Pyreneeen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ochtendgloren in de Gers

Pyreneeen,
Frankrijk


Tijdens een autovakantie door Frankrijk, belandde ik in één van de minst bezochte departementen van heel Frankrijk: Gers. Een landelijk gebied, met voornamelijk kleine dorpjes, maïsvelden, wijngaarden en boerderijen. De streek heeft een rustige uitstraling die soms wat doet denken aan Toscane, alleen dan zonder enkel toerisme. Veel te doen is er niet, en juist dát maakt het een hele fijne plek. Je gaat hier vanzelf op in het dagelijkse plattelandsleven, of je nu wilt of niet.

In de leuke Bed & Breakfast 'Domaine á Marmande' (te boeken o.a. via Elizawashere) kun je tot rust komen en in de watten gelegd worden door eigenaren Caroline en Charles. Na een ontbijtje met zelfgemaakte yoghurt, of een eitje van de kippen van de buren, kun je de omgeving verkennen of ontspannen aan het zwembadje.

Deze foto maakte ik bij de B&B, toen ik 's ochtends héél vroeg de wekker had gezegd om de nevel in de maïsvelden te zien hangen. Er leek nog niemand op de been. De maïsverwerkingsfabriek was nog niet in werking. Alleen voor mij en de hond was de dag reeds begonnen.