IJsland reviews

10
IJsland ion-adventure-hotel-nesjavellir
karinm was hier 01 jan 2017
Het Ion Adventure hotel ligt vlakbij de welbekende Golden Circle, maar dan in een stukje onontdekt IJsland. Als je van industriële bouw, (h)eerlijk eten en een desolaat landschap houdt, dan is dit je stek! Je bereikt het hotel over een prachtig slingerweggetje, weg van de drukte van de toeristische attracties van de Golden Circle. Eenmaal op de bestemming zie je een betonnen schoenendoos in het landschap opgaan, en de geheel glazen voorpui van het hotel geeft je een prachtig weids uitzicht over het landschap van bergachtige lavavelden. Het hotel staat in de buurt van een geothermische energiecentrale (waar je overigens geen last van hebt) en het mooie buitenzwembad van het hotel wordt met deze energie verwarmd. Een relaxmomentje in de sauna behoort ook tot de mogelijkheden. Als je in de winter gaat, kun je een "Northern Lights Wake-up-call" aanvragen, wij werden midden in de nacht gebeld: het noorderlicht is te zien! Snel naar buiten, wat een magie.
Regio
  • Vlakbij de Golden Circle, maar in een ruig en niet toeristisch gebied
  • Luxe kamers met uitzicht over lavavelden
  • Ligging weg van de drukte
  • Prijs
Review geplaatst op 2018-05-31
9
IJsland
nurse was hier 01 sep 2017
Het land van IJs en vuur, een land als geen ander, met wisselende landschappen, watervallen, vulkanen, kokende zwavelpoelen, rokende grond, geisers, gletsjers, ijsbergen en fjorden. Als je via Keflavik naar Reykjavik rijdt en je een bezoek hebt gebracht aan de blue lagoon dan zie veel lava, als het regent kan dat een trieste indruk geven maar al snel als je van Reykjavik naar Vik gaat zie je het landschap veranderen, de zwarte stranden van Vik zijn indrukwekkend, het gletsjer meer van Vatnajökull en de kokende zwavelpoelen van Hverir zijn adembenemend. Als je in de herfst gaat zie het landschap kleuren en heb je kans op het noorderlicht. Het land is een walhalla voor fotograven en natuurliefhebbers. Je reist makkelijk rond en de bevolking is vriendelijk. Je kunt er uitstekend eten echter zijn de restaurants wel aan de dure kant. Ga voor de natuur en geniet van de schoonheid van het land.
Land
  • heerlijk eten
  • je kunt bijna zeggen achter iedere berg zie weer een ander landschap
  • dineren en alcohol zijn duur
  • een aantal boodschappen zijn duur
Review geplaatst op 2018-03-31
9
IJsland Reykjavik
hamminga was hier 01 apr 2015
Reykjavik is een gezellige en overzichtelijke stad om een aantal dagen te verblijven. Leuke winkeltjes, veel gezellige koffietentjes, goede restaurants, en de gekleurde houten huizen maken het helemaal af. Vrijwel alles is op loopafstand en door de ligging aan zee is het leuk om langs de kade van de haven te struinen. Wij verbleven een aantal dagen in een appartementje vlakbij de oude haven, een ideale uitvalsbasis voor alle bezienswaardigheden, of een bezoekje aan de belangrijkste winkelstraten of een fijn restaurant. Vanuit Reykjavik kun je ook de beroemde Blue Lagoon bezoeken of een boottochtje op zee maken, op zoek naar walvissen. Ik ga hier graag nog eens terug!
Stad
  • Overzichtelijk
  • Fijne restaurants
  • Leuke uitstapjes vlakbij, zoals Blue Lagoon
  • Aardige mensen
  • Mooie ligging
  • Kan heel koud zijn!
