Frankrijk reviews

8
Frankrijk Carcassonne
ChristaThieme was hier 01 jun 2018
De allerlekkerste Franse pannenkoekjes vind je in het straatje Rue de Plô binnen het ommuurde gedeelte van het stadje Carcassonne in het zuiden van Frankrijk. In de derde eeuw werd de stad voorzien van een omwalling met 52 torens. Tussen de wallen is het een wirwar van straatjes en steegjes met prachtige huizen waar souvenirwinkeltjes of restaurants in zitten. Carcassonne is namelijk ontzettend toeristisch. Ga of heel vroeg óf juist later in de middag op pad om de grootste drukte te vermijden. Wij waren later op de middag waardoor enkele straatjes al een verlaten uitstraling hadden. In het straatje Rue de Plô ligt halverwege, naast restaurant La Table Ronde, een piepkleine crêperie waar je voor slechts 1 euro de allerlekkerste crêpe als een snack kan kopen, vers gemaakt waar je bij staat en overheerlijk!
Stad
  • Overheerlijke crêpes
  • Prachtige omwalde stad
  • Carcassonne is super toeristisch
Review geplaatst op 2018-06-29
10
Frankrijk
Annelies was hier 15 mrt 2018
Eguisheim. Zoals in het artikel "Pittoresk! De allermooiste dorpjes van Frankrijk" is Eguisheim heel pittoresk. Heerlijk om doorheen te slenteren en dan lekker op een terrasje koffie te drinken. Het staat ook bekend om alle ooievaars die daar nestelen. Het is een heel mooi gezicht en gehoor als ze aan het klepperen zijn. Als je buiten het vakantieseizoen gaat is het lekker rustig. Vanaf de camping "Trois Châteaux" is het ongeveer 5 à 10 lopend naar het centrum.
Land
  • Gezellig en rustig (buiten het seizoen)
  • geen
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Frankrijk
PleunGroeneveld was hier 01 nov 2017
Een stedentrip Parijs is in mijn ogen in elk jaargetijde goed te doen, het maakt niet uit wanneer je er bent want de stad leeft en bruist bijna 24 uur per dag. Bovendien is er zo verschrikkelijk veel te zien en te doen dat je er net gemak een dag of vier kunt doorbrengen, om er vervolgens nog eens een andere keer terug te komen.
Land
  • uitstekend openbaar vervoer
  • heerlijke restaurants
  • veel terrassen
  • boordevol historie
  • een schat aan bezienswaardigheden
  • prima uitgaansgelegenheden
  • kan er aardig druk zijn
Review geplaatst op 2017-06-06
10
Frankrijk Parijs
PleunGroeneveld was hier 01 nov 2017
Een stedentrip Parijs is in mijn ogen in elk jaargetijde goed te doen, het maakt niet uit wanneer je er bent want de stad leeft en bruist bijna 24 uur per dag. Bovendien is er zo verschrikkelijk veel te zien en te doen dat je er net gemak een dag of vier kunt doorbrengen, om er vervolgens nog eens een andere keer terug te komen.
Stad
  • uitstekend openbaar vervoer
  • heerlijke restaurants
  • veel terrassen
  • boordevol historie
  • een schat aan bezienswaardigheden
  • prima uitgaansgelegenheden
  • kan er aardig druk zijn
Review geplaatst op 2017-06-06
8
Frankrijk
dianethone was hier 01 okt 2017
Het heeft iets als je al van verre de berg voor je ziet opdoemen. Overrompeld door toeristen, dat wel maar toch, één en ander is goed georganiseerd. Mega grote parkings voor de dagjesmensen en wie wil overnachten kan terecht in La Caserne,daar vind je hotels en restaurants.La Caserne is afgesloten met een slagboom,enkel met een door je hotel verstrekte code kom je er in. Om de 10 minuten is er een pendelbus die iedereen ,gratis,naar de Mont St.Michel brengt. Uiteraard kun je de 2 km lange weg zelf stappen. Op de berg zelf is het flink drummen in het smalle straatje maar op de omwalling heb je een mooi uitzicht op het eindeloze wad en de opkomst van de vloed die razend snel de berg terug omringt met water. Wadlopen met een gids behoort tot de mogelijkheden,op je eentje is het gevaarlijk en dus af te raden. Vroeg op stap is altijd een goed idee maar hier zeker en vast.
