Beieren

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op zoek naar sprookjes en meer in Oberammergau

Beieren,
Duitsland


In dit leuke toeristische plaatsje in Zuid Beieren hebben veel huizen een Beeltenis van zowel religieuze als seculiere scènes. Met zijn fresco’s op de huizen is dit een charmante kenmerk van de Beierse Alpen (Oberbayern). Een van de beste plaatsen om ze te bewonderen is in Obergammergau, het dorp is overigens beroemd om haar Passie Spelen .
(Wikepedia) De fresco's van deze regio staan bekend als Lüftlmalerei, of "gevelschilderatelier fresco's." De naam is vermoedelijk afgeleid van het huis van de meest gerenommeerde gevel schilder in Oberammergau, Franz Seraph Zwinck (1748-1792).
Het mooiste schilderij bijgedragen door Zwinck is het "Pilatushaus" op Ludwig-Thoma-Strasse, die Christus voor Pilatus toont. Vandaag is het Pilatushaus de thuisbasis van gerespecteerde kunstnaars zoals, houtsnijders, schilders, pottenbakkers en beeldhouwers. Het huis is open voor het publiek en bezoekers kunnen de kunstenaars aan het werk zien.
Andere Oberammergau huizen tonen scènes uit de kruisiging en andere Bijbelse taferelen, maar ook sprookjes als Hans en Grietje en Roodkapje.