Emilia-Romagna

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het echte Italië

Emilia-Romagna,
Italië


In alle stedengidsen zie je in Italië, Rome, Florence, Venetie en Verona voorbij komen. Een stad die minder vaak wordt genoemd is Bologna. Ik was er afgelopen weekend en het is een echte aanrader. 1.5 uur vliegen met KLM en maar 15 minuten in de taxi van het vliegveld naar de stad. In de stad vindt je het Piazza Maggiore als centrale punt, met daar omheen kilometers lange arcades, waardoor je altijd heerlijk in de schaduw loopt. Veel historie, leuke winkels, marktjes, pleintjes en terrasjes. Heerlijk eten en drinken en natuurlijk Italiaans ijs.
2 Gouden tips om te eten en drinken zoals de Italianen doen...Drogheria della Rosa vooral op zondagmiddag. Een zingende eigenaar, alleen maar Italianen om je heen, een paar flessen wijn en heerlijk eten.
De 2e tip is Osteria Le Mura. Bologna is de stad van o.a de tagliatelle en de Bolognese saus, maar de eigenaar van deze Osteria komt uit Sicilië en is gespecialiseerd in alles wat uit de zee komt. Hij gaf zelf aan dat hij zelden toeristen zag en nam alle tijd om al zijn specialiteiten aan ons te laten proeven. Een straatje waar je even naar moet zoeken(Vicolo del Falcone), maar het is het waard. Ver weg van de meeste toeristen....... ssstt ; )