Frankrijk reviews

8
Frankrijk Carcassonne
ChristaThieme was hier 01 jun 2018
De allerlekkerste Franse pannenkoekjes vind je in het straatje Rue de Plô binnen het ommuurde gedeelte van het stadje Carcassonne in het zuiden van Frankrijk. In de derde eeuw werd de stad voorzien van een omwalling met 52 torens. Tussen de wallen is het een wirwar van straatjes en steegjes met prachtige huizen waar souvenirwinkeltjes of restaurants in zitten. Carcassonne is namelijk ontzettend toeristisch. Ga of heel vroeg óf juist later in de middag op pad om de grootste drukte te vermijden. Wij waren later op de middag waardoor enkele straatjes al een verlaten uitstraling hadden. In het straatje Rue de Plô ligt halverwege, naast restaurant La Table Ronde, een piepkleine crêperie waar je voor slechts 1 euro de allerlekkerste crêpe als een snack kan kopen, vers gemaakt waar je bij staat en overheerlijk!
Stad
  • Overheerlijke crêpes
  • Prachtige omwalde stad
  • Carcassonne is super toeristisch
Review geplaatst op 2018-06-29
8
Frankrijk Toulouse
ChristaThieme was hier 01 jun 2017
De wijngaarden rond Toulouse liggen verspreid over een uitgestrekt gebied. Hierdoor bestaan er grote verschillen tussen de wijnen van deze streek. Het belangrijkste wijngebied is Gaillac. Gaillac is een wijngebied van 3500 hectare en ligt langs de rivier de Tarn. Het is bijzonder oud: geschriften uit de dertiende eeuw noemen al kwaliteitsrichtlijnen voor Gaillacwijnen. Het is een interessant gebied voor liefhebbers van zeldzame wijntypen en druivenrassen: in de wijngaarden van Gaillac staan vijftien verschillende druivenrassen aangeplant. De belangrijkste voor witte wijnen zijn Mauzac, Ondenc en Len de l’El, voor rode wijnen Braucol en Duras.
Stad
  • Interessant voor de wijnkenner
  • Prachtig glooiend landschap
  • Wijndomeinen gemakkelijk te bezoeken
  • wat mij betreft geen een
Review geplaatst op 2017-06-14
10
Frankrijk Parijs
PleunGroeneveld was hier 01 nov 2017
Een stedentrip Parijs is in mijn ogen in elk jaargetijde goed te doen, het maakt niet uit wanneer je er bent want de stad leeft en bruist bijna 24 uur per dag. Bovendien is er zo verschrikkelijk veel te zien en te doen dat je er net gemak een dag of vier kunt doorbrengen, om er vervolgens nog eens een andere keer terug te komen.
Stad
  • uitstekend openbaar vervoer
  • heerlijke restaurants
  • veel terrassen
  • boordevol historie
  • een schat aan bezienswaardigheden
  • prima uitgaansgelegenheden
  • kan er aardig druk zijn
Review geplaatst op 2017-06-06
9
Frankrijk Nice
YaraBon was hier 01 mrt 2017
In een woord echt een geweldige stad. Ik ben er 1,5 week geleden voor het eerst geweest met een vierdaagse studiereis. We hadden genoeg tijd om de stad en de natuur eromheen te verkennen. Ik ben verliefd geworden op deze mooie stad. Door haar ideale ligging aan de Middellandse zee was het half maart al goed te doen qua temperatuur. Verder is de architectuur een mix van Middellandse zee en Franse huisjes. Heel leuk om door de straatjes te sjouwen, kijk dan vooral goed omhoog naar de balkonnetjes van de appartementen. Niet alleen zijn de straten in de binnenstad leuk. Je kunt er ook over de boulevard lopen, aan het kiezelstrand liggen of je kiest ervoor om te genieten in een van de vele stadsparken. Daarnaast is een heuvel aan de rand van de stad waar je naar boven kunt lopen voor een prachtig uitzicht over de stad, de zee en de bergen eromheen! Prachtig!
Stad
  • Architectuur
  • Sfeer
  • Italiaans/franse cuisine
  • Mediterraan klimaat
  • ...
