Amalfi kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Leven op het randje

Amalfi kust,
Italië


In het plaatsje Nocelle, dat je hier ziet liggen, leven ze letterlijk op het randje van de afgrond. Het is het eindpunt van de mooiste én eenvoudigste wandeling aan de Amalfikust, de "Sentiero degli Dei". Hoe lekker klinkt dát zo in het Italiaans. Het is het Pad van de Goden en het mooie is dat je met een lijnbus naar het hoogste punt van de wandeling kunt, het plaatsje Bomerano. Vanaf daar daal je in 6 km. geleidelijk af naar Nocelle.

Wij hadden ook nog de mazzel dat er een groep wandelaars onder begeleiding van een Engelse gids op de bus zat. Deze gids was een replica van Anthony Hopkins, zelfs zijn stemgeluid was exact hetzelfde (of was het hem echt?). In ieder geval kregen we een gratis geschiedenis- en cultuurles onderweg.

Na aankomst in Nocelle kun je op een spectaculaire locatie lekker eten in ongeveer het enige restaurant wat er is, een uitbouw op palen waardoor je recht de afgrond beneden je inkijkt en links en rechts de Amalfikust ziet. Na het eten heb je de keuze, 1700 traptreden afdalen naar Positano of de bus er naar toe nemen. Wat zouden wij gedaan hebben......?