Thüringen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

600 m Boomkronenpad

Thüringen,
Duitsland


Ben je in Thüringen en je bent liefhebber van bomen of natuur in het algemeen en je wil wel eens een boomtop van dichtbij zien? Nou in het NP Hainich vind je een nagenoeg 600 meter lang boomkronenpad dat goed te doen is zelfs met rolstoel. Na enkele minuten lopen vanaf de ingang kan je kiezen of met de lift of via de torentrap naar boven gaat. De lift is bedoeld voor mindervaliden maar iedereen die wil mag hem gebruiken.
Boven gekomen kan je over een mooi breed plankier lopen en goed om je heen kijken in de boomkroon met soms een blik in de verte als je langs wat lagere bomen komt. Er zijn enkele zitjes met dak gemaakt waar de mensen met hoogtevrees die toch een poging wagen weer even bij kunnen komen. Je kan 2 lussen lopen een soort 8 met in het midden een toren die nog eens wat hoger is met een geweldig uitzicht op de omgeving. Er staan wat bordjes met richting en namen van wat er te zien zou zijn. Volgens enkele aanwezigen kon men 80km ver zien want de Brocken een berg in de Hartz was te zien die zou op 80km liggen. Voor mij als liefhebber was het een top ervaring en niet alleen omdat ik zo ver kon kijken.
Boomtoppen zien er zo wel anders uit dan van beneden. Mooi was ook dat er regelmatig borden waren met namen van bomen en andere info.