Review geplaatst op 2017-03-29
9
Frankrijk Lille
hansdewildt was hier 01 sep 2014
Wat een geweldige stad; Lille ! Een prachtige stad ideaal voor een weekendje weg. Dichtbij (180 km vanaf Breda), prachtige gebouwen, heerlijke eetgelegenheden en een geweldige winkelstad. Om een verblijf nog aantrekkelijker te maken moet je een goed hotel hebben. Wat logies betreft springt het “Hotel Hermitage Gantois” er uit. Dit 5* hotel dateert uit 1460 en was oorspronkelijk een hospitaal voor ouderen, invaliden en armen dat door een kloosterorde werd geleid. Nu is het een oase van luxe waar geschiedenis en hedendaagse architectuur in elkaar overlopen. Zelfs de eeuwenoude houten kapel is een onderdeel van dit hotel. Heel fotogeniek…heel sfeervol…heel mooi !! Zie www.hotelhermitagegantois.com
Stad
  • geweldig hotel
  • fotogeniek
  • stukje geschiedenis
  • mooie architectuur
  • is wel prijzig
Review geplaatst op 2017-03-17
10
Frankrijk
Annelies was hier 15 mrt 2018
Eguisheim. Zoals in het artikel "Pittoresk! De allermooiste dorpjes van Frankrijk" is Eguisheim heel pittoresk. Heerlijk om doorheen te slenteren en dan lekker op een terrasje koffie te drinken. Het staat ook bekend om alle ooievaars die daar nestelen. Het is een heel mooi gezicht en gehoor als ze aan het klepperen zijn. Als je buiten het vakantieseizoen gaat is het lekker rustig. Vanaf de camping "Trois Châteaux" is het ongeveer 5 à 10 lopend naar het centrum.
Land
  • Gezellig en rustig (buiten het seizoen)
  • geen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Frankrijk Lille
Graaf was hier 01 sep 2014
Stedentrip Lille. Helemaal geweldig, de stad heeft een prachtige oude binnenstad Vieux Lille met hippe designwinkels en fraaie gebouwen zoals de Opéra en de Beurs uit 1652 (met een doorlopende antiek en boekenmarkt op de binnenplaats). Ik wil wel adviseren om stevige wandelschoenen mee te nemen, want in de hele oude binnenstad liggen kasseien, levensgevaarlijk met naaldhakken. Wil je b.v. nog het Paleis voor Schone Kunsten bezoeken, loop dan eerst even naar de VVV, hier haal je een mooi stadsgidsje (in het Nederlands) met kortingsbonnen. Lekker eten doe je ’s avonds op terrasjes in de oude stad, b.v. de Rue de la Monnaie of de Rue de Gand, deze straten zijn ’s avonds speciaal autovrij. Wil je goedkoper? Op de terrassen aan de Place Rihour kun je voor de helft van het geld ook heerlijk eten. Wil je nog meer winkelen kun je nog naar het nieuwe overdekte winkelcentrum EurALille (ontworpen door onze architect Rem Koolhaas), een modern shoppingcentre met ruim 130 winkels en een grote Carrefour.