Land
  • Goed georganiseerd
  • Heel fotogeniek
  • Overrompeld door toeristen
Review geplaatst op 2017-11-12
9
Frankrijk
EvavanNoort was hier 01 aug 2017
Wij liepen met een ezel zeven dagen door de Cevennen! Het was een heel bijzondere ervaring. Wij hebben de ezel gehuurd bij Gentiâne en Cévennes, waar we een uitgebreide uitleg kregen over de verzorging van ezels en hun gedrag. Onze ezelin was een stoere, ze liep goed en kon nog beter klimmen en dalen! We hebben enorm van haar genoten in deze mooie omgeving. De Cevennen zijn erg afwisselend! Van de rivier de Tarn, waarin je prachtig kan zwemmen tot de hoogvlaktes met uitzichten die tot de Middellandse zee rijken!
Land
  • De natuur!
  • lastig bereikbaar zonder auto
Review geplaatst op 2017-09-05
9
Frankrijk
RoyanvanVelse was hier 01 aug 2017
Lille is een ontzettend leuke stad, en vlakbij NL. Je kunt er fantastisch winkelen, maar ook naar oude monumentale panden op zoek gaan. Een voorbeeld is de grote citadel die door Lodewijk XIV werd gebouwd. of het monnikenklooster daar vlakbij.
Land
  • Veel cultuur
  • Dichtbij
  • Combinatie winkelen en musea
  • Soms lastig parkeren
Review geplaatst op 2017-11-19
10
Frankrijk
RoyanvanVelse was hier 01 aug 2017
Port-Cros, op 15 km uit de kust, is een eilandje waar je optimaal kunt genieten. er zijn wandelpaden, een paar stranden en je kunt er fantastisch duiken. Zowel boven als onder water is het een natuurreservaat. Overdag zijn er veel toeristen maar daar merk je buiten het haventje niet heel veel van. Wanneer de laatste boot naar het vasteland is vertrokken, is het (vanwege de weinige accomodaties) heel erg rustig en gezellig met degenen die overblijven. Per dag gaan er meerdere boten vanuit Le Lavandou, Hyères en Toulon.
Land
  • Prachtig natuurgebied
  • Rust
  • Oude forten
  • Mooiste duikstek van Frankrijk
  • Weinig accomodatie
Review geplaatst op 2017-11-19
10
Frankrijk Cote d'Azur
RoyanvanVelse was hier 01 aug 2017
Het eerste naturistencentrum ter wereld. Kleinschalig, geen verkeer, rustig, alleen te bereiken met de boot (eilandje ligt 15 km van de kust), gemoedelijk, ietwat primitief.
Regio
  • Gemoedelijk
  • Afgesloten van de wereld
  • Natuur staat voorop
  • Primitief
  • Niet heel goedkoop
Review geplaatst op 2017-11-19
8
Frankrijk Bretagne
KHeijlaerts was hier 01 jul 2017
De roze graniet kust bij Ploumanac'h is erg mooi om te bezoeken. Deze gave kustlijn ligt in het departement Côtes d’Armor. Imposante stapels door zee en wind uitgehouwen roze granieten stenen bieden een bijzonder gaaf uitzicht. Ze zijn 300 miljoen jaar oud en strekken zich uit over meer dan 25 hectare. Ze zijn wereldwijd bekend en trekken vele toeristen door het jaar heen. Dus niet buiten de gebaande paden, maar wel gaaf! De contrasten tussen de stenen en de begroeiing vind ik erg gaaf, en de golven die tegen de rotsen aan klappen leveren spectaculair mooie beelden op. Ondertussen zie je vrij veel boten varen op de zee waardoor je goed kan zien hoe groot sommige rotsen zijn. Er is een parkeerplaats direct aan de kust waar toen ik er was voldoende plek vrij was. De parkeerplaats in het dorpje zelf was veel drukker.
