Griekenland reviews

8
Griekenland Lesbos
baatjes was hier 01 mei 2018
Lesbos - Moni Limonos Het Moni Limonos is een fascinerend mannenklooster net buiten Kallonis. Wanneer je aan komt rijden zie je overal kapelletjes staan en je vraagt je af waarvoor dit dient. Het klooster is gebouwd in 1523. Tijdens de Turkse bezetting was het klooster het intellectuele centrum van Lesbos. In 1912 vond de slag bij Klapados plaats. Dankzij deze slag werd de Turkse bezetting beëindigd. Voor het klooster werd een herdenkingsveld ingericht en de kapelletjes die je hier nu ziet staan (het zijn er echt heel veel) werden geschonken door de bewoners van Lesbos als aandenken aan deze slag. De kerkjes zien er stuk voor stuk van buiten mooi uit. Sommige hebben ook een mooie binnenkant met fresco's en juwelen. Je kunt alleen niet alle kerkjes in, wat tijdrovend zou zijn, maar ook wel jammer is. De binnenplaats van het klooster mag je als vrouw niet op. Mijn man heeft geprobeerd de kerk op de binnenplaats te betreden, maar de kerk was niet open en er was niemand die hem binnen kon laten.
Regio
  • Heerlijk dwalen om het klooster
  • Fascinerende plaats
  • Erg rustig
  • Kerk is niet altijd te bezichtigen
Review geplaatst op 2018-06-13
10
Griekenland
Marjan was hier 15 mrt 2018
Grieks eiland: Samothrake! Het kristallen, spiritueel , hippie of dolfijneneiland? Vele benamingen heb ik al gehoord voor het Grieks eiland met een omtrek van amper 60 km. waar het beroemde Nike beeld die nu in het Louvre staat, gevonden is. Dit eiland is nochtans niet toeristisch en gekend. De bezoekers zijn vooral natuurliefhebbers die komen vogels spotten of de berg Fengari pogen te beklimmen. Een berg waar ook al een legende rond hangt. Wilde geiten en paardjes kom je her en der tegen. Dolfijnen zie je steevast bij je bezoek. Cultureel gezien is dit ook een unieke plaats. De apostel Paulus is hier op bezoek geweest en nog ver voor zijn tijd gingen er al geheime inwijdingen door tijdens de mysteriecultus die eeuwenlang evolueerde. Het heiligdom van de Grote Goden van Samothrake is de plaats waar dit doorging en waar ook het beeld Nike gevonden werd. Je kunt hier ook gratis baden in een van de natuurlijke geneeskrachtige warmwaterbronnen terwijl je met een zicht op zee kunt genieten van het landschap. Culinair word je verwend in lokale tavernes waar verse vis, geitenbereidingen en vele andere gezonde hapjes op het menu staan. Met een boottocht kun je rondom het eiland varen en aanmeren aan een afgelegen strand waar hippies in tentjes het paradijs gevonden hebben. Spirituele mensen hoor je ook liederen zingen rondom eetgelegenheden of zie je ook kamperen in het toverbos met de gekrulde eiken of zonnebaden en zwemmen onder de watervallen.
Land
  • een verborgen parel
  • natuur
  • cultuur
  • gastvrijheid
  • budgetvriendelijk
  • mystiek
  • iets moeilijker te bereiken
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Griekenland Naxos
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Bij aankomst op het eiland Naxos zie je vanaf de boot direct dé grote trekpleister van dit eiland: de Portara (de grote poort). Deze prachtige poort uit de oudheid staat op Palatia, dit was eens de heuvel waarop Portara stond, maar omdat de zeespiegel gestegen is sinds de oudheid, staat Portara nu op een eilandje dat verbonden wordt met Naxos-stad door een smalle dam, waarover je te voet naar Portara kunt komen. Vanaf dit eilandje heb je weer een prachtig uitzicht over de zee en over Naxos-stad met het kasteel dat boven deze stad uitkomt.
Regio
  • Prachtige stranden
  • Mooie haven
  • Bijna altijd mooi weer
  • Gezellig stadje
  • Mooi eiland
  • Kan druk zijn
Review geplaatst op 2018-01-03
8
Griekenland
TonyUyttenhove was hier 01 jul 2017
Toen ik door de met cipressen en olijfbomen begroeide heuvels reed, wist ik het zeker. Epirus in Griekenland is een perfecte bestemming voor liefhebbers van rust en natuur. Adembenemende uitzichten, onontdekte plekjes en interessante bezienswaardigheden zoals het sfeervolle plaatsje Parga. Is toch wel mijn favoriet in Epirus, hier heb ik aan de haven heerlijk verse vis gegeten. Een vriendelijke ober vertelde me hier waar ik de mooiste strandjes kan vinden. Ik ging op onderzoek en kwam zo bij de meest prachtige baaitjes die ik helemaal voor mezelf leek te hebben…
Land
  • Niet voor herhaling vatbaar
  • Slecht te bereiken
Review geplaatst op 2017-08-29
8
Griekenland
Reismeisje22 was hier 01 jun 2017
Het mooie Griekenland kent nog zoveel ongerepte plekjes. De zon op je bol, op zoek naar verscholen strandjes, baaitjes en idyllische dorpjes, 's avonds op een schattig blauw stoeltje met geruit tafelkleed uiteten... En dan natuurlijk de vriendelijkheid van de Griekse bevolking. Ik zal nog vaak terugkomen in dit prachtige land!
Land
  • Stranden
  • Veel afval langs de weg / in de natuur
Review geplaatst op 2018-01-04
8
Griekenland Kreta
PleunGroeneveld was hier 01 apr 2017
Kreta is ons buitengewoon goed bevallen, we vonden het een prachtig groen eiland met mooie bergen en valleien. En heeft zoveel natuur en cultuur en natuurlijk strand zodat niemand zich daar hoeft te vervelen. Wij zullen vast nog eens teruggaan om dan een andere kant van het eiland te ontdekken.
Regio
  • Mooie natuur
  • veel culturele bezienswaardigheden
  • mooie strandjes
  • soms erg veel toeristen
Review geplaatst op 2017-05-09
8
Griekenland Kos
Ikaro was hier 01 jan 2017
Hartstikke mooi eiland. Het is wel redelijk toeristisch, maar als je een beetje zoekt kom je ongelofelijke mooie lege strandjes tegen. Er zijn prachtige locaties om te rotsduiken (iets de locals graag doen), snorkelen, scuba duiken of wandelen. Er zijn hier zeker nog prachtige, weinig geroerde locaties te vinden!
Regio
  • Mooie omgeving
  • Enigzins toeristisch
Review geplaatst op 2017-01-27
9
Griekenland Pilion
margoK was hier 01 sep 2016
Volgens de Griekse Mythologie vierde oppergod Zeus er zijn zomervakanties én feesten; Pilion, een schiereiland in het oosten van Centraal-Griekenland. Afgelopen zomer bezocht ik voor de allereerste keer deze regio en voelde me er inderdaad als een God in.......Griekenland. 100 km lang, zo'n 40 km breed; het leven speelt er zich af op postzegelformaat. Geen torenhoge toeristenflats maar kleinschalige verblijfsmogelijkheden als boutique hotels en B&B's. Geen supermarchés maar winkeltjes, zo groot als een doorsnee huiskamer. Of gewoon een kraampje langs de weg, waar je je groenten en fruit koopt. De mensen zijn er ongelooflijk gastvrij, willen zo graag met jou 'hun' Pilion delen. Ze laten je proeven van alles wat de Pilionese natuur te bieden heeft, leggen je in hun beste Engels of Duits de historie van het Grieks-Orthodoxe dorpskerkje uit, kortom, het zijn échte ambassadeurs! Ik doorkruiste Pilion 2 weken lang met een huurauto.Startpunt was hoofdstad Volos, aan de Pagasitische Golf.Ik bezocht Makrinitza, een bergdorpje dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat vanwege de archontiko-architectuur.Liep in Tsangarada op het dorpsplein om de allerdikste plataan die ik ooit gezien had. Sliep in Damouchari - inderdaad; het haventje uit de Mama Mia-film - in een houten boothuis waar ooit Romy Schneider logeerde en at in Agia Kyriaki vers gevangen octopus. Allemaal in het zen-tempo van de locale bevolking; als vanzelf schakel je jouw versnelling in de vakantiestand.
Regio
  • het echte Griekenland
  • weinig (buitenlandse) toeristen
  • gastvrije bevolking
  • kleinschalig
  • veel leuke dorpjes
  • heerlijke streekproducten
  • alleen in het hoogseizoen directe vliegroute
  • druk in griekse zomervakantie (aug) ?
Review geplaatst op 2016-12-02
10
Griekenland Meteora
SourOnTour was hier 01 sep 2016
De meteorakloosters in het binnenland van Griekenland is zo'n bezienswaardigheid die je eigenlijk niet kunt overslaan. Een zestal kloosters verdeeld over puntige rotspartijen, waar je mooi kunt wandelen, de kloosters kunt bezoeken en een prachtige zonsondergang kunt zien. Het beste is het om een overnachting te plannen, zodat je vóór de drukte en touringcars uit alle mogelijke richtingen kunt genieten van de rust en het mooie uitzicht. Bijkomend voordeel van een overnachting is dat je, als je geluk hebt, een mooie zonsondergang kunt aanschouwen vanaf de achterkant van de rotsen.
Highlight
  • Prachtige ligging
  • Mogelijkheid tot mooie wandeling
  • Indrukwekkende kloosters
  • Het kan er druk zijn
Review geplaatst op 2018-10-28
9
Griekenland Pilion
SourOnTour was hier 01 sep 2016
Gelegen ten oosten van Volos en het vaste land van Griekenland vind je het schiereiland Pilion. Dit is tevens de naam van een hoge berg in dit gebied. Zelf verbleef ik in het kleine idyllische dorpje Portaria, ongeveer 15 km ten oosten en vele meters hoger dan de stad Volos. In het dorpje heb je gezellige terrasjes die liggen op pleintjes in de schaduw van platanen. Ook voor een lekker hapje kan je hier goed terecht, vaak met uitzicht over Volos en de bijbehorende baai.
Regio
  • Verscholen baaitjes
  • Gezellige kleine dorpjes
  • Veel natuur
  • Bergachtig gebied, dus rijden kan een uitdaging zijn.
Review geplaatst op 2018-12-05
10
Griekenland
Grieks eiland: Samothrake! Het kristallen, spiritueel , hippie of dolfijneneiland? Vele benamingen heb ik al gehoord voor het Grieks eiland met een omtrek van amper 60 km. waar het beroemde Nike beeld die nu in het Louvre staat, gevonden is. Dit eiland is nochtans niet toeristisch en gekend. De bezoekers zijn vooral natuurliefhebbers die komen vogels spotten of de berg Fengari pogen te beklimmen. Een berg waar ook al een legende rond hangt. Wilde geiten en paardjes kom je her en der tegen. Dolfijnen zie je steevast bij je bezoek. Cultureel gezien is dit ook een unieke plaats. De apostel Paulus is hier op bezoek geweest en nog ver voor zijn tijd gingen er al geheime inwijdingen door tijdens de mysteriecultus die eeuwenlang evolueerde. Het heiligdom van de Grote Goden van Samothrake is de plaats waar dit doorging en waar ook het beeld Nike gevonden werd. Je kunt hier ook gratis baden in een van de natuurlijke geneeskrachtige warmwaterbronnen terwijl je met een zicht op zee kunt genieten van het landschap. Culinair word je verwend in lokale tavernes waar verse vis, geitenbereidingen en vele andere gezonde hapjes op het menu staan. Met een boottocht kun je rondom het eiland varen en aanmeren aan een afgelegen strand waar hippies in tentjes het paradijs gevonden hebben. Spirituele mensen hoor je ook liederen zingen rondom eetgelegenheden of zie je ook kamperen in het toverbos met de gekrulde eiken of zonnebaden en zwemmen onder de watervallen.
Land
  • een verborgen parel
  • natuur
  • cultuur
  • gastvrijheid
  • budgetvriendelijk
  • mystiek
  • iets moeilijker te bereiken
Review geplaatst op 2016-12-12
10
Griekenland
hansdewildt was hier 01 sep 2015
Het eiland Paros kennen de meeste wel, maar bijna aan dit eiland vastgemaakt ligt Antiparos. Het eiland Antiparos ligt ten zuidwesten van Paros, waarvan het gescheiden wordt door een smal en ongeveer 4 meter diep kanaal. Omdat het hier zo ondiep is moeten de grote veerboten om Antiparos heen varen in plaats van tussen Paros en Antiparos door. Het eiland is 35 vierkante kilometer groot en omdat het langgerekt is heeft het eiland een 57 kilometer lange prachtige kuststrook. Zeker een aanrader dus ! Toen we voor het eerst op Antiparos aankwamen was dat voor een dagtocht, maar zodra we ons op het eerste het beste terrasje genesteld hadden kregen we allebei een heerlijk gevoel over dit mooie eiland. Een vakantie zonder dit eiland te bezoeken zou gewoon niet kompleet zijn, dus bezoek je Paros ga dan zeker ook naar Antiparos. Het is er niet toeristisch en je voelt je er nog welkom bij deze vriendelijke bevolking. Je kunt er heerlijk relaxen en fantastisch eten.. Op het midden van de hoofdstraat zit aan beide kanten van de straat Taverne Yorgis, en daar is het geweldig eten. Je zult geen moeite hebben om het te vinden. Er staan stoelen en tafels aan beide kanten van de weg en het is er altijd druk. Als je er eenmaal gegeten hebt hoef je nergens anders meer heen . De grote veerboten doen het eiland niet aan dus verwacht niet dat er een heleboel hoteleigenaren klaarstaan bij aankomst van de kleine bootjes om hun kamers te verkopen. Boek voor de zekerheid een kamer via internet !
Land
  • weinig toerisme
  • rustig eiland
  • veel zon
  • vriendelijke bevolking
  • heerlijk eten
  • weinig uitgaansgelegenheden
Review geplaatst op 2017-01-13
8
Griekenland Corfu
JeroenvanLeeuwen was hier 01 jun 2015
In mijn mening 1 van de mooiste eilanden in Griekenland. Dit meest Noordelijke eiland is gelegen naast Albanië en dit land is ook goed zichtbaar vanaf de kust. Het eiland zelf bestaat uit prachtige witte kliffen, zeer veel olijfbomen en is ooit Venetiaans grondgebied geweest. Zodoende veel Venetiaanse architectuur en terracotta kleuren. Het toerisme is uiteraard ook hier te vinden maar, vergeleken met de andere eilanden, zeer beperkt. De foto zelf is genomen vanuit Paleonkastritska.
Regio
  • Uniek Grieks eiland
  • Venetiaanse invloeden
  • Blauwe water
  • Geen onherbergzaam Congo
Review geplaatst op 2017-05-20
9
Griekenland Lesbos
Westfries was hier 01 jun 2015
Groot eiland met nog veel niet toeristische plaatsen. Huur een auto en ga op ontdekkingreis. Ik het zuiden kom je weinig toeristen tegen, maar wel veel mooie natuur en bezienswaardigheden.
Regio
  • Verrassend
  • Niet in elke plaats is een auto te huren.
Review geplaatst op 2016-12-07
9
Griekenland Egeische eilanden
Fransvdg was hier 01 okt 2014
Vanaf het eiland Kos heb ik een minicruise van één dag gemaakt naar de eilanden Pserimos en Kalymnos. Dat werd een heel afwisselende dag. Je leert Griekenland zo op een fijne manier beter kennen. Pserimos is nauwelijks bewoond. Vooral het kleinschalige maakt dat een leuke bestemming. Kalymnos is bekend door de sponzenhandel. Het is de moeite waard om eens te gaan kijken in een werkplaats waar die sponzen gebruiksklaar worden gemaakt. De hoofdstad Pothia ligt prachtig, als een soort amfitheater, tegen de bergwanden aan gebouwd. Vergeet ook niet om daar de mooie orthodoxe Christos Sotiros kerk in te lopen. Het interieur is de moeite waard. En in de haven is vast nog wel iets leuks te zien. Tijdens zo’n minicruise kunnen de liefhebbers in een fraaie baai ook nog even de Egeïsche Zee in plonzen. Begin dit jaar was Kos vooral op een trieste manier in het nieuws, vanwege alle dramatische verhalen over de vluchtelingen die vanuit Turkije hun geluk in Europa komen zoeken. Veel mensen zullen momenteel Kos dus mijden als reisbestemming. Dat begrijp ik, maar het is ook erg jammer want er valt in rustiger tijden op en rond Kos veel te genieten.
Regio
  • leuk varen in de Egeïsche Zee
  • veel afwisseling onderweg
  • lekkere lunch aan boord
  • vaak mooi weer (ook in oktober)
  • meerdere bezienswaardigheden
  • echte natuursponzen te koop
  • aan boord wel wat toeristisch
Review geplaatst op 2016-11-05
9
Griekenland Egeische eilanden
Fransvdg was hier 01 okt 2014
Voor veel mensen is het een verrassing dat je in Griekenland ook vulkanisme kunt tegenkomen. De kenners weten dat het eiland Santorini in dat opzicht een must is. Maar vanuit Kos kun je tijdens een dagexcursie ook naar het kleine eiland Nisyros. Daar vind je een slapende vulkaan van 698 meter hoog. De laatste echte uitbarsting was volgens Wikipedia in het jaar 1956. In de grote caldera zijn zeven kraters, de Stefanos is daarvan de grootste. Die is ruim 250 meter breed. Het diepste punt ligt op 30 meter. Op veel plekken komen er dampen uit de grond en de geur van zwavel is goed te ruiken. Ook buiten de krater kun je in de bergwanden veel kleurverschillen zien vanwege allerlei mineralen. Kortom, het is een fotogenieke plek. Je komt met de boot aan in het leuke hoofdstadje Mandraki. Het is beslist de moeite waard om ook daar rond te struinen. Op een rotsheuvel iets buiten het centrum vind je het Johannieten kasteel en het klooster van Panagia Spiliani (Heilige Moeder Spiliani, de beschermster van het eiland). Het Joannieten kasteel is in 1315 gebouwd om bescherming te bieden tegen de aanvallen van de Turken. En een bezoek aan het kloosterkerkje vind ik een aanrader.
Regio
  • mooi voorbeeld van vulkanisme
  • gemakkelijk bereikbare krater
  • Mandraki is een leuk stadje
  • ruime keus aan horeca
  • leuke boottocht om er te komen
  • Je bent er zelden alleen
Review geplaatst op 2016-11-05
10
Griekenland Kos
Fransvdg was hier 01 okt 2014
Nu de trieste stroom vluchtelingen naar Griekenland weer onder controle komt, durf ik deze tip te schrijven. Als je naar een veelzijdig Grieks vakantie eiland wilt, dan kan ik je Kos van harte aanbevelen. Cultureel is er van alles te ontdekken: oud-Griekse en oud-Romeinse ruïnes, de grote Johannieter ridderburcht uit de tijd van de Kruisridders, minaretten en moskeeën uit de Turkse tijd, gebouwen uit de Italiaanse periode na de Eerste Wereldoorlog en nu het dagelijks leven in de nieuwe Griekse tijd. Ook in de haven is altijd wel iets te beleven. Langs de noordkant van het eiland kun je heel veel op de fiets verkennen. Zo kun je ook naar de heerlijk warme minerale baden in zee bij Embros Therme gaan. Dan is trouwens een elektrische fiets wel fijn, omdat er onderweg toch een paar bulten te beklimmen zijn. In het binnenland zijn er leuke dorpjes te vinden. Zia is intussen aardig toeristisch geworden, maar als je verder rijdt kom je ook nog op rustiger plekjes. Er zijn mooie stranden te vinden en er is een overdaad aan horeca waar je van heerlijke Griekse gerechten kunt genieten. Dan vergeet ik Hippocrates, de beroemde Griekse geneesheer nog te noemen. Ga zeker even kijken bij de plataan waar hij ooit les gaf en bij de ruïnes van het beroemde sanatorium Asklepieion. En mocht je nog meer variatie willen: de omliggende eilanden Nissyros (met vulkanische activiteit), Kalymnos en Pserimos zijn de moeite waard. En de Turkse stad Bodrum ligt op een uur varen afstand van Kos-Stad.
Regio
  • veel variatie aan cultuur
  • ook in oktober nog goed weer
  • heerlijke Griekse keuken
  • mooie stranden
  • leuke vaarexcursies
  • soms druk
  • trieste herinneringen aan de vluchtelingen
Review geplaatst op 2016-11-06
8
Griekenland Thessalia Sterea Ellada
ChristaThieme was hier 01 aug 2014
Tijdens onze roadtrip door Griekenland en de Peleponnessos gaan we ook op zoek naar het orakel van Delphi. Beide kinderen hebben Grieks als vak op de middelbare school en niets is leuker om dat wat je leert ook in het echt te mogen zien! Op de archeologische site hebben we enorm genoten maar het mooiste was toch echt wel de wagenmenner en de sfinx in het museum. We hebben trouwens ook de plek van het orakel gevonden in de buurt van de Apollo tempel, maar dat was eigenlijk wel een teleurstelling. Het bleek slechts een met klimop begroeide rots te zijn…
Regio
  • Prachtig gelegen op een helling
  • Met je fantasie herleef je oude tijden
  • Het museum vonden de kids geweldig
  • De plek van het orakel is slechts een rots
  • Het kan druk zijn
Review geplaatst op 2017-02-07
8
Griekenland Vasteland
JeroenvanLeeuwen was hier 01 jun 2014
Gedurende ons verblijf op Corfu een boottocht genomen richting de stad Parga aan het vasteland van Griekenland. De stad ligt in een prachtige baai met bijna lichtgevend blauw water. In het midden van deze baai ligt een karakteristieke Griekse Orthodoxe kerk op een eilandje en het dorpje zelf bestaat uit huisjes tegen een helling in alle kleuren van de regenboog. Via een wandelpad door allerlei steegjes kun je het kasteel van Parga beklimmen. Oorspronkelijk was het kasteel van Parga door Grieken en Normandiërs gebouwd. De piraat Barbarossa vernielde het in 1537 waarna het door de Venetianen opnieuw gebouwd werd en in 1792 kreeg het min of meer de huidige vorm. Op de oppervlakte binnen het fort stonden 400 huizen waar de inwoners van Parga leefden. Het lukte de Ottomanen eeuwenlang niet om deze vesting te veroveren. Het fort was onoverwinnelijk totdat in 1819 de Ottomaan Ali Pasja het kasteel uiteindelijk van Venetianen kocht. Hij maakte er een harem van. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de gehele baai. Helaas is de baai behoorlijk toeristisch geworden met de nodige toeristische winkeltjes en veel toeristen. Toch blijft Parga de moeite waard wanneer je in de gelegenheid bent om er naartoe te gaan.
Regio
  • Mooie baai
  • Cultuur en historie
  • Toerisme
Review geplaatst op 2017-06-20
10
Griekenland Peloponnesos
ChristaThieme was hier 01 aug 2013
De weg is lastig; geen bewegwijzering en een onduidelijke kaart. Onze gekozen weg lijkt dood te lopen in Pletania, maar we rijden toch door over het marktpleintje. De starende blikken van dorpsbewoners zorgen voor een raar gevoel. Gelukkig loopt de weg aan de andere kant toch door en komen we bij een stenen toren. De toren staat bij een klein openluchttheater en een terras, waar de weg vragen. We zijn ong. 1 km van de waterval af. Deze laatste km is een smal zandpad met rotsblokken en de weg loopt met haarspeldbochten erg steil naar beneden! De geschatte 10 min. wordt een half uur maar dan zijn we op een open grindplaats waar je kan parkeren. We stappen uit met onze zwemspullen en starten de wandeling. Over het smalle pad bezaaid met stenen ga je omhoog en omlaag, naar links en rechts met om je heen de beboste bergen. De rivier Neda hoor je de hele tijd stromen en soms kan je er een glimp van opvangen. Na 20 min. komt de waterval in zicht. Erg mooi; een mystieke sfeer, azuurblauwe water en de waterval. Je kan je gemakkelijk voorstellen dat op zo'n plek een mythe geboren wordt. We willen zwemmen en stappen het ijs- en ijskoude water in. Er wordt ook hoog vanaf de rotswand in het meertje gesprongen. Daarna klauteren we via gladde rotsen en door ijskoud water mbv aanwezige touwen naar beneden tot aan de rivier. We lopen we ook een pad omhoog naar een kapel uit rotsen gehouwen en nóg een waterval met meertje. Deze waterval is nog mooier dan de eerste, alleen wat drukker.
Regio
  • Geen toeristen te zien
  • Idyllisch plekje
  • De weg er naartoe voert je door het mooie ruige binnenland
  • Moeilijk te vinden
Review geplaatst op 2016-09-10