Zuidland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Oh nee! Legt IJslandse vulkaan vliegverkeer weer plat?

Gepubliceerd: 22 jun 2016 3
Slecht nieuws voor iedereen die een dezer dagen een vliegreis gepland heeft. Volgens deskundigen kan de roemruchte vulkaan Hekla in IJsland elk moment uitbarsten. Het vliegverkeer in Europa kan hierdoor enorme hinder gaan ondervinden, net als enkele jaren geleden.De beruchte vulkaan Hekla in IJsland (Foto: Columbus Reisreporter jomo01)Hekla is een stratovulkaan in het zuiden van IJsland met een hoogte van 1491 meter. Het is een van de meest actieve vulkanen van IJsland. Professor Páll Einarsson van de universiteit in Reykjavik waarschuwt dat een uitbarsting van de Hekla nu elk moment kan plaatsvinden. Aan de IJslandse nieuwssite visir.is laat hij ook weten dat deze uitbarsting krachtiger zal zijn dan de laatste uitbarsting in 2000. Volgens metingen is de druk nu al twee keer zo hoog als toen.Een uitbarsting zou rampzalige gevolgen kunnen hebben. Niet alleen voor het vliegverkeer, dat, zoals we nog weten van een vorige eruptie van vulkaan Eyjafjallajökull in 2010, wekenlang ontregeld was. Maar ook voor de reizigers in IJsland. Het gebied rondom de vulkaan is een populaire trekpleister vanwege de prachtige ongerepte natuur. Er is dan ook een waarschuwing van kracht voor reizigers om niet naar het gebied af te reizen en zo ver mogelijk bij de vulkaan uit de buurt te blijven.Houd het nieuws omtrent de vulkaanuitbarsting en de website van Schiphol in de gaten voor je vlucht!

De perikelen die ontstonden toen de Eyjafjallajökull vulkaan uitbarstte in 2010


deel dit artikel met je vrienden:
 

3 reactie(s) bij "Oh nee! Legt IJslandse vulkaan vliegverkeer weer plat?"

 • profile image comment

  Vertrek voor een volledige rondreis gepland binnen een goeie maand.. #LaatHetNietWaarZijn :-/

  Door MegaKatte • geplaatst op 2016-06-23 20:56:41
 • profile image comment

  Ohoh, en dat zo vlak voor de vakantiepperiode!

  Door ChristaThieme • geplaatst op 2016-06-22 16:25:33
 • profile image comment

  Nou,ik heb een "deja vue" !! Twee jaar terug was het de Bárðarbunga die me in spanning hield :" Kon ik vertrekken of niet?" En nu,2 maanden voor ik afreis naar IJsland zorgt er een andere vulkaan voor suspens !

  Door dianethone • geplaatst op 2016-06-22 23:18:05

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Smart omgaan met je smartphone. Zo doe je het!

Een smartphone is een verlengstuk van onszelf geworden. Zonder kunnen de meeste mensen niet navigeren of een foto maken. En wanneer ook op reis je telefoon je beste vriend is wil je wel dat ie doet wat jij wilt! Maak kennis met 3 onbekende functies die je beste vriend gaan worden. 

Een smartphone is een verlengstuk van onszelf geworden. Zonder kunnen de meeste mensen niet navigeren of een foto maken. En wanneer ook op reis je tel...

9x instant onthaasten: hiervan kom je tot rust

Onthaasten is het bewust kiezen voor ontspanning. En voor veel mensen hangt onthaasten samen met vakantie en reizen. Kan je even niet op reis maar wil je wel onthaasten? Droom dan weg bij deze prachtige beelden! Je voelt je totaal relaxed worden.

Onthaasten is het bewust kiezen voor ontspanning. En voor veel mensen hangt onthaasten samen met vakantie en reizen. Kan je even niet op reis maar wil...