Beieren

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sprookjeskasteel Schloss Neuschwanstein - DEEL 1 (zie vervolg deel 2)

Beieren,
Duitsland


Een bezoek aan Schloss Neuschwanstein stond eigenlijk in 2012 gepland maar omdat het toen in de steigers stond, hebben we dit bewaard voor een volgende keer. Dat was dus in augustus 2014.

Een rondleiding kost (anno 2014) € 12,00. Je bent in verhouding een enkele euro goedkoper uit als je een combiticket neemt met Schloss Hohenschwangau en/of Museum der Bayerischen Könige. Deze laatste ligt mooi aan de Alpsee waar het bij mooi weer volgens mij heerlijk picknicken moet zijn (weet niet zeker of het ook mag maar genoeg andere mooie plekjes).

I.v.m. de wachttijden is het aan te raden om de tickets van te voren te reserveren. Zeker als je meerdere locaties wilt bezoeken. Dit kan tot uiterlijk 2 dagen tevoren en kost € 1,80 per ticket extra. Je moet je ticket uiterlijk een uur voor de rondleidingtijd afhalen. Hier is een aparte balie voor, ook wel met wachtrijtje maar beduidend minder lang.

Aangezien wij niet exact wisten wanneer we Schloss Neuschwanstein gingen bezoeken hebben wij vanaf 10 uur een uur in de rij gestaan bij het Ticketcenter in Hohenschwangau om een rondleiding Schloss Neuschwanstein te boeken met als eerstvolgende mogelijkheid om 14.35 uur!!

De wandeling naar boven duurt ong. 20-30 minuten. Je kunt ook met paard en wagen of met de bus maar ook daar een behoorlijke rij wachtenden voor je. Dan ben je ondertussen al naar boven gewandeld.

Zeker als je een combiticket hebt en de bezoeken zijn op elkaar afgestemd, is het aan te raden om ruim voor de aanvangstijd naar boven te gaan zodat je nog gelegenheid hebt om het kasteel vanaf de Marienbruecke te bezichtigen (15 min naar Schloss Neuschwanstein) of Schloss Neuschwanstein als laatste te plannen. Vanaf de Marienbruecke heb je het mooiste zicht op Schloss Neuschwanstein. (in een tip van een andere Reisreporter zou de avond/zonsondergang de mooiste plaatjes opleveren).
Loop gelijk door naar de andere kant van de brug, dan heb je voldoende ruimte want iedereen blijft gelijk aan het begin van de brug staan om foto’s te nemen. Grappig zijn alle liefdeshangsloten die hier aan de brug vastgemaakt zijn. Er zitten een paar mooie bij.
En vergeet ook de waterval onder de brug niet.

lees verder in deel 2...