Waddenzee NP beste reistijd

Het weer in Waddenzee NP

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Waddenzee NP te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Waddenzee NP? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Waddenzee NP

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Waddenzee NP:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Faeröer eilanden:De beste reistijd voor Waddenzee NP is april t/m oktober. Waddenzee NP is bijna geheel omringd door zee en heeft daardoor weinig landelijk verschil in klimaat. De zomers zijn kort met een temperatuur tussen de 20°C en 25°C en veel zonneschijn, het hele jaar door valt er een milde regen. De winters zijn koud en bij een strenge versie ervan bevriest zelfs het Kattengat. Voor de Faeröer Eilanden gelden milde winters en koele zomers met een  chronisch aanhoudende wind. Beste reistijd voor Groenland is eind maart t/m april voor goede sneeuw, kalm weer en iets langere dagen dan in de winter. Ga je niet voor de sneeuw: ga in juni. Juli en augustus zijn regenachtig en druk.


Reisadvies
Voor Waddenzee NP geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
16 april Koninginnedag, 5 juni Dag van de Grondwet, 23 juni Sankt Hans Midzomerfeest.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Waddenzee NP

Beste foto's & tips van Waddenzee NP

'503408' door Sandral '503408' door Sandral

DenemarkenWaddenzee NP

DenemarkenWaddenzee NP

Patroonheilige van de

Sandral

Romo is het meest zuidelijke waddeneiland van Denemarken en wordt ook wel de ‘Parel van de Noordzee’ genoemd. In de 17e en 18e eeuw heeft de walvisvangst hier grote rijkdom gebracht en sinds 1948 is dit eiland met het vasteland verbonden d.m.v. een 9 km. lange dam, zodat je het makkelijk (en gratis) kan bereiken.Vindt je onze waddeneilanden leuk om te bezoeken, dan is dit eiland misschien ook een idee.. Deze mooie witte Sct.Clemens kerk in Kirkeby uit de 15e eeuw met een kerkhof rondom is de patroonheilige van de zeelieden en hier liggen grafstenen van Kommandors (kapiteins van de walvisvaart),maar ook Britse en Duitse piloten uit de 2e wereldoorlog.

Laat kaart zien