Duitsland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Reisreportages

Praktisch

Duitsland image

Kerstmarkt in Keulen bezoeken

Duitsland
Europa
EenReiziger

Kerstmarkt in Keulen bezoeken

Natuurlijk minder ver, minder uniek en nogal cliché, maar dat maakt het niet minder leuk. De kerstmarkt in Keulen is een jaarlijks fenomeen onder Nederlanders, waarbij iedereen massaal richting Duitse steden trekt. Ook ik ging met drie andere die kant op. Op Amsterdam Centraal stapten wij in de ICE International. Eigenlijk zat de sfeer er al direct goed in, want nadat wij onze zitplaats hadden gevonden werd er al lekker gekletst, gelachen en een biertje gedronken.

ICE International naar Keulen

De trein naar Keulen maakt een korte tussenstop op station Utrecht Centraal en Arnhem. Omdat ik wel vaker in de ICE heb gezeten, heb ik een vriend van mij even kort rondgeleid in de moderne trein. Uiteraard zijn er vergaderruimtes, wandelgangen en een buistrorijtuig die je zeker niet mag missen. Daarnaast is voor in de trein een panorama rijtuig. Kan je meekijken met de machinist en het beeld dat hij heeft. Absoluut iets wat je moet hebben gezien!

Bezoek aan kerstmarkt in Keulen

Eenmaal op Köln Hbf is er eigenlijk geen ontkomen meer aan. De complete binnenstad is versiert en iedereen is het hetzelfde doel in het centrum. Zowel toeristen als lokale bewoners zijn in feeststemming en dat voel je direct in de atmosfeer. 

Bij aankomst hebben wij eerst een kijkje genomen bij de Dom van Keulen. Daarna door de winkelstraten gelopen en vervolgens richting de Rijn. Hier een korte wandeling gemaakt en natuurlijk een slotje aan de spoorbrug van Keulen gehangen. Langs de Rijn zitten een aantal leuke restaurantjes met uitzicht op het water. Hier hebben wij even snel wat gegeten, waarna wij de kerstmarkt van Keulen opgingen.

Honderden kerststalletjes met speelgoed, specialiteiten, kaarsen, gluhwein en handgemaakte voorwerpen. Nemen eigenlijk elk jaar wat mee om thuis een plekje te geven. Zo heb je toch altijd een voorwerp, waarmee je kan terugdenken aan dit soort mooie momenten.

TIP: Een tip voor bezoekers die komend jaar of op een ander moment de kerstmarkt bezoeken. Loop iets verder dan de eerste kerststalletjes. Verderop staan kleinere ondernemers met unieke voorwerpen. De eerste stalletjes hebben allemaal meer betaald, zijn commerciëler en hebben vaak dezelfde producten.