Egilsstadir

Egilsstadir is een klein, pittoresk stadje in het oosten van het land, aan de oevers van de rivier de Lagarfljót. De stad heeft een luchthaven, een middelbare school en een ziekenhuis. Vanwege de gunstige economische situatie in de regio wordt verwacht dat Egilsstadir in de komende tijd blijft groeien. Bezienswaardig zijn het grootste bosgebied van het land, de Hallormsstaðaskógur  en de Hengifoss waterval in Fljótsdalur.
 

Informatie over Egilsstadir

Beste foto's & tips van Egilsstadir

'532795' door Trude '532795' door Trude

IJslandEgilsstadir

IJslandEgilsstadir

Logurinn

Trude

Ten zuiden van Egilsstadir ligt het lange en smalle meer Logurinn. Het meer is ongeveer 100 meter diep. Er loopt een fraaie weg langs het meer, vanwaar je fraaie panorama's hebt.

'523691' door A.Verleg '523691' door A.Verleg

IJslandEgilsstadir

IJslandEgilsstadir

Verdekt opgesteld

A.Verleg

Niets is wat het lijkt. Hoog boven Egilstadir is er eigenlijk niks meer dan een grote leegte, maar schijn bedriegt. Langzaam rijden, goed kijken en dan is er meer dan je denkt, zoals dit rendier dat verdekt staat opgesteld.

'535408' door Trude '535408' door Trude

IJslandEgilsstadir

IJslandEgilsstadir

Watervallen, sneeuw e

Trude

Vanuit Egilsstadir gaan we op weg naar de hoogvlakte Fjardarheide. Onderweg is zijn dit een van de fraaie uitzichten. Watervallen, sneeuw, bergen en haarspeldbochten. Je krijgt er nooit genoeg van.

Laat kaart zien