Regio
  • Bijzondere kustlijn
  • Fotogeniek
  • Toeristische locatie
Review geplaatst op 2017-07-23
10
Frankrijk
RoyanvanVelse was hier 01 jun 2017
Een prachig château dat je kunt bezoeken. Hier is de crème Chantilly uitgevonden (slagroom) en in het restaurant van toen kun je uitgebreid lunchen. Er is een mooi park aangelegd rond dit kasteel waar je zo een hele dag door kunt brengen. Ernaast staat het paardenmuseum.
Land
  • Prachtig aangelegde tuinen
  • Sprookjeskasteel
  • Wat lastig parkeren
Review geplaatst op 2017-11-25
8
Frankrijk Toulouse
ChristaThieme was hier 01 jun 2017
De wijngaarden rond Toulouse liggen verspreid over een uitgestrekt gebied. Hierdoor bestaan er grote verschillen tussen de wijnen van deze streek. Het belangrijkste wijngebied is Gaillac. Gaillac is een wijngebied van 3500 hectare en ligt langs de rivier de Tarn. Het is bijzonder oud: geschriften uit de dertiende eeuw noemen al kwaliteitsrichtlijnen voor Gaillacwijnen. Het is een interessant gebied voor liefhebbers van zeldzame wijntypen en druivenrassen: in de wijngaarden van Gaillac staan vijftien verschillende druivenrassen aangeplant. De belangrijkste voor witte wijnen zijn Mauzac, Ondenc en Len de l’El, voor rode wijnen Braucol en Duras.
Stad
  • Interessant voor de wijnkenner
  • Prachtig glooiend landschap
  • Wijndomeinen gemakkelijk te bezoeken
  • wat mij betreft geen een
Review geplaatst op 2017-06-14
8
Frankrijk Pyreneeen
ChristaThieme was hier 01 jun 2017
lbi, een stad in de regio Midi-Pyreneeën. Wie er eenmaal geweest is wil er onherroepelijk een keer naar terug. De eeuwenoude stad in Zuid-Frankrijk staat bekend om de boven de omgeving uit torenende kathedraal Sainte-Cécile. Misschien wel de mooiste kathedraal van Frankrijk. Het is de grootste bakstenen kerk ter wereld, waaraan men in de 13e eeuw is begonnen te bouwen. Als reactie op de juist uit het gebied verdreven Katharen werd het een imposant bouwwerk, bedoeld om de macht van de kerk te tonen. Van buiten mag de kerk er dan wat kil uitzien, van binnen is hij rijk gedecoreerd, helemaal bedekt met schilderwerk. Doordat de kerk ten tijde van de Revolutie gespaard werd van grote plunderingen en vernielingen, is het interieur nog grotendeels zoals het vanaf de 15e eeuw was. Ten oosten van dit alles bevindt zich de middeleeuwse stad met verschillende straatjes, steegjes en pleinen waar de tijd lijkt stil te staan. Heerlijk gezeten op een terrasje kan je genieten van gezelligheid en de sfeer van vervlogen tijden. Albi heeft een eigen uniek karakter en staat hierdoor op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Regio
  • mooie middeleeuwse stad
  • prachtige kathedraal
  • gezellig maar niet te druk in mei
  • lekkere wijnen
  • erg toeristisch
Review geplaatst op 2017-06-14
8
Frankrijk
ChristaThieme was hier 01 jun 2017
De wijngaarden rond Toulouse liggen verspreid over een uitgestrekt gebied. Hierdoor bestaan er grote verschillen tussen de wijnen van deze streek. Het belangrijkste wijngebied is Gaillac. Gaillac is een wijngebied van 3500 hectare en ligt langs de rivier de Tarn. Het is bijzonder oud: geschriften uit de dertiende eeuw noemen al kwaliteitsrichtlijnen voor Gaillacwijnen. Het is een interessant gebied voor liefhebbers van zeldzame wijntypen en druivenrassen: in de wijngaarden van Gaillac staan vijftien verschillende druivenrassen aangeplant. De belangrijkste voor witte wijnen zijn Mauzac, Ondenc en Len de l’El, voor rode wijnen Braucol en Duras.