Stad
  • prachtige stad, mooie oude gebouwen
  • leuke musea
  • veel terrasjes, lekker eten en drinken
  • geen
Review geplaatst op 2017-03-15
9
Frankrijk Parijs
hansdewildt was hier 01 sep 2014
Zoek je een perfecte slaapplek midden in Parijs dat niet al te duur is, dan heb ik een geweldig hotel voor je. Vertel het niet door, want dan kan ik zelf niet meer reserveren. Het is Hotel D’Albe en het ligt in de wijk Quartir Latin. Het is een echt stadshotel, ideaal gelegen in een drukke levendige straat vol winkeltjes en restaurantjes. Het metrostation ligt om de hoek en de promenade langs de Seine ook. Op loop afstand (binnen een paar minuten) ben je bij de Notre Dame, het Louvre en het Centre Pompidou. De (kleine) kamers zien er gelikt uit en zijn brandschoon. Je krijgt een uitgebreid ontbijt met alles erop en eraan en dat is voor franse begrippen heel bijzonder. Als je uit het hotel komt heb je meteen het echte vakantiegevoel. Zo druk en gezellig en het is er beslist niet onveilig. Een echte aanrader dus !! Het adres: Hotel D’Albe, Rue de la Harpe 1 Albehotel@wanadoo.fr
Stad
  • geweldig hotel
  • midden in het centrum
  • gezellige wijk
  • sfeervolle stad
  • kamers zijn wel klein
Review geplaatst op 2017-03-08
7
Frankrijk Parijs
WesselSteinhaus was hier 01 okt 2016
Parijs de lichtstad, de stad van de liefde en de stad van de kunst. Parijs heeft vele gezichten en vele gedaantes. Doordat het Franse bewind tijdens de tweede wereldoorlog een wijze beslissing nam, Is de enorme metropool nog in volle glorie te bewonderen. Uit ver verleden tijden rijzen de kolossale gebouwen aan alle kanten omhoog. Op ieder moment dat je in de stad loopt ervaar je dat deze stad veel heeft betekent en grootste leiders heeft gehad. Deze pracht en praal hebben hun vruchten afgeworpen in de prachtige musea die de stad te bieden heeft, alle kunstsoorten hebben wel een plek gekregen binnen de muren van de stad. Aan geschiedenisschatten ook geen gebrek. Maar al dit moois heeft ook een keerzijde. Wat ooit een bedevaartsoord voor kunstenaars of anders denkende was, is nu een plek geworden waar men een keer geweest moet zijn. Van tieners tot gehele gezinnen moet iedereen er een keer geweest zijn. Wat de stad naar mijn inziens niet volledig ten goede heeft gedaan, wanneer je in het centrum bent is er geen moment dat je geen toerist ziet. Wanneer je de Mona Lisa wilt bewonderen moet je over de koppen heen kijken en wil je ergens naar binnen dan reiken de rijen tot het einde van de straat. Zelfs wanneer je ergens een cappuccino besteld wordt dit je bijna niet eens in dank afgenomen. Wanneer je er van houdt om onder de toeristen te zijn moet je absoluut naar Parijs gaan, prefereer je wat meer vrijheid dan zou ik even verder zoeken.
Stad
  • Prachtige musea
  • Adembenemende architectuur
  • Goed metro netwerk
  • Jongeren uit de EU gratis toegang tot musea
  • Overladen door toeristen
  • Hoge prijzen
Review geplaatst op 2017-01-30
7
Frankrijk Parijs
ChristaThieme was hier 01 jan 2009
Parijs, de stad van de liefde. Daar moet je toch één keer in je leven geweest zijn en dan het liefst met je geliefde waar je (nog steeds) helemaal hoteldebotel van bent. De Eiffeltoren, het Louvre met de Mona Lisa en nog veel. Wij hebben gebruik gemaakt van een 10dagenkaart waar je 10 dagen lang gratis gebruik kan maken van de metro. Op die manier en met de benenwagen kom je een heel eind. Met een directe verbinding van de Thalyss naar Gard du Nord in het midden van de stad is Parijs eenvoudig te bereiken.
Stad
  • Met de metro kom je overal
  • Cultuur opsnuiven in een wereldstad
  • Leuke kleine eettentjes
  • De metrobewegwijzering in Gard du Nord
  • De souvenirkleedjes bij elke bekende plek
Review geplaatst op 2017-01-28
10
Frankrijk Parijs
MelanieKieft was hier 01 dec 2016
Parijs heb ik als heel positief ervaren. Alle toeristische plekken waren goed bereikbaar en het was niet mega druk. Ik heb gratis gebruik kunnen maken van de metro's, dus dat scheelde ook een hoop. (Staking voor milieu). Een wandeling langs de Seine is ook zeer indrukwekkend om zo bij bezienswaardigheden te komen.
Stad
  • Alles word duidelijk aangegeven qua bebording
  • Geen controles bij de drukke metro's
Review geplaatst op 2016-12-23
9
Frankrijk Vaison-la-Romaine
noordekker was hier 01 mei 2016
Als je een typisch Zuid-Frans dorpje zoekt, maar ook een beetje uitdaging, moet je zeker naar Vaison-La-Romaine gaan. Hier kun je een fietstocht doen die zowel door de bergen als het stadje zelf loopt. Ik raad je aan om geen gewone stadsfiets te huren, maar een mountainbike. Er lopen verschillende routes voor zowel beginners als gevorderden. Samen met een vriendin reed ik de beginnersronde van ongeveer 21 kilometer. Helemaal beginnersproof is hij echter niet… Grindpaadjes, steile hellingen, losse keien, je komt het allemaal tegen. Maar gelukkig krijg je er een prachtig uitzicht over de bergen in de Provence voor terug. Onderweg zijn genoeg uitrustpunten te vinden terwijl je uitkijkt over de bergen of druivenranken. Ook het dorpje Vaison-La-Romaine zelf is zeker een bezoekje waard. Loop vooral op zondag over de markt en proef de typisch Franse producten.
