Pyreneeen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fietsend door de Gers

Pyreneeen,
Frankrijk


Gers is één van de dunst bevolkte, meest landelijke en minst toeristische gebieden van heel West-Europa. Dit departement heeft echter heel wat bieden, voornamelijk voor mensen die van rust houden. Het licht glooiende landschap wordt alleen onderbroken door enkele kleine slaperige dorpjes, of een afgelegen boerderij. De enige geluiden die je veelal hoort zijn de wind, een enkele hond die blaft of een kraaiende haan. Overal om je heen zijn maïsvelden en zonnebloemvelden, en af en toe een verstild watertje zoals op de foto. Hier voel je je even helemaal vrij van alles! Geen door toeristen overspoelde bezienswaardigheden, maar gewoon maar zien wat er op je pad komt. En daar past de fiets als vervoersmiddel het allerbest bij.

Er zijn op internet diverse fietsroutes door de Gers te vinden. Deze heb ik zelf geen van allen gedaan. Ik zou adviseren om je ergens in een afgelegen B&B te stationeren, en van daaruit de fiets te pakken en gewoon lukraak een eindje door de omgeving te fietsen. Ik logeerde in 'Domaine á Marmande', gerund door de Nederlandse Caroline en de Amerikaan Charles die eveneens Nederlands spreekt. Zij ontvangen je met open armen in hun pand, wat al sinds de 12de eeuw dienst deed als klooster en toevluchtsoord. Nu ademt het de sfeer van een boerderijtje. Er is een zwembad, dus na het fietsen kun je direct een frisse duik nemen.

Domaine á Marmande is te boeken via verschillende aanbieders, ik boekte het met elizawashere. Een weekje in de Gers brengt je echt rust en nieuwe energie!