Amalfi kust visum

Als je op reis gaat naar Amalfi kust, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Amalfi kust nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Amalfi kust heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Amalfi kust bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Amalfi kust overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Amalfi kust gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Amalfi kust

Beste foto's & tips van Amalfi kust

'497502' door Zandkorrel '497502' door Zandkorrel

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Amalfikust

Zandkorrel

Tijdens een rondreis langs de grote steden van Italië reisden we ook een stukje langs de Amalfikust. En hoewel ik er dus maar een klein stukje van heb gezien, is het blijven hangen als een plek waar ik nog een keer naar terug wil. Prachtig gebied!

'517802' door JoshuaX '517802' door JoshuaX

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Zuilendoolhof

JoshuaX

Volledig geopend komt deze foto het best tot zijn recht. Hij is genomen in Paestum, een geweldige archeologische site 2 uur ten zuiden van Napels, gelegen in een prachtig groene omgeving. Hier staan de drie grootste en best bewaarde Griekse tempels van Italië uit de tijd dat Zuid Italië een Griekse kolonie was, 2500 jaar geleden. Iedere tempel heeft nog de binnen- en buitenzuilen overeind staan. Twee van die tempels staan recht naast elkaar en toen ik er achter langs liep en naar links keek, zag ik niets anders dan Griekse zuilen, rijen dik. Het leek wel een zuilendoolhof. Paestum is relatief onbekend vergeleken met bijvoorbeeld Pompeï dat ruim een uur ten noorden ligt, maar het is een oase midden in het Italiaanse landschap. Aan het uiteinde van de site ligt een mooi restaurantje met buitentuin om lekker te lunchen na je bezoek, met daarbij imposant uitzicht op de tempels.

'528863' door pkoelewijn '528863' door pkoelewijn

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Boottocht langs...Ama

pkoelewijn

Vanuit het pittoreske haventje van Massa Lubrense maakten we een boottocht langs de kust naar Amalfi. We hadden er stralend weer bij.Na terugkeer maakte ik deze foto van het haventje van M. Lubrense.

Laat kaart zien

Laatste Amalfi kust artikelen

Blog van de week: Het liefdespad van de Via dell’Amore

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze week is een Italiaanse hotelmanager wel heel gecharmeerd van Reisreporter daphnekeune.

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze week is een Italiaanse hotelmanager wel heel gecharm...