Lapland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dineren en slapen in een sneeuwkasteel in Kemi, Fins Lapland

Lapland,
Finland


Aan de Botnische golf in het industriestadje Kemi zijn er in de winter twee geweldige attracties: de ijsbreker Sampo (zie mijn andere tip) en het sneeuwkasteel LumiLinna.
Elke winter wordt dit sneeuwkasteel weer opnieuw opgebouwd met een wisselend thema. Je vindt er prachtige ijssculpturen die verlicht worden. Je kan dit sneeuwkasteel overdag bezoeken, maar het is extra bijzonder om hier te dineren of te overnachten! Wij hebben dit alle twee gedaan. En wil je echt iets bijzonders: in de ijskapel kan je zelfs je ja-woord geven!

Diner
Binnen is het een constante -5 graden Celsius. Je zit dus met je skikleding aan tafel. De tafels zijn van ijs en je zit op houten krukjes bedekt met rendiervacht. Het was ons kortste drie-gangen diner ooit! Het diner moet je van te voren boeken, want het eten wordt ergens anders klaargemaakt. Wij sloten ons diner af in de ijsbar met wodka in een handgemaakte ijsbeker.

Overnachten
Je kamer heeft van binnen de vorm van een iglo. Er staan twee bedden in met daarop rendiervellen en een warme slaapzak. Ergens anders in een verwarmd gebouw staan er kluisjes waarin je je spullen kunt bewaren en daar krijg je ook je instructies. Bij je kamer kleed je je snel uit. Je houdt je thermokleding aan, muts op en dan snel je slaapzak in. Je kleren leg je onder je slaapzak zodat ze de volgende ochtend nog een beetje warm zijn. Ik heb prima geslapen. Alleen midden in de nacht naar de wc is niet heel handig…
Heb je het toch te koud? Je kan altijd terecht in de verwarmde ruimte voor een warme beker bessensap.

Voor meer info: [url="http://www.snowcastle.net/en/homepage/" target="_blank"]www.snowcastle.net
[/url]