Charmonix

Foto door Reisreporter Sanderopreis

Charmonix is een gezellig, oud dorpje gelegen aan de voet van de Mont Blanc. Een skigebied waar je ná het skiën ook nog van alles kunt doen.

Informatie over Charmonix

Beste foto's & tips van Charmonix

'542454' door Sanderopreis '542454' door Sanderopreis

FrankrijkCharmonix

FrankrijkCharmonix

Les Drus tijdens...zo

Sanderopreis

Bergwandelaar kijkt bij het beroemde meertje Lac de Cheserys, boven Argentiere, naar het laatste zonlicht op Les Drus. Ook de beroemde bergen bij Chamonix, zoals Mont Blanc en Aiguille du Midi, zijn zichtbaar.

'569713' door Arlinde '569713' door Arlinde

FrankrijkCharmonix

FrankrijkCharmonix

Verrassende ruigheid

Arlinde

Ik heb voor diverse IBM Business Partners gewerkt, en bij uitstekende resultaten nodigde IBM me regelmatig uit voor prachtige “educatie & fun trips”. Ditmaal waren we in Chamonix. We bezochten onder andere de Mont-Blanc gletsjer ("Mer-de-Glace”) en de “Aiguille du Midi”, waar ik deze foto heb gemaakt. Ik kwam als klein kind al vaak met mijn ouders in het Berner-Oberland, en kende dus de Eiger-Monch-Jungfrau, Piz Gloria en omringende bergen, waardoor ik nogal eenkennig was geworden als het om bergen gaat. En toch zijn ze hier dan weer anders; erg ruig en scherp, echt indrukwekkend. “Een berg is een berg” zul je misschien denken, maar ik krijg hier nooit genoeg van...

'1098093' door ThijsVDenBurg '1098093' door ThijsVDenBurg

FrankrijkCharmonix

FrankrijkCharmonix

Paarse gloed in de...

ThijsVDenBurg

In de voorlopers van de Alpen heb je veel gebieden met kleine dorpjes waar de meeste toeristen snel doorheen rijden. Als je de tijd neemt en wacht op de mooie avondzon is het genieten van de kleurenpracht op de rotsen en rijen bloemen en planten. Een avondritje naar een pas tussen twee heuvels braccht mij op dit plekje. Toch maar even gewoon gestopt en genoten.

Laat kaart zien