Review geplaatst op 2017-05-03
9
IJsland Thingvellir
Haribobanaan was hier 15 mrt 2018
Als je aan IJsland denkt is waarschijnlijk niet het eerste wat in je op komt duiken of snorkelen. Een van de geheimen van IJsland is de Silfra kloof in het Nationaal park Þingvellir. Hier ontmoeten de tektonische platen van Amerika en Europa elkaar. Je duikt dus in feite tussen twee continenten. Met een zicht tot 120 meter is dit één van de beste (zoet water) duiklocaties ter wereld. De Silfra kloof ontstond ongeveer 135 miljoen jaar geleden toen deze twee platen uit elkaar dreven nadat ze onderdeel waren van het supercontinent Pangea. Omdat de verschuiving van continenten een doorgaand proces is, drijven de platen vandaag de dag ook nog uit elkaar. Deze excursie is eenvoudig te boeken via de website dive.is. Je kiest zelf de datum en tijdstip en vervolgens wordt je gewoon bij je hotel/appartement (in Reykjavik) opgehaald. De tour is bijna het gehele jaar en elke dag van de week beschikbaar. Alles inclusief (met ophalen) kost ongeveer 200 euro. Enkele jaren geleden was dit nog stukken goedkoper maar ieder jaar gaat deze prijs omhoog. Dit is prijzig maar zeker de moeite waard. De vergezichten onderwater zijn subliem. Je hoeft hier overigens niet naar vissen of ander waterleven te zoeken want die zijn er niet. De watertemperatuur is 2-4 graden Celsius. Om je tegen de kou te beschermen krijg je een dubbel pak aan, maar zelfs dan is het nog ijskoud. De snorkeltocht door deze kloof duurt ongeveer 35 minuten en na afloop staat er een warme kop chocolademelk voor je klaar!
Stad
  • Prachtige vergezichten onderwater
  • Zuivere drinkwater
  • Duiken of snorkelen tussen twee continenten
  • Mooiste zoetwater duiklocatie ter wereld
  • Door lichte stroming drijf je vooruit
  • Professionele begeleiding
  • Geen vissen / waterleven
  • IJskoud
  • Prijzig
Review geplaatst op 2018-03-15
9
IJsland Zuid Schiereiland IJsland
Henk was hier 15 mrt 2018
Let op: in het artikel worden het westelijke schiereiland Snaefellsness, waar o.a. Arnarstapi ligt, en het zuid(west)elijke schiereiland Reykjanes een beetje op een hoop gegooid. Snaefellsness moet prachtig zijn met allerlei landschappen (de IJslanders zeggen dat je daar heel IJsland kan zien), maar het is wel ca. 2,5 uur rijden vanaf Reykjavik en wij hadden helaas geen tijd meer om er vanuit Hafnarfjordur heen te gaan. Een stuk dichterbij echter, en ook heel mooi is Reykjanes met nationaal park Reykjanesfolkvangur. Na nog geen half uur rij je zo een andere wereld in, met o.a. het meer Kleifatvatn en de heetwaterbronnen bij Seltun (Krysuvik). Tweede week januari was het er erg rustig. Het is wel een op sommige punten sterk geaccidenteerde gravelweg, dus een 4WD met winterbanden is ernstig aan te raden als je bij gladheid de helling nog goed op en af wil!
Regio
  • was erg rustig (januari 2017 met matig weer)
  • indrukwekkende heetwaterbronnen
  • prachtig meer dat niet dichtgevroren was
  • vlot bereikbaar vanuit omgeving Reykjavik
  • bij sneeuw of vorst moeilijk rijden voor 2WD
Review geplaatst op 2018-03-15
9
IJsland Skaftafell
JoshuaX was hier 15 mrt 2018
Gletsjerwandelen is een geweldige ervaring. Je voelt je af en toe alsof je 'on top of the world' staat boven zo'n grote spleet in het gletsjerijs. Eentje die tot in het oneindige in de verte door lijkt te lopen. En al klinkt dit misschien niet ongevaarlijk, de Icelandic Mountain Guides letten echt wel op dat er niets gebeurt. We hangen boven een draaikolk in een ijsgat, we liggen plat op het ijs gletsjerwater te drinken, we wandelen langs diepe ijsspleten zoals deze en we hakken met onze pikhouweel totdat we het prachtige blauwe ijs zien onder de bovenlaag. Je bent erna een ervaring rijker! De Icelandic Mountain Guides zitten met een 'stand' tegenover de informatiebalie bij de ingang van Skaftafell NP. Met de Blue Ice Experience loop je een kleine 2 uur op het ijs van de Svinafellsjökull nadat je er met een busje naar toe bent gebracht (10 minuten). Je kunt ook veel langere tochten maken van 5 uur bijvoorbeeld. Kinderen vanaf 8 jaar mogen mee.
