Nice

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zicht op het oude Niçoise stadscentrum

Nice,
Frankrijk


Juni 2020 | Onze roadtrip naar Oostenrijk / Slovenië pakt heel anders uit dan gepland. Wij mogen het land niet in. Belgen en Nederlanders willen ze voorlopig nog even niet. Wanneer we 'vast' zitten in Zuid-Duitsland en de regen met bakken uit de lucht blijft komen, besluiten we om de Europese weerkaart maar even te bekijken. Het regent op veel plekken in Europa blijkbaar. Behalve... aan de Côte d'Azur. Dan doen we dat, toch?

In het oude stadscentrum van Nice, vind je talloze terrasjes, restaurantjes en marktjes. Het ziet er kleurrijk en schitterend uit. We zijn er niet moederziel alleen, maar toch zie je de moedeloosheid op de gezichten van de marktkramers: ze doen niet veel zaken tijdens deze Corona-tijd.
Op andere momenten is dit echt een druk bezochte plek. Ik voel met hen mee, maar zelf vond ik het heerlijk om hier rond te slenteren zonder de massa.

_____

Foto uitzicht: Wanneer je de vele trappen van Le château de Nice (Castle Hill) trotseert, word je beloond met een geweldig uitzicht op de turquoize baai en de oude stad.
Le château was een citadel, gebouwd op de top van een heuvel, die vroeger voor militaire doeleinden werd gebruikt. Het is grotendeels verwoest en doet tegenwoordig dienst als park.
Op de foto is goed zichtbaar waar de oude stad eindigt en 'het nieuwe deel' begint.
Centraal zie je de Cathédrale Sainte-Réparate, gewijd aan de Hemelvaart van de Maagd Maria. De kathedraal zelf werd gebouwd tussen de jaren 1650 en 1699. Het is geklasseerd als een monument historique sinds 9 augustus 1906.
De koepel schittert prachtig in de zon, maar ook de binnenkant is een bezoekje waard. Je kan er gratis binnenlopen.


De Côte d'Azur was de derde etappe van onze bizarre roadtrip afgelopen juni. Reisverhaal over deze etappe kan je lezen op https://www.loursontour.info/2020/09/08/daar-is-ze-daar-is-ze-de-zon/
Veel leesplezier!