genieten van de Italiaanse sfeer. De Via del Pigneto - de hoofdstraat van de wijk- is gedeeltelijk auto-vrij. 's Ochtends is er markt, en in de namiddag verandert de straat in een levendig en sfeervol geheel. Zakenmannen met iphones en vespa's kleuren het straatbeeld samen met krakers, punkers en de oudere lokale bevolking. Er wordt gegeten en gedronken. Opvallend is de enorm positieve energie die in de straat hangt.

Eetgelegenheden zijn er volop, maar een aantal populaire suggesties zijn:
'Primo' - via del Pigneto 46. www.primoalpigneto.it - Goeie pizza's!
'Necci'- In de Via Fanfulla da Lodi 68, met een prachtig filmisch terras, dito interieur en bezoekers! www.necci1924.com
'Vini et Olii'- Via del Pigento 18, met echt lekkere wijn & sfeer!

Wil je er logeren? Dan is www.pignetohouse.it een plaatje! Ik heb de bedden zelf niet getest, maar vanaf de stoep trokken ze me aanlokkelijk aan!
Voor meer adresjes verwijs ik je naar: http://gourmettraveller.com.au/pigneto-rome.htm. Gourmet heeft een prachtig artikel geschreven met alle ins-en-outs over de eet en drinkgelegenheden in de wijk. Buon Appetito!