Land
  • Interessant voor de wijnkenner
  • Prachtig glooiend landschap
  • Wijndomeinen gemakkelijk te bezoeken
  • wat mij betreft geen een
Review geplaatst op 2017-06-14
8
Frankrijk Normandie
julesvanherten was hier 01 mei 2017
Rouen, Deze stad leent zich goed voor een stedentrip. Rouen is de stad van Jeanne D'Arc, mooie oude vakwerkhuizen, een kathedraal en een abdijkerk (en de vele andere kerken). Verder kun je er goed shoppen en biedt het voldoende leuke restaurants en cafés voor de innerlijke mens. Als je een hotel aan de rand van de stad hebt, kun je alles lopend bezichtigen. Het is een compacte binnenstad. Mocht je dan na een aantal dagen uitgekeken zijn, dan is Rouen een goede uitvalsbasis voor de abdij van Jumièges, de krijtrotsen van Etretat en de mooie tuinen van Claude Monet in Giverny. En, laten we niet vergeten de het pittoreske havenstadje Honfleur. Ik zeg......doen!
Regio
  • goede uitvalsbasis voor Normandie
  • lekker uit eten
  • shoppen
  • Jeanne D' Arc
  • Mooie vakwerkhuizen
  • Slecht te bereiken
Review geplaatst op 2017-09-21
9
Frankrijk quiberon-en-de-cote-sauvage
baatjes was hier 01 mei 2017
Op een zonovergoten dag besloten wij naar het schiereiland Quiberon te rijden via de Cote Sauvage. Zoals wel vaker is de reis mooier dan de bestemming. Aan het uiteinde van het schiereiland ligt het gelijknamige plaatjes Quiberon. Dit plekje is behoorlijk toeristisch. Je kunt er lekker eten en een beetje rondlopen. Wij vonden het niet zo bijzonder. Maar dan de weg ernaar toe! De Cote Sauvage is schitterend. Een mooie ruige kust met prachtige vergezichten. Je kunt hier prima fietsen of wandelen. Wij hebben de auto geparkeerd en zijn een stuk langs de kust gaan lopen. Fantastisch. De Cote Sauvage vind je aan de westkant van het schiereiland. Ga je echter naar de oostkant van het schiereiland dan kom je mooie zandstranden tegen. Wat wij niet hebben gedaan, maar er uitstekend kan is bijvoorbeeld kitesurfen of kajakken. Eigenlijk heeft Quiberon voor ieder wat wils.
