Corsica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Doorkijkje naar Genuese toren van Campomoro

Corsica,
Frankrijk


Langs het kustgedeelte ten zuidwesten van het stadje Propriano (de Golfe de Valinco) vind je een verbijsterende rotsformatie, de Anse des Genois. Deze liggen in een door het Conservatoire de Littoral beschermd natuurgebied.

De natuur heeft hier weer wat kunstwerkjes gebeeldhouwd!

De rotsen bestaan uit zeer lichtgekleurd graniet dat rijk is aan wit veldspaat en kwarts. Op sommige plaatsen bevat het ook nog eens zeldzame mineralen die er een oranjeachtige gloed aan toevoegen. Prachtig om te zien,vooral aan het eind van de middag.

In dit natuurgebied staat ook de de Tour de Campomoro een van de indrukwekkendste torens van de Corsicaanse kuststreek. De toren is gebouwd in de 16e eeuw door de Genuezen.

De toren ligt op een prachtige locatie aan de kust, omringd door de grillige rotsen van de Anse des Genois.

Je kan hier een leuke wandeling maken.

Rijd van Portigliolo op de D121 richting Campomoro. Aan het eind van deze weg is een parkeerplaats waar je je auto parkeert . Daar start je de wandeling door dit fascinerende landschap. Het is een makkelijke wandeling van 2 uur heen en terug.

Kijk je ogen uit, zoek het mooiste rotsblok en fotografeer er op los!
Een van de mooiste vormen is de 'hanenkam' waardoor je een doorkijkje hebt naar de Genuese toren. Je moet hiervoor wel een stukje klauteren over de rotsen!