Dublin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Greyhound Races!

Dublin,
Ierland


Onlangs gaf ik al eens aan op deze site dat ik het jammer vind dat Dublin zo onderbelicht is hier. Voor een korte stedentrip is het een hele leuke stad. Dublin is geen stad waar je van trekpleister naar trekpleister toert, je moet Dublin beleven! Uiteraard door met een Guinness in de hand naar Ierse live muziek te luisteren in de gezellige pubs. Maar één van mijn leukste herinneringen aan Dublin was een avondje naar de hondenraces!

Er zijn meerdere hondenracestadions, waaronder eentje bij Shelbourne Park. Deze is eenvoudig met een taxi te bereiken vanuit het centrum; binnen een kwartiertje ben je er. Als je er als toerist komt, is het eigenlijk één grote grap hoe fanatiek de Ieren hier zijn! Het wordt echt gezien als een familie-uitje, dus des te leuker is het om als toerist op laagdrempelige manier een kansje te wagen. Niemand kijkt raar op als je maar een paar euro inzet. Zelfs kinderen wedden mee, dus je kunt ook geen modderfiguur slaan. Je zet in op een hond, en voor je het weet betrap je jezelf op het overdreven fanatiek aanmoedigen van een greyhound, terwijl je er voor geen bal verstand van hebt!

Winnen is leuk, maar eerlijkheidshalve beken ik dat ik steeds inzette op de slechtste hond. En zelfs dán is het nog een leuke originele avondbesteding, je bent echt samen met de Ieren! Sluit de avond af met een flink glas bier; You did in Dublin as the Dubliners do!