Stad
  • avontuurlijk en spannend, echt een ervaring
  • goed georganiseerd
  • prachtige gletsjer en omgeving
  • kleinschalig, je gaat met max. 12 mensen
  • Het kost wat, maar dan heb je ook wat
Review geplaatst op 2018-03-15
9
IJsland Zuidland
Ton was hier 15 mrt 2018
De Laugavegur is een 55km lange drie a vier daagse hike die loopt vanuit Landmannalager in het hoogland door gevarieerd landschap naar Porsmork in het zuiden. De hike is eventueel met 2 dagen uit te breiden met de Fimmvorduhals waar je bij de spectaculaire Skogar waterval eindigt. Er lopen enkele toeristische buslijnen door het binnenland waarvan er enkele Landmannalauger aan doen. Dit 'basiskamp' ligt aan de voet van een gestolde lavastroom en heeft zelfs een warm water poel. Het eerste deel gaat over een ca. 1000m hoge pas. Hier kan het flink spoken. Het landschap wordt er gekenmerkt door sneeuwvelden, thermische borrelgaten en mooie vergezichten. Vervolgens daal je af richting Alftavatn met de immense Hattafjell en oude vulkaantoppen aan de horizon. Vervolgens is er een leuke rivier oversteek door ijskoud gletsjerwater en doorkruis je een zandwoestijn. Lopend tussen prachtige gloeiende bergtoppen bereik je een diepe canyon. Via een hangbrug passeer je de kloof waarna je uiteindelijk via één van de zeldzame bosjes van IJsland, Porsmork bereikt. Porsmork ligt aan de voet van de roemruchte Eyjafjallajökull en Katla vulkaan. Kortom een zeer mooie afwisselend avontuur.
Regio
  • Afwisselend spectaculair landschap, ook de rit er naar toe.
  • Goed bewegwijzerd
  • Goed ontsloten met bussen van Reykjavik Excursions
  • Het weer kan ook in de zomer een winters kakrakter hebben.
  • Alleen kamperen op soms drukke campsites.
Review geplaatst op 2018-03-15
9
IJsland
robgreeve was hier 01 okt 2017
Een schitterende plek op IJsland waar je zeker naar toe moet. Het is vanuit Reykjavik wel een stuk rijden maar zeker de moeite waard. Als je mazzel hebt en je heb het noorderlicht boven het meer, kan je reis niet meer stuk.
Land
  • Schitterende fotografieplek
  • Zeehondjes spotten tussen de ijsschotsen
  • Vele ijsschotsen op het zwarte strand
  • toch wel veel touristen
  • lange afstand vanuit Reykjavik
Review geplaatst op 2017-11-19
10
IJsland
RoyanvanVelse was hier 01 feb 2016
Dit moet je eens beleven, zeker in de winter. Het water is heet en je kunt met een glaasje drank badderen terwijl het sneeuwt. Eruitkomen is wel een uitdaging (erg koud). Erg toeristisch maar vooral erg leuk. De meeste mensen doen het meteen na aankomst of vlak voor vertrek, omdat het complex dicht in de buurt van de luchthaven ligt.
Land
  • Relaxed
  • Bijna tropisch in de sneeuw
  • Massatoerisme
Review geplaatst op 2017-11-19
10
IJsland
RoyanvanVelse was hier 01 feb 2016
Reykjavik in de winter is echt de moeite waard. Met zo'n pak sneeuw voel je je pas echt in IJsland. Je kunt een dg besteden aan het ontdekken van de stad zelf, allemaal wandelend, om vervolgens een dag of 2 wat tripjes te doen rondom de stad.
