Boedapest

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Helaas niet alleen op de Gellert heuvel

Boedapest,
Hongarije


De Gellért heuvel, beschreven als hét uitkijkpunt over de stad Boedapest. Vanaf deze heuvel zie je alle belangrijke gebouwen in één oogopslag: het Parlementsgebouw, het Vissersbastion en de Burcht.
Er zijn verschillende manier om de heuvel op te komen, wordt gezegd. Wij waren in de veronderstelling dat je toch echt met de tram en daarna met lijnbussen moest.
Na wat tijd kwijt te zijn de juiste buslijnen te vinden, stapten we in.
Op een gegeven moment vroegen wij ons af of we wel goed gingen. Hoe hoger wij op de heuvel kwamen des te leger de bus werd. Totdat wij als laatste passagier over waren en maar besloten uit te stappen.
Lopende over de westkant van de heuvel werd het stijler naarmate wij dichter bij het uitzichtpunt kwamen. Zouden we echt de enige zijn die de toeristische boekjes hadden gelezen en ons waagden aan de verschillende buslijnen die ons de heuvel op brachten?
Natuurlijk niet! Net ná het hoogste punt keken wij niet uit over de verschillende belangrijke gebouwen om de Donau, maar naar tientallen toerbussen met misschien wel een duizendtal toeristen.
Het was te mooi om waar te zijn!

Op de foto staat het vrijheidsmonument van Boedapest.
Een foto van het uitzicht was niet heel goed gelukt, maar het live zien was zeker het busreisje waard!