Reykjavik

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Videy - vogelparadijs voor fotografen

Reykjavik,
IJsland


De ijslandse natuur is een unicum, maar de meeste parels zijn gelegen op erg verlaten plekken. Wie tijdens zijn reis verkiest om niet al te lang in de bus of auto te zitten, kan ook dichtbij Reykjavik al proeven van de ijslandse fauna. Het eiland Videy ligt vlak voor de kust van Reykjavik en is bekend om zijn grote vogelpopulatie. Vooral in de lente kan je er hele mooie foto's nemen van allerlei soorten zeevogels.

Videy is niet alleen bekend om zijn vogels, maar heeft ook een belangrijke historische rol gespeeld. De eerste kolonist van Ijsland heeft er gewoond en voor lange tijd heeft er een klooster gestaan. Vandaag vind je er nog het oudste huis van Ijsland - zij het herbouwd. Dankzij deze historische waarde en de goede toegankelijkheid van het eiland vind je er altijd wel een paar toeristen, maar een overrompeling is het zeker niet.

Naast het observeren van zeevogels, kan je er in de zomer ook paardrijden (voor beginners), koffie of thee drinken in de bar of natuurlijk gewoon langs de kust wandelen en genieten van het uitzicht op de oceaan langs de ene kant en Reykjavik langs de andere. Merk op dat in de lente een deel van het eiland verboden terrein is, om op die manier het broedseizoen van de vogels extra rustig te laten verlopen.

Elk uur vertrekt er een ferry vanuit Reykjavik. De boot vertrekt een 4-tal kilometer ten noorden van de stad, op de plaats waar de afstand tussen Videy en het vasteland miniem is. In de zomer is er ook een keer per dag een ferry vanuit de oude haven in het centrum van Reykjavik. (vertrek rond de middag, terugkomst rond 16u).