Florence

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Florence image

Florence

Florence
Italië
JBussers

Florence - Firenze

Florence ook wel Firenze genoemd is een stad in Italië en de hoofstad van Toscane. Het is ook de grootste en drukst bezochte stad van de regio Toscane. In dit blog wil ik kort de bezienswaardigheden van Florence aanstippen. Ik ben van mening dat Florence zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Ponte Vecchio:
De Ponte Vecchio is een oude brug die over de rivier de Arno loopt. De brug stamt al uit het jaar 1345. Deze stenen brug verving een houten brug die door een overstroming in 1333 werd verwoest. De invloedrijke familie Medici wilde graag een overdekte doorgang over de brug om van het Palazzio Vecchio naar het Palazzo Pitti te lopen. En zo is deze prachtige brug ontstaan. Op de brug zijn veel goudwinkeltjes waar je mooie sieraden kunt kopen. Daarnaast heb je een mooi uitzicht over de Arno.

Piazzale Michelangelo:
Op een heuvel aan de overkant van de Ponte Vecchio is het Piazzale Michelangelo te vinden. Op het plein op de heuvel staat een kopie van de David van Michelangelo en staat een mooie kerk om te bezoeken.

Boboli-tuinen:
Achter de muren van het majestueuze paleis Palazzo Pitti liggen de Boboli tuinen verscholen.De tuinen zijn in de 16e eeuw aangelegd door Eleonora van Toledo, de vrouw van Cosimo I de’ Medici. In de tuinen zijn prachtige kunstwerken te vinden. Natuur en kunst vormen hier samen een bezienswaardigheid. Vaak zijn er binnen in de kleine musea verscheidene tentoonstellingen. Tip: als je student bent vergeet dan niet je studentenkaart. Dit kan veel in de prijs schelen.

Uffizi:
Dit grote museum heeft veel schatten te bewonderen. Veel van Michelangelo’s werk is te vinden in dit museum. Naast de kunstschatten van deze kunstenaar zijn er ook werken van Sandro Botticelli, Giotto, Simone Martini, Pierro della Francesca en onze eigen Rembrandt van Rijn te vinden.

Santa Croce
Eén van devele kerken van Florence is de Santa Croce, te vinden aan het gelijknamige plein Piazza Santa Croce. Binnen deze gotische basiliek is de crucifix van Donatello en de tombe van Michelangelo Buonarotti te bezichtigen. Naast de eerder genoemde zijn er ook veel tombes te vinden waarin Florentijnenen begraven liggen. Degene die namelijk mee had geholpen had aan de bouw van de Baseliek kreeg het recht om in de Baseliek begraven te worden.

Naast deze bezienswaardigheden zijn er nog vele mooie dingen te zien in Florence. Daarnaast zijn er geweldige restaurants waar je heerlijk kan eten en verrukkelijke wijn kan drinken. Ik kan echter niet alles benoemen en wilde met dit blog alleen een indruk geven.