Stad
  • Prachtige omgeving
  • Typisch Frans
  • Niet te toeristisch
  • Uitdagende fietstochten
  • Niet geschikt voor beginnende fietsers
Review geplaatst op 2016-11-07
9
Frankrijk Parijs
JBussers was hier 01 jul 2016
Disney Land Parijs is niet alleen voor kleine kinderen, integendeel. Afgelopen zomer ben ik de eerste keer naar Disneyland gegaan. In dit megapark draait het niet om de attracties. Het draait hier om de show en de aankleding. Als je binnenkomt heb je al direct een prettig gevoel en wil je meer zien. Zo loop je binnen in een westernstraat en wordt je uitgenodigd om verder te lopen. Maar goed, waar begin je. Er zijn vele attracties met vele lange rijen. De tip die ik wil meegeven is dan ook dat je 2 of meer dagen moet gaan om alles gezien en gedaan te krijgen. Daarnaast wil ik alleen maar zeggen Geniet
Stad
  • Show
  • aankleding
  • Attracties
  • Lange wachtrijen
  • Prijzig
Review geplaatst op 2016-10-20
7
Frankrijk Parijs
JBussers was hier 01 jul 2016
Je staat midden in Parijs en wilt vele bezienswaardigheden toch even snel zien. Je hebt een probleem, denk je, omdat alles best ver uit elkaar ligt. Maar voor bijna elk probleem is een oplossing toch? Inderdaad, de Seine. De Seine? Ja, ga het water op. Met de rondvaartboten in Parijs is het mogelijk om snel en effectief vele bezienswaardigheden te bezoeken. Zo kan je een selfie maken met onder andere het Louvre, Le Musée d'Orsay, Les Invalides, l'Assemblée Nationale, L'Institut de France, L'Hôtel de Ville, La Concierge, Place de Concorde, Grand Palais, Palais de Chaillot, Notre Dame en natuurlijk de Eiffeltoren. De prijzen van de verscheidene rondtochten verschillen, de route van de boten soms ook. Let dus goed op of je een engelse sprekende rondleiding hebt en vraag waar je allemaal langs komt.
Stad
  • snel veel bezienswaardigheden zien
  • Relax op het water
  • Vaak druk
  • Je kunt niet alles van alle kanten zien
Review geplaatst op 2016-10-20
7
Frankrijk Lourdes
JMoerkens was hier 01 sep 2014
Lourdes, een plek waar iedereen van gehoord heeft. Men zou hier op miraculeuze wijze genezen van zowat al wat hij mankeert. Toen ik eenmaal in de buurt was, wilde ik toch eens een kijkje nemen ook al geloof ik niet in de mythe. Ik kwam aan in een extreem toeristisch stadje, stampvol met souvenirwinkels en toeristenrestaurants. Hoewel de straten er best mooi en verzorgd uitzagen, overheerste toch wel het gevoel dat hier niets authentieks meer te vinden is. Eenmaal bij de kerk en de grot aangekomen, moest ik toch toegeven dat de plek iets heeft. Dat zit hem vooral in de sfeer die er in de lucht hangt, de toewijding, het geloof, en de emoties van de bezoekers. Mensen barsten in huilen uit, bidden op hun knieën in de grot, zusters troosten mensen die het even moeilijk hebben. Er hangt een saamhorigheid, een gevoel van hoop in de lucht. Bovendien is de kerk mooi om te zien. Het is dus platgetreden en volledig toeristisch uitgebuit. Maar als je in de buurt bent (óf als je in de mythe gelooft) zou ik zeker een kijkje gaan nemen. Je hoeft er maar een uurtje of 2 voor uit te trekken, dan heb je dit stadje wel gezien.
