Italië

Italië, het laarsvormige schiereiland wordt omringd door water: de Middellandse Zee, Tyrreense Zee, Ionische Zee en de Adriatische Zee. In het noorden grenst Italië aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. In Italië tel je de historie: nergens ter wereld vind je zo'n concentratie aan cultuurschatten. Venetië met de vele bruggen, gondels, grachten en het San Marcoplein, Florence met de oude brug Ponte Vecchio, de oude havenwijk Santa Lucia en archeologisch terrein Pompeï in Napels , de scheve toren van Pisa , het Piazza del Campo in Siena … Italië is een grote bezienswaardigheid! Alle wegen leiden naar Rome zeggen ze en deze hoofdstad kán je niet overslaan. Je ziet er Romeinse ruïnes zoals het bekende Colosseum , ondergrondse tombes en historische kerken.

Daarnaast heb je nog de natuurlijke bezienswaardigheden. Italië heeft veel lage, vriendelijke bergen en heuvels in bijvoorbeeld Toscane en Umbrië. Maar ook hoge bergen zoals het hoogste punt, de Mont Blanc de Courmayeur, die meer dan 4000 meter hoog is. De Dolomieten zijn voor wandelaars en fietsers weggelegd. Italië heeft ook nog  drie actieve vulkanen; de Stromboli, Vesuvius en de Etna .

Campanië, gelegen in het Zuiden vooral beroemd om mozzarella di bufala, biedt vooral in het voor- en naseizoen veel mogelijkheden. Houd je van het pittoreske, dan is een bezoekje aan een van de eilanden Procida, Ischia of Capri, gelegen in de baai van Napels , aan te raden.

De winkelfanaten onder ons gaan naar Milaan , dé shopstad. De stad heeft daarnaast ook voldoende kerken, musea en andere bezienswaardigheden te bieden. Als je liever een strandvakantie wilt combineren met natuur en cultuur dan kun je naar het door bergen ingesloten Gardameer , al is dit wel een populaire plaats onder veel toeristen.  

Het eiland Sicilië, gelegen bij de punt van de laars, hoort nog tot het onbekendere deel van Italië. Hier vindt je de grootste actieve vulkaan van Europa, de Etna , maar ook witte stranden, bezienswaardigheden en ruige natuur. Sardinië is na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee en wordt ook wel paradijs op aarde genoemd.

Italië in een woord: bellisimo!

Informatie over Italië

Alle highlights van Italië

Beste foto's & tips van Italië

'332080' door CvanSchie '332080' door CvanSchie

Italië

Italië

Bloemeneiland

CvanSchie

Vanaf Anacapri zijn we gaan varen richting het Bloemeneiland, Capri. Uiteraard was het uitzicht prachtig en waren de beroemde rotsen van Capri (de Faraglioni) fascinerend om van dichtbij te zien.. Ook wel de rode kers op de taart!! :D

'317738' door dAngelo '317738' door dAngelo

Italië

Italië

Rodelen

dAngelo

deze rodelbaan ligt bovenop een berg waar je via een gondelbaan kunt komen.met veel scherpe bochten is het een leuke baan om vanaf te gaan, en je hebt nog eens een fantatisch uitzicht over het dal.

'217437' door estemio '217437' door estemio

Italië

Italië

Het Dak van Italie

estemio

Foto is genomen vanaf het plaatsje Sighignola boven op een berg. Op de foto een uitzicht over het Noordelijk deel van het meer van Lugano. Dit wordt "Het dak van Italie" genoemd.

Praktische informatie over Italië

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  april t/m juni, september en oktober
 • Internet extentie
  it
 • Hoofdstad
  Rome
 • Aantal inwoners
  58 miljoen
 • Oppervlakte
  40% van Frankrijk
 • Reistijd
  3:00
 • Talen
  Italiaans
 • Religie
  rooms-katholiek
 • Tijdsverschil
  geen
 • Tijdverschil
  geen
 • Telefooncode
  39
 • Voltage
  220 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  Nee
 • Aanvlieghaven
  Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO)
 • Nationale feestdagen
  25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek

Kaart van Italië en omgeving

Wees op je hoede voor deze nieuwe oplichtingstruc

Zakkenrollers, straatverkopers, kruimeldieven; als je aan oplichters denkt, zijn dit soort types de usual suspects. Maar in het extreem toeristische Venetië worden nietsvermoedende toeristen op wel héél gewiekste wijze van hun geld beroofd. Let dus goed op, want dit kan jou ook gebeuren.

Zakkenrollers, straatverkopers, kruimeldieven; als je aan oplichters denkt, zijn dit soort types de usual suspects. Maar in het extreem toeristische V...

Eataly World-pretpark uitgekotst in Italië. Dit is waarom

Wie houdt nou níét van handgemaakte pasta, échte mozzarella en verse parmaham? Je vindt deze culinaire geneugtes onder één dak in het gloednieuwe Eataly World, ’s werelds eerste gastronomische pretpark in Bologna. En toch trekken de Italianen er hun neus voor op. Dit is waarom.

Wie houdt nou níét van handgemaakte pasta, échte mozzarella en verse parmaham? Je vindt deze culinaire geneugtes onder één dak in het gloednieuwe Eata...

Airbnb pimpt oude Italiaanse dorpjes. Zo slaap je er

In het binnenland van de Italiaanse laars liggen ruim 2500 pittoreske, half verlaten dorpjes te wachten op ontdekking. Het enige probleem: er zijn nauwelijks voorzieningen voor toeristen. Airbnb gaat dit soort dorpjes daarom onder handen nemen. Zo slaap jij zelf voor een prikkie in een slaperig Ital...

In het binnenland van de Italiaanse laars liggen ruim 2500 pittoreske, half verlaten dorpjes te wachten op ontdekking. Het enige probleem: er zijn nau...