Provence-Alpes-Côte d'Azur

Foto door Reisreporter martinhectors

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Provence-Alpes-Côte d'Azur

Beste foto's & tips van Provence-Alpes-Côte d'Azur

'1091434' door martinhectors '1091434' door martinhectors

FrankrijkProvence-Alpes-Côte d'Azur

FrankrijkProvence-Alpes-Côte d'Azur

De zoutvlaktes van de

martinhectors

De Camargue in de Provence is een groot zoutwinningsgebied. Het vormt zelfs een van de belangrijkste zoutgebieden in Europa. Wanneer een plas opdroogt, ziet de grond wit van het zout. Zo'n zoutvlakte wordt 'sansoure' genoemd. Als je door de Camargue rijdt dan zal je die zoutwinningsgebieden ook zien. Vaak is er bij de uitzichtpunten over die vlaktes een informatiepaneel terug te vinden over de zoutwinning. Een groot deel van de zoutpannen vind je in Salin-de-Giraud, waar ze een totale oppervlakte van 11.000 hectare beslaan. De vlaktes hebben hun roze kleur te danken aan de dunaliella salina. Dit is een van origine groene micro-alg die onder invloed van het extreem zoute water in de zoutpannen roze kleurt. Het algje is zeer gewild in de cosmetica-industrie.

'1098570' door meijnhout69 '1098570' door meijnhout69

FrankrijkProvence-Alpes-Côte d'Azur

FrankrijkProvence-Alpes-Côte d'Azur

La Calanque d'En vau

meijnhout69

Eind mei waren we in de Provence. Iets ten oosten van Marseille heb je het Park National des Calanques. Langs de prachtige kustweg vanuit Marseille naar Toulon, zijn er in het park een dertiental wandelingen naar fantastische baaien uitgezet. Een van deze baaien is La Calanque d'En vau. De wandeling er naar toe is al adembenemend met mooie uitzichten. Maar eenmaal aangekomen bij de zee en het kiezelstrandje is de ervaring zo nog geweldiger. Voor je bij het strandje bent is het een flinke wandeling. Parkeren halverwege is niet meer mogelijk, je dient de auto te parkeren naast de kustweg. Reken op zo'n 2 uur wandelen heen, en 2 uur terug. In verband met warmte en drukte zijn de beste periodes om de calanques te bezoeken van april tot juni en september t/m oktober. De calanques worden in de zomer soms gesloten voor wandelaars vanwege brandgevaar. Raadpleeg vooraf op de speciale website (http://www.calanques13.com) of de calanques open zijn. Ga altijd op pad met voldoende water, zonnebrand, hoofddeksel en goede schoenen (geen slippers).

'835021' door martinhectors '835021' door martinhectors

FrankrijkProvence-Alpes-Côte d'Azur

FrankrijkProvence-Alpes-Côte d'Azur

Het zout van de...Cam

martinhectors

De Camargue is een gebied dat gelegen is in het zuiden van Frankrijk, op de plaats waar de Rhône uitmondt in de zee. Toeristisch gezien is het gebied vooral bekend vanwege de in het wild levende grijswitte Camargue paarden, de zwarte stieren, en de roze flamingo's. Het is een vlak en zeer waterrijk gebied met veel meren en lagunen, moeras- en grasland, duin- en bosgebieden. Maar daarnaast kan je in de Camargue ook kennismaken met enkele lokale tradities en kan je er terecht voor een cultureel aanbod. De Camargue staat echter ook bekend omwille van het indrukwekkende proces van de zoutwinning. Het vormt zelfs een van de belangrijkste zoutgebieden in Europa. Een groot deel van de zoutpannen vind je in Salin-de-Giraud, waar ze een totale oppervlakte van 11.000 hectare beslaan. De vlaktes hebben hun roze kleur te danken aan de dunaliella salina. Dit is een van origine groene micro-alg die onder invloed van het extreem zoute water in de zoutpannen roze kleurt. Het algje is zeer gewild in de cosmetica-industrie.

Laat kaart zien