Emilia-Romagna beste reistijd

Het weer in Emilia-Romagna

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Emilia-Romagna te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Emilia-Romagna? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Emilia-Romagna

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Italië:De beste reistijd voor Emilia-Romagna is mei, juni en september. Ben je van plan de hotspots van Emilia-Romagna te bezoeken, ga dan niet in juli en augustus: de hitte en de hoeveelheid mensen op de been zijn dan drukkend en benauwend. In augustus hebben de Italianen vrij en gaan ze op pad in eigen land. Ga daarom in het voor- of najaar.


Reisadvies
Voor Emilia-Romagna geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
25 april bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek, 8 december Maria’s Onbevlekte Ontvangenis.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Emilia-Romagna

Beste foto's & tips van Emilia-Romagna

'498604' door Esthers '498604' door Esthers

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

Uitzicht Asinelli...t

Esthers

Uitzicht vanaf de scheve toren van Bologna. Niet alleen Pisa heeft een scheve toren, de stad Bologna in het noorden van Italië heeft er zelfs 2. Eentje ervan kan je beklimmen via een houten trap van ca. 800 treden, dit is de Asinelli toren en de foto is van bovenaf genomen.

'256543' door Esthers '256543' door Esthers

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

Mooie zuilen in...Bol

Esthers

Bologna is bekend van de meer dan 40 km. lange zuilen arcade's. Het is een kleurrijke stad die in alle jaargetijden te bezoeken is daar je altijd droog of uit de zon kunt wandelen onder de bogen.

'499883' door pensionado '499883' door pensionado

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

Graf van Dante in...R

pensionado

Ravenna is vooral beroemd om zijn oude kerken waarin schitterende mozaïeken bewaard zijn gebleven. Maar in deze stad bevindt zich ook het graf van de beroemde dichter en schrijver Dante wiens bekendste werk La divina commedia (De goddelijke komedie) is. Hierin beschrijft hij een reis door het hiernamaals: hel, louteringsberg en hemel. Naast zijn grafmonument ligt deze serene kloosterhof van de San Francesco waarin nu het Dante museum gehuisvest is.

Laat kaart zien

Laatste Emilia-Romagna artikelen

Eataly World-pretpark uitgekotst in Italië. Dit is waarom

Wie houdt nou níét van handgemaakte pasta, échte mozzarella en verse parmaham? Je vindt deze culinaire geneugtes onder één dak in het gloednieuwe Eataly World, ’s werelds eerste gastronomische pretpark in Bologna. En toch trekken de Italianen er hun neus voor op. Dit is waarom.

Wie houdt nou níét van handgemaakte pasta, échte mozzarella en verse parmaham? Je vindt deze culinaire geneugtes onder één dak in het gloednieuwe Eata...