Stad
  • De bezoekers geven de plek een bijzondere sfeer mee
  • Het kerkgebouw is mooi om te zien
  • Overal souvenirshops en toeristenrestaurants
  • Weinig authentieks in het stadje
Review geplaatst op 2016-09-18
10
Frankrijk Cote d'Azur
RoyanvanVelse was hier 01 aug 2017
Het eerste naturistencentrum ter wereld. Kleinschalig, geen verkeer, rustig, alleen te bereiken met de boot (eilandje ligt 15 km van de kust), gemoedelijk, ietwat primitief.
Regio
  • Gemoedelijk
  • Afgesloten van de wereld
  • Natuur staat voorop
  • Primitief
  • Niet heel goedkoop
Review geplaatst op 2018-01-06
8
Frankrijk Elzas en Lorraine
Graaf was hier 01 okt 2007
Zoek je nog een leuk uitje voor een vakantie, iets wat de kinderen ook zeker zal aanspreken? Echte roofvogels bekijken... De Volerie des aigles (Roofvogelpark) in de Elzas bij Kintzheim heeft een grote collectie prachtige roofvogels die je in de vrije natuur zelden zult zien. De vogels zijn gehuisvest in de ruïnes van het kasteel van Kintzheim. Een unieke gelegenheid om vogels, die in de natuur onbereikbaar zijn, van dichtbij gade te slaan, velen ook zonder tralies, zodat je mooie foto’s kunt maken. Een show bijwonen biedt een indrukwekkend en boeiend spektakel: de vlucht in volledige vrijheid van de grootste roofvogels ter wereld, dan vliegen de mooiste roofvogels ter wereld slechts enkele centimeters boven je hoofd. Op het programma: een boeiende opvoering met acrobatie van zwarte wouwen, het overvliegen van buizerds en gieren, je ziet hoe een kleine gier gereedschap gebruikt om een struisvogelei open te breken, en een ontmoeting met de Andescondor… De uitleg maakt de show pedagogisch en zorgt ervoor dat de bezoekers meer te weten komen over het gedrag van deze machtige vogels.
Regio
  • veel roofvogels dichtbij kunnen zien
  • geweldig educatief programma
  • ligt in prachtige omgeving
  • je moet er wel 600 km voor rijden
Review geplaatst op 2017-11-30
10
Frankrijk
RoyanvanVelse was hier 01 jun 2017
Een prachig château dat je kunt bezoeken. Hier is de crème Chantilly uitgevonden (slagroom) en in het restaurant van toen kun je uitgebreid lunchen. Er is een mooi park aangelegd rond dit kasteel waar je zo een hele dag door kunt brengen. Ernaast staat het paardenmuseum.
Land
  • Prachtig aangelegde tuinen
  • Sprookjeskasteel
  • Wat lastig parkeren
Review geplaatst op 2017-11-25
10
Frankrijk
RoyanvanVelse was hier 01 aug 2017
Port-Cros, op 15 km uit de kust, is een eilandje waar je optimaal kunt genieten. er zijn wandelpaden, een paar stranden en je kunt er fantastisch duiken. Zowel boven als onder water is het een natuurreservaat. Overdag zijn er veel toeristen maar daar merk je buiten het haventje niet heel veel van. Wanneer de laatste boot naar het vasteland is vertrokken, is het (vanwege de weinige accomodaties) heel erg rustig en gezellig met degenen die overblijven. Per dag gaan er meerdere boten vanuit Le Lavandou, Hyères en Toulon.
Land
  • Prachtig natuurgebied
  • Rust
  • Oude forten
  • Mooiste duikstek van Frankrijk
  • Weinig accomodatie
Review geplaatst op 2017-11-19
9
Frankrijk
RoyanvanVelse was hier 01 aug 2017
Lille is een ontzettend leuke stad, en vlakbij NL. Je kunt er fantastisch winkelen, maar ook naar oude monumentale panden op zoek gaan. Een voorbeeld is de grote citadel die door Lodewijk XIV werd gebouwd. of het monnikenklooster daar vlakbij.
Land
  • Veel cultuur
  • Dichtbij
  • Combinatie winkelen en musea
  • Soms lastig parkeren
Review geplaatst op 2017-11-19