Wandelroute Fietsroute Autoroute Zee Highlight
  • Prachtig ruige kust
  • Voor ieder wat wils
  • Plaatsje Quiberon is behoorlijk druk
Review geplaatst op 2018-08-29
9
Frankrijk Normandy
WKerkhof was hier 01 apr 2017
Ondanks dat op Parijs na de meest drukke toeristische attractie is in Frankrijk, is het zeker de moeite waard om te gaan bekijken! Mont Saint-Michel, een sprookjesachtige abdij niet ver uit de kust van Normandië. Binnen de straten van het klooster heeft het massatoerisme toegeslagen, je kunt er over de koppen lopen en je moet moeite doen om elkaar niet uit het oog te verliezen. Het is zeker de moeite om binnen een kijkje te nemen, maar al snel zijn we het beu en genieten we liever vanaf het wad van dit sprookjesachtige eiland! Op het wad is het een stuk minder druk, al loeren er ook gevaren... Snel opkomend tij, drijfzand, opkomende mist en zelfs onweer worden als potentiële gevaren genoemd. Eigenwijs als we zijn maken we toch een mooie wandeling op blote voeten over het wad, met steeds de magisch abdij in het vizier! Neem een wijntje en wat lekkere Fransje kaasjes mee, buiten de muren van de abdij zijn genoeg rotsen waar je 'lekker' kan zitten voor een ultieme romantische Franse ervaring, en nog goedkoop ook!
Regio
  • Prachtige eiland
  • Bij eb mooi en rustig wandelen
  • Veel en veel te druk
  • Potentieel gevaar op het wad
Review geplaatst op 2017-06-25
9
Frankrijk
YaraBon was hier 01 mrt 2017
In een woord echt een geweldige stad. Ik ben er 1,5 week geleden voor het eerst geweest met een vierdaagse studiereis. We hadden genoeg tijd om de stad en de natuur eromheen te verkennen. Ik ben verliefd geworden op deze mooie stad. Door haar ideale ligging aan de Middellandse zee was het half maart al goed te doen qua temperatuur. Verder is de architectuur een mix van Middellandse zee en Franse huisjes. Heel leuk om door de straatjes te sjouwen, kijk dan vooral goed omhoog naar de balkonnetjes van de appartementen. Niet alleen zijn de straten in de binnenstad leuk. Je kunt er ook over de boulevard lopen, aan het kiezelstrand liggen of je kiest ervoor om te genieten in een van de vele stadsparken. Daarnaast is een heuvel aan de rand van de stad waar je naar boven kunt lopen voor een prachtig uitzicht over de stad, de zee en de bergen eromheen! Prachtig!
Land
  • Architectuur
  • Sfeer
  • Italiaans/franse cuisine
  • Mediterraan klimaat
  • ...
Review geplaatst op 2017-03-29
9
Frankrijk Nice
YaraBon was hier 01 mrt 2017
In een woord echt een geweldige stad. Ik ben er 1,5 week geleden voor het eerst geweest met een vierdaagse studiereis. We hadden genoeg tijd om de stad en de natuur eromheen te verkennen. Ik ben verliefd geworden op deze mooie stad. Door haar ideale ligging aan de Middellandse zee was het half maart al goed te doen qua temperatuur. Verder is de architectuur een mix van Middellandse zee en Franse huisjes. Heel leuk om door de straatjes te sjouwen, kijk dan vooral goed omhoog naar de balkonnetjes van de appartementen. Niet alleen zijn de straten in de binnenstad leuk. Je kunt er ook over de boulevard lopen, aan het kiezelstrand liggen of je kiest ervoor om te genieten in een van de vele stadsparken. Daarnaast is een heuvel aan de rand van de stad waar je naar boven kunt lopen voor een prachtig uitzicht over de stad, de zee en de bergen eromheen! Prachtig!
Stad
  • Architectuur
  • Sfeer
  • Italiaans/franse cuisine
  • Mediterraan klimaat
  • ...
Review geplaatst op 2017-03-29
10
Frankrijk
MelanieKieft was hier 01 dec 2016
Parijs heb ik als heel positief ervaren. Alle toeristische plekken waren goed bereikbaar en het was niet mega druk. Ik heb gratis gebruik kunnen maken van de metro's, dus dat scheelde ook een hoop. (Staking voor milieu). Een wandeling langs de Seine is ook zeer indrukwekkend om zo bij bezienswaardigheden te komen.
Land
  • Alles word duidelijk aangegeven qua bebording
  • Geen controles bij de drukke metro's
Review geplaatst op 2016-12-23