Seydisfjördur

Seydisfjördur is een stadje in de Oostfjorden, het uiterste oosten van Seydisfjördur. In de buurt vind je veel watervallen. Seydisfjördur wordt aan drie kanten omringd door bergen. Niet veel toeristen bezoeken het stadje, wat het tot een aantrekkelijk stukje Seydisfjördur maakt als je van rust en ruimte houdt. In Seydisfjördur zelf bevindt zich een cultureel centrum met een kunstcentrum, een mooie kerk en enkele musea.

Informatie over Seydisfjördur

Beste foto's & tips van Seydisfjördur

'508259' door A.Verleg '508259' door A.Verleg

IJslandSeydisfjördur

IJslandSeydisfjördur

Noors

A.Verleg

Seyðisfjörður wordt ook wel het Noorse dorp genoemd. Dit vanwege de kleurrijke huisjes en omdat men aanneemt dat hier de eerste Noormannen voet aan wal zetten. Hoe dan ook een aangenaam rustig en liefelijk dorp. Diezelfde rust wordt wreed verstoord als de ferry uit Denemarken aankomt of vertrekt. Het dorp loopt helemaal vol met campers, 4x4 trucs en nog veel meer. Gelukkig heeft dat ook zijn charme en duurt het maar kort. Deze foto is overigens rond middernacht genomen.

'507122' door A.Verleg '507122' door A.Verleg

IJslandSeydisfjördur

IJslandSeydisfjördur

Reflecties

A.Verleg

Op weg naar Seyðisfjörður kom je langs Heiðarvatn, een meer op maar zo`n 400 meter boven de zeespiegel. Bij ons, op het Europese vasteland, moet je naar de 2000 meter voor ijs en sneeuw. Hier op die 400 meter is, of was het op onze reis, een en al ijs en sneeuw. Windstil, een beetje heiig en een doorkomend zonnetje geeft deze voor mij bijzondere sfeer.

'503658' door A.Verleg '503658' door A.Verleg

IJslandSeydisfjördur

IJslandSeydisfjördur

Dubbel

A.Verleg

Het was dit jaar een slecht voorjaar, veel kou en neerslag, zo werd mij verteld. In de week voordat wij landden was er ook slecht weer geweest, zei men. Op de rit naar Seydisfjördur kom je langs Heidarvatn. Dit meer ligt niet eens zo hoog, maar toch een enorme verrassing als je uit het mooie groene land komt vanuit Myvatn. Het meer lag vol met ijs en rondom lag nog volop sneeuw. In een paar kilometer van een groene wereld naar een wereld van ijs en sneeuw.

Laat kaart zien