Land
  • Gastvrij
  • Extreem koud
Review geplaatst op 2017-11-19
10
IJsland
Jeannette67 was hier 01 sep 2016
Er zijn weinig plaatsen op deze wereld die zo bijzonder en spectaculair zijn als het hooggebergte van IJsland. Een van de meest indrukwekkende gebieden van het hoogland vind je in het zuiden van IJsland 'Landmannalaugar'. Dit gebied is bekend om zijn prachtige rhyolietbergen en warmwaterbronnen en je kunt er schitterende wandelingen maken. Het gebied is alleen bereikbaar met een lijnbus of een fourwheeldrive auto vanaf half juni tot half september, geheel afhankelijk van de weers- en wegomstandigheden. Je kunt meerdaagse trektochten maken maar ook kortere wandelingen maken waarbij je een goede indruk krijgt van de omgeving. Rijd hier niet naar toe zonder voorbereiding want de wandelroutes zijn niet zomaar vanzelfsprekend. Als je geen gevorderde wandelaar bent en zonder gids wilt wandelen check dan zeker van tevoren wat voor uitrusting je nodig hebt! Enkele tips: - Zorg voor een water- en winddichte jack, liefst en een felle kleur zodat eventueel de hulpdiensten je makkelijk kunnen vinden. - Zorg dat je, naast goede wandelschoenen, een extra paar schoenen bij je hebt (waterschoenen, gympen) waarmee je door riviertjes kunt waden. - Neem een kompas mee, liefst een GPS (noodzakelijk voor de meerdaagse wandeltochten). - Neem voldoende drinken en eten mee, ook voor korte wandelingen. - Check het weer! Kijk op www.landmannalaugar.info en bepaal welke route je wilt afleggen. De geschatte looptijden zijn (uit eigen ervaring) voor gevorderde wandelaars
Land
  • Ongekend natuurschoon
  • Avontuurlijk
  • Uniek
  • Vaak kans op slecht weer
  • Tijdens hoogseizoen kan het druk zijn
Review geplaatst op 2017-07-31
9
IJsland Westfjorden
CBurgstad was hier 01 mei 2017
De Westfjorden is het minst bezochte gedeelte van IJsland. Ten onrechte, is mijn mening. In de reisgidsen vind je weinig bezienswaardigheden, en dat klopt ook wel. Alleen de Isafjordur, de hoofdstad van de regio, heeft enkele musea en is uitgangspunt voor mooie boottochten. Maar wat je verder in de Westfjorden treft aan natuurschoon is ongekend! De prachtige route in het noorden langs de vele fjorden, met altijd de met sneeuw bedekte toppen om je heen, al die verschillende kleuren in het landschap, de rust en de ruimte! Bezoek in het noorden, naast Isafjordur, ook Bolungarvik en rij vanaf daar weg 630 naar Skalavik, het meest noordwestelijke puntje. Je waant je daar echt alleen op de wereld. Ontdek dat het mogelijk is om in een tunnel van 7 km een splitsing aan te leggen. En verken de route van het noorden naar het zuiden, over diverse passen, tussen sneeuwhopen door en met spectaculaire uitzichten! Ervaar de schoonheid van de Dynjandi waterval en ga op zoek naar de papegaaiduikers bij de kliffen van Latrabjarg. Deze regio mag je niet overslaan als je IJsland bezoekt!
Regio
  • de prachtige fjorden in het noorden
  • Dynjandi waterval
  • Latrabjarg met de paegaaiduikers
  • Skalavik, meest noordwestelijke puntje
  • prachtige route van noord naar zuid
  • geen stadjes om lang te verblijven
Review geplaatst op 2017-07-18
10
IJsland
Marileen was hier 01 apr 2017
IJsland is een land wat ik vanwege de prachtige natuur altijd al eens wilde bezoeken. Met fotografie als hobby is het dé plek om te fotograferen. Het was voor het eerst dat ik een reis van twee weken voor mezelf volledig in het teken van fotografie zette. Van tevoren had ik bepaald welke mooie plaatsen ik zeker wilde zien, muziek voor in de auto verzameld en mijn camera een goede schoonmaakbeurt gegeven. De natuur in IJsland heeft me geinspireerd. Het was voor mij ongekend mooi. Het land is gemakkelijk te bereizen (google maps offline) en met een 4WD kun je op alle mooie locaties komen. De wegen zijn prima te berijden. Ik ben een aantal keer off-road geweest, part of the adventure zullen we maar zeggen en goed te doen. Het zuiden vind ik toeristisch, de rest vond ik meevallen, maar ik was er in april. Ik heb in twee weken in rustig tempo een rondje over het eiland gereden. Ik heb nog niets van de Westfjorden en van het binnenland gezien, maar ik kan me goed voorstellen dat dit ooit nog wel gaat komen. IJsland is een duur land. Ik heb mijn ontbijt en lunch telkens in de supermarkt gehaald en ben elke avond uit eten geweest. Mijn gevoel zegt dat dit ongeveer 1,5 keer zo duur is dan ik gewend ben in Nederland. Koken was ook een optie geweest. Ik had mijn reis voorbereid en heb een aantal extra tips van de eigenaren gekregen van de guesthouses waar ik verbleef. Altijd mooi meegenomen. Een aantal highlights die ik nog even wil noemen: Krisuvikurbjarg, Skaftafell en Goðafoss.
Land
  • Prachtige natuur
  • Fotogeniek
  • Divers
  • Relatief duur
Review geplaatst op 2017-05-13
9
IJsland
hamminga was hier 01 apr 2015
Reykjavik is een gezellige en overzichtelijke stad om een aantal dagen te verblijven. Leuke winkeltjes, veel gezellige koffietentjes, goede restaurants, en de gekleurde houten huizen maken het helemaal af. Vrijwel alles is op loopafstand en door de ligging aan zee is het leuk om langs de kade van de haven te struinen. Wij verbleven een aantal dagen in een appartementje vlakbij de oude haven, een ideale uitvalsbasis voor alle bezienswaardigheden, of een bezoekje aan de belangrijkste winkelstraten of een fijn restaurant. Vanuit Reykjavik kun je ook de beroemde Blue Lagoon bezoeken of een boottochtje op zee maken, op zoek naar walvissen. Ik ga hier graag nog eens terug!
Land
  • Overzichtelijk
  • Fijne restaurants
  • Leuke uitstapjes vlakbij, zoals Blue Lagoon
  • Aardige mensen
  • Mooie ligging
  • Kan heel koud zijn!
Review geplaatst op 2017-05-03
8
IJsland
Nataliesaad was hier 01 sep 2016
Mijn ervaring met IJsland is geweldig geweest. Wauw wauw wat een bijzonder land! De natuur, de mensen, het weer... het bleef mij steeds weer verbazen! De burgers daar zijn ook echt oprecht aardig en vooral rustig. Het indrukwekkendste vind ik de enorme watervallen die je heel klein laten voelen. Niet te vergeten het magische noorderlicht oftewel aurora borealis, iets om nooit meer te vergeten! Wat ik ook als prettig heb ervaren is de veiligheid in het land. Ik heb mij nooit onveilig gevoeld of het gevoel gehad dat ik iets niet kon doen (als vrouwelijke soloreiziger). Het weer is ook een bijzonder iets, zo kan je in de sneeuw lopen en het ijskoud hebben en 5 minuten later in de zon en het bloedheet hebben. Het enige minpuntje is dat IJsland een duur land is. Vooral het eten is echt aan de dure kant. Net zoals de excursies, daar betaal je ook een hoop geld voor. Maar het is het zeker waard!
Land
  • Natuur
  • Veiligheid
  • Bevolking
  • Excursies
  • Duur land
Review geplaatst op 2017-04-28
8
IJsland Zuidland
Sanderyoho was hier 01 feb 2017
Prachtig landschap. We hadden geluk met sneeuw, zon en... noorderlicht. In de winter is Reykjavik en het Zuid-Oosten heel goed te doen. Geen toegang voor parken of natuurlijke bezienswaardigheden. Behulpzame mensen en een zeer veilige bestemming. Door de valutakoers is het wel een dure bestemming.
Regio
  • Overzichtelijk
  • Vertrouwd
  • Toeristisch
  • Duur
Review geplaatst op 2017-04-01
10
IJsland Zuid Schiereiland IJsland
Trude was hier 01 jun 2016
IJsland stond hoog op mijn bucket list. Maar IJsland in het echt zien, overtreft alle verwachtingen. Als je van rust en natuur houdt is dit een waanzinnige bestemming.
Regio
  • Adembenemende natuur
  • Variatie in landschap
  • Vele verschillende vogelsoorten zijn hier
  • Het weer is altijd een verrassing
Review geplaatst op 2017-02-28
9
IJsland
IJsland: een land met vele verschillende gezichten. Een moderne en hoog ontwikkelde maatschappij, aan de rand van de beschaving: op slechts een half uurtje rijden buiten de (hoofd)stad kun je een dag lang helemaal alleen zijn en je op een andere planeet wanen. Waar de rondweg nr. 1 - en het zuidwesten van het eiland in het algemeen - nog goed gebaand is en in de zomermaanden soms zelfs drukbezocht is, zo bestaat de overige 90% van het eiland uit absolute ongerepte wildernis. Natuurliefhebbers, rustzoekenden en avonturiers kunnen zich hier helemaal uitleven. Huur een 4x4 of zelfs een superjeep, en ga op onvergetelijke ontdekkingsreis door het buitenaards binnenland van IJsland. Een goede voorbereiding is wel vereist; het weer is hier zeer onvoorspelbaar en een doorkomen (zowel on- als off-road) is nooit gegarandeerd! Mijn laatste bezoek omvatte zowel diverse highlights langs de rondweg, als ook een paar dagen "into the wild". Thorsmörk, Lakagigar, Fjallabak en vele andere vreemde namen zullen verrassend onuitwisbaar in het geheugen gegrift blijven nadat je deze adembenemende parels van moeder natuur hebt aanschouwd en ervaren. Mijd in het hoofdseizoen slechts de rondweg, en je hoeft niet meer ver te gaan om je helemaal alleen op de wereld te wanen. Tip voor ver-gevorderden: cross-country superjeep tour in de winter (!), met dagelijkse gratis lichtshow van de Aurora Borealis.
Land
  • Uniek samenspel van natuurfenomenen
  • Ongerepte wildernis
  • Meest fotogenieke landschappen ter wereld
  • Veel moois op een klein oppervlak
  • Rust en ruimte, naar believen
  • Sommige locaties drukbezocht in hoofdseizoen
  • Levensonderhoud is prijzig
Review geplaatst op 2017-02-14
9
IJsland
Haribobanaan was hier 01 okt 2013
Als je aan IJsland denkt is waarschijnlijk niet het eerste wat in je op komt duiken of snorkelen. Een van de geheimen van IJsland is de Silfra kloof in het Nationaal park Þingvellir. Hier ontmoeten de tektonische platen van Amerika en Europa elkaar. Je duikt dus in feite tussen twee continenten. Met een zicht tot 120 meter is dit één van de beste (zoet water) duiklocaties ter wereld. De Silfra kloof ontstond ongeveer 135 miljoen jaar geleden toen deze twee platen uit elkaar dreven nadat ze onderdeel waren van het supercontinent Pangea. Omdat de verschuiving van continenten een doorgaand proces is, drijven de platen vandaag de dag ook nog uit elkaar. Deze excursie is eenvoudig te boeken via de website dive.is. Je kiest zelf de datum en tijdstip en vervolgens wordt je gewoon bij je hotel/appartement (in Reykjavik) opgehaald. De tour is bijna het gehele jaar en elke dag van de week beschikbaar. Alles inclusief (met ophalen) kost ongeveer 200 euro. Enkele jaren geleden was dit nog stukken goedkoper maar ieder jaar gaat deze prijs omhoog. Dit is prijzig maar zeker de moeite waard. De vergezichten onderwater zijn subliem. Je hoeft hier overigens niet naar vissen of ander waterleven te zoeken want die zijn er niet. De watertemperatuur is 2-4 graden Celsius. Om je tegen de kou te beschermen krijg je een dubbel pak aan, maar zelfs dan is het nog ijskoud. De snorkeltocht door deze kloof duurt ongeveer 35 minuten en na afloop staat er een warme kop chocolademelk voor je klaar!
Land
  • Prachtige vergezichten onderwater
  • Zuivere drinkwater
  • Duiken of snorkelen tussen twee continenten
  • Mooiste zoetwater duiklocatie ter wereld
  • Door lichte stroming drijf je vooruit
  • Professionele begeleiding
  • Geen vissen / waterleven
  • IJskoud
  • Prijzig
Review geplaatst op 2017-02-08
8
IJsland
kburgers1 was hier 01 jun 2016
De natuurkracht van waterval Gullfoss in het zuiden van IJsland is overweldigend. De beleving begint al bij de parkeerplaats. Daar hoor je het water al kletteren. En wanneer je steeds dichterbij de waterval komt begin je het water op je gezicht te voelen. Zodra de waterval dan echt in zicht is staat de wereld even stil. Wat een natuurwonder. Een gigantische hoeveelheid water valt via twee trappen 32 meter in een kloof naar beneden. Je kan de waterval via verschillende punten bekijken waardoor je een goed zicht krijgt op de immense waterval. Na een aantal kleine wandelingen rond en bij de waterval ga je met een gevoel van verwondering terug naar huis.
Land
  • Natuur
  • Waterval
  • Golden cirkle route
  • Goede looppaden
  • Je kan er nat worden
  • Je moet er een eindje voor rijden
Review geplaatst op 2017-02-05