Athene

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ander Athene: Heiligenhuisjes op de berg

Athene,
Griekenland


Tijdens onze wandeling op berg Imittos, vlakbij Athene, kwamen we deze kleine altaarhuisjes tegen. Veelal troffen we ze aan bij parkeerplaatsen. In de huisjes staan verschillende afbeeldingen van heiligen met soms een brandend kaarsje.

Het zijn geen katholieke heiligenhuisjes, maar Grieks-Orthodoxe altaartjes.Katholieken kom je hier trouwens nauwelijks tegen, volgens onderzoek hangt slechts 1% van de bevolking het Katholicisme aan.

Een ander interessant detail is dat Imittos weliswaar de huidige naam van de berg is, maar velen kennen de berg nog als Hymettus. In de volksmond wordt hij Trellovuni genoemd. Waar al die verschillende namen vandaan komen, durf ik niet te zeggen, maar het maakt het niet gemakkelijker op om informatie over mogelijke wandelingen op deze berg te vinden. Na lang zoeken ontdekte ik een geweldige app Topoguide die uitstekende dienst deed als kaart en gids.

De voet van Hymettus/Imittos is te bereiken met bus 250 vanaf het metrostation Evangelismos. Je stapt uit bij het botanisch museum op het universiteitsterrein, vanwaar je via een informeel pad de weg oversteekt. Je komt dan automatisch uit